Onedrive for business gyorstalpaló?

Muszáj elkezdenem használni a Onedrive for business-t (azaz nem a perszonálisat), mert melóhely. Onedrive-om van 10 éve (a personal), de azt pár fájl ideiglenes tárolásán kívül sosem használtam igazán semmire. Azaz tudok a márkanév létezéséről, de a rigolyáiról és napi szintű használatáról semmi tapasztalatom nincs. Annyi rémlik még 2013-14 környékeről, h. mindenki szidta a onedrive-ot milyen lassú szar a dropbox-hoz és más konkurrenséhez képest, nem tud delta szinkronizációt stb.

Viszont annyira elbaszta a mikroszoft ezt is a vegtelenségig elbonyolítva, h. vmi oktatást kellene végignéznem róla h. megértsem hogy működik. Ugye help mint olyan már 10 éve nem divat, a stilizált o365 metro ikonos 0 hasznosságú leírásoktól meg menekülök. Ja, nem az adminja leszek, hanem a szenvedő végfelhasználó.

Találtam ezt: https://youtu.be/UDIzRg0Y4xk

Most vagy a faszi nem tud magyarázni, de akkor kurvára nem (rángatja az egeret mint vmi neurotikus hülye). Vagy csak szimplán szarok az MS központból küldött slidejai és ez vmi rettenet elbaszott termék, és nem való végfelhasználóknak.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 06. 15., k – 12:30

Konkrét kérdés van? Akár PM-ben is jöhet

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Ne kezdjétek el flamelni h. sharepoint jó v. rossz, nem ez volt a kérés.

Vmi használható 30-40 perces videot keresek yt-on, ahol 1 érthetően beszélni képes ember összehasonlítja a personal és a business különbségeit, megmutatja a lehetőségeket, néhány best practice, meg a legsűrűbben előforduló tévedések és hibás használatot bakikat bemutatja élőben. Sharepoint-ot csak annyira, amennyire az endusernek szükséges, nem leszek sharepoint admin.

Felőlem lehet redmondi ember v. külsős is, de ez a germán faszi eddig nem ugrotta meg a szintet.

Köszönet h. megértitek.

Protip: ne akarj 259 karakternél hosszabb elérési utakat használni benne Excellel :D

  • Szelektív szinkronizálást (csak bizonyos könyvtárakat és alatta mindent a struktúrából)
  • Egy irányú frissítést (csak lehúzza a mindenkori legfrissebb állapotot helybe)

tud már?