Torre Pali - Salento

Amikor az ember a Salentói félszigeten van, nem biztos, hogy az időjárás  mindennap a barátja. Egyetlen probléma nyáron a szelek. Népi megfigyelés szerint, ha északról jön, akkor az Adriai oldal nem jó, de a Jón tenger nyugodt. Ha nyugatról fúj, akkor meg fordítva. Minden más esetben érdemes megnézni a szél-előrejelzést: https://www.3bmeteo.com/meteo/puglia/venti 
Így legalább lehet tudni, honnan fog fújni a szél! ;) Mi a baj a nagy széllel?  Ha nagyok (1,5++ méter) a hullámok nem engednek be az életmentők a vízbe.

Torre Pali-n még nem voltunk, ezt holnap pótoljuk:
https://www.youtube.com/watch?v=M8h96IqIfPQ

Mivel nincs biztosítva az, hogy a kedvenc oldalad mindig funkcionáljon, már csak emiatt nem is érdemes a parton venni ingatlant. 

Hozzászólások

Én el tudom képzelni az életemet a parton akkor is, ha fúj a szél. Mondjuk nagyon elképzelnem sem kell, tengerparton élek és zömében fúj a szél.

de miert kell bemenni ? Azert mert ottvan ?

Bejartam a karib terseget. Egyszer mentem be a vizbe, amikor lehetoseg volt mantakkal uszni. Viz oruljon, hogy megiszom, van egy "kis" viziszonyom. Szoval a, nekem konnyu, b, eleg nagy dolognak kell lennie, hogy bemenjek.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

borzasztó, csupa homok minden, a szél fúj, a nap tűz, kenni kell magad, de egy helyen kimarad, a tenger közben megállás nélkül susog és sós, marja a szemet, orrot, torkot, egy pozitívum van: amikor a kabócák elhallgatnak. be a vízbe, ki a partra, forgasd ide a napágyat, egész nap ordít a szomszéd gyerek, a másik oldalról cigiznek, csak kpval lehet fizetni, most meg innen tűz a nap, be a vízbe, elállt a szél, sehol egy felhő, meg lehet dögleni, kellett ez nekem, kihordja a kagylót, füvet, ott csobban egy hal, cápa nincs?, kurva kabócák, nézd csak milyen sötét az ég alja, ugyan ráérünk, bammeg itt a vihar, csupa homok minden, szieszta van, nincs ebéd kettőkor, de most vagyok éhes, megmelegedett a víz, sör, almalé, furcsa csönd van, hallgatnak a kabócák, rohadt sirály nem elvitte?, ha meleg van hideg a víz, ha hideg van miért nincs nyár, de ugye milyen kellemes a víz, még mindig sós, pofán is csapott, feltámad a szél, egy méteres, na ilyen a balcsin nincs, jön három egymás után maga alá temet. borzasztó na.

:-]

nincs aláírásom