[KV] Így hallgass a celebekre

Emlékeztetőül:

 

https://168.hu/itthon/biologus-rossz-otlet-az-aprilisi-iskolanyitas-202…

https://index.hu/belfold/2021/04/26/koronavirus-magyarorszag-beoltottak…

https://index.hu/belfold/2021/04/25/zacher-gabor-koronavirus-magyarorsz…

 

Mai hírek:

 

Hétfőre 426 új koronavírusos beteget regisztráltak

 

https://index.hu/belfold/2021/05/17/koronavirus-jarvanyadatok-covid-19-…

 

Vajon ezekre a celebekre nem vonatkozik a Btk?

 

https://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-337-%C2%A7-remhirterjesztes/

 

Vajon bárkit közülönk mennyi idő múlva basznának ki a munkahelyéről, ha a szakmájához láthatóan teljesen fogalmatlanul össze-vissza hadoválna?

Hozzászólások

A fearmonger PDSZ mit mondott az érettségikről (tavalyi, idei).

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 05. 17., h – 12:53

Ilyen az ha influenszeri karriert is epitenek, kurva nagyot kell mondaniuk hogy bekeruljenek a hirekbe.

Attol fugg. Mondjuk a 3-5 eveseknel ennek lesz negativ hatasa, mert gyakorlatilag jo reszuk kiesett egy fontos szakaszban a tomeghez tomegbe valo beilleszkedes szocializaciojanak egy jo nagy reszetol.

15-18 eveseknel ez nem szamit annyira.

Akinek egy pici belatasa van, az ezt fel tudja merni, hogy lesz ebbol meg problema.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Ez pont olyan demagóg baromság, mint hogy Gődény, vagy az „oltásellenes baloldal” miatt halnak meg emberek. Mindenki kizárólagos felelősséggel rendelkezik a saját életének alakulásáért (*). Beleértve azt is, hogy kire hallgat, milyen információkat fogad el hitelesnek. Ha valaki hülyéktől vagy szélhámosoktól fogad el tanácsot, az csak az ő felelőssége.

(* Illetve ebben az esetben a saját gyermekeiért.)

Zacher Gábor se nem influenszer, se nem celeb, hanem egy megérdemelt hitellel, hirnévvel rendelkező ismert orvos (főorvos, toxikológus, egyetemi docens, covid-osztályon belét kidolgozó szakember, sorolhatnék róla sokmindent).

A végén még elnézést fog kérni azért, mert ott és akkor aggódott a koronavirus ismételt berobbanásától.

Vajon bárkit közülönk mennyi idő múlva basznának ki a munkahelyéről, ha a szakmájához láthatóan teljesen fogalmatlanul össze-vissza hadoválna?

Megvalósítók közül? max 1 figyelmeztetést követően azonnal.

Álmodozók közül? senkit :). Rendszeresen beszélnek egetverő baromságokat & költenek el komolyabb pénzeket amiket értelmesen is fel lehetne használni.

Lazán kapcsolódik:

"Tafasz van, tafasz van,

Bimbasznak a fák,

Csiribasznak a verebek,

Ahány füszál, annyi faszáll."

Volt aki komolyan azt hitte, hogy májusban fog tombolni a járvány? El kéne venni a diplomáját az ilyennek, ha ugyan érne még valamit.

A hét elei adatokat kéretik nagyobb bizonytalansággal fogadni, mert nem lehet tudni, hogy a hétvégi számok, h kerülnek be a rendszerbe!  Az un. szakemberek eléggé hezitáltak vagy egyenesen tiltakoztak a mostani nyitás kapcsán.  Rémlik, h Szláviknak is volt olyan nyilatkozata, h kockázatos még a nyitni. Sztem így politikai döntés volt a nyitás, el kellett vállalni a felelősséget amit a szakemberek nem mertek. Gondolom Orbán döntött, és úgy tűnik helyesen - mivel az adatok ezt igazolják. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

"Hétfőre 426 új koronavírusos beteget regisztráltak" - annyit, amennyit szeretnének/amennyit a naffőnök akar. A kérdés ugyanis az, hogy ez a 426 hány tesztből jött össze...?

akkor azért tudott volna mit csinálni...

Dagadtisztánban elég nehéz dolga van az egészségügynek, azért ezt valljuk be, a finanszírozási kérdést inkább nem is veszem bele (kellene, de itt inkább egyéni felelősségről beszélnék most). 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2021. 05. 17., h – 15:35

Választások előtt nem sittelnek le ilyenért senkit, mert akkor jönne az orbánbácsaazellenzéket-segíccséeurópa-segiccsébiden mantra. Sajnos utána sem lesz ilyen.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Na ezt iderakom, hogy ne felejtsen az internet:

 

  • A gyermekek kisebb valószínűséggel fertőznek meg másokat, 12 év alatt ezért végképp nem lesz érdemes beoltani őket.

 

https://index.hu/belfold/2021/05/18/szlavik-janos-inforadio/

 

Mondjuk továbbra sem értem, hogy akkor meg mi a faszért zárták be az iskolákat. 

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Úgy hallottam, hogy a Pfizert már tesztelik 6 hónapos kortól. A jóslatom az, hogy kb ősztől, legkésőbb jövő év Q1-Q2-ben oltani fogják 6 hótól a gyerekeket is, továbbra is önkéntes alapon (mármint a szülők választhatják önkéntesen) és elég sokan bele fognak menni ebbe. Majd figyeljük meg, hogy mik jelennek meg az újságokban akkor. Arra is kiváncsi leszek, hogy maga Szlávik János mit fog mondani akkor? Meglátjuk. Már aki megéri :-)

Pont azért linkeltem ezt, mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy az a tendencia, hogy mindenkit oltani akarnak aki él és mozog, akár már pár hónapos kórtól és ez számomra egy nagyon pozitív megnyilatkozás volt Szláviktól. Kiváncsi vagyok meg fog-e változni a véleménye pár hónap múlva. Persze lehet jön addigra az indiai tripla mutáns és a pornóapáti mutáns kereszteződéséenek a mutánsa ami 127%-al veszélyesebb lesz a gyerekeke és Szlávik véleménye is meg fog változni. 

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Nem tudom ezt hányszor kell még linkelnem:

 

https://www.clinicalmicrobiologyandinfection.com/article/S1198-743X(14)…

 

Összefoglalom neked, a H1N1 azért nem robbant be ( pedig várták ) 2009-ben, mert akkor cirkulált egy ártalmatlan Rhinovírustörzs is és kiszorította. Tudod, hogy terjednek a rhinovírusok? Általában közösségekben gyerekek elkapják, családnak hazaviszik és pár nap náthával megússzák az egészet. Na sajnos ez maradt el tavaly és idén. Az ártalmatlan vírusok nem tudtak terjedni és nem tudták kiszorítani a koronavírust. Persze az túl egyszerű és természetes lett volna, meg aztán akkor hogyan lehetett volna kijárási korlátozás, karantén, kötelező tesztek, génterápiás eljárások, védettségi billog? Sokkal jobb ez így, meg aztán, hogy ezek az ártalmatlan vírusok + az infulenza sem tudtak természetesen terjedni idén ősszel sokkal erősebben fognak visszatérni. ( https://24.hu/kulfold/2021/02/21/influenza-sulyos-jarvany-johet/ )Nagyon kiváncs vagyok, majd hogy fog ezekre a megerősödött vírustörzsekre reagálni az oltottak szervezete. ne lődd le a poént, tudom megint zárunk ősszel illetve jönnek majd a kombinált génterápiás eljárások koronavírusra+ influenzavírusra ( https://www.pharmindex-online.hu/vakcinologia/rovid-hirek/keszul-a-komb… ) + majd a későbbiekben mindenféle rhinovírusra...

Jól ki lett ez találva.

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

A halálozási mutatókat nincs sok értelme összehasonlítani, mert az a lakosság általános egészségi állapotától is függ. Szintén nincs sok értelme csak Magyarországgal összehasonlítani, mert ugyanúgy eltérhetnek a mi számaink is az átlagtól. Szerintem érdekesebb az esetek számát vizsgálni a szomszédos országok és az EU átlaghoz képest.

A pozitív eseteknek semmi értelme, mert egyrészt a vizsgálat módján múlik, másrészt pedig egy esettel semmi probléma nincsen, ha nincsen belőle maradandó károsodás, vagy halál. A haláleseteket és esetleg a maradandó bajokat van értelme nézni, mert azzal nem nagyon lehet csalni, másképpen számolni.

A lakosság általános egészségi állapotán valóban valamennyire múlik, de ugye ahol meg jobb az általános állapot, ott több az öreg ember is.

Ráadásul a lakosság általános egészségi állapotát 1 teljes év alatt már akár javítani is lehetett volna. Például ha nem zárjuk be az embereket a lakásaikba rettegni, az jót tett volna az egészségüknek, LOL.

Nézzük Texas államot, ahol bő 2 hónapja nincsenek semmilyen korlátozások, az oltási billogot kérőket pedig büntetik! Közben pedig ilyen sporteseményeket tartanak mint ezt pl két napja: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Zxo7lGLELZk

 

A számaik pedig:

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/texas/

 

Nem érted ugye? Nem vagy egyedül Fauci sem érti:

 

https://nypost.com/2021/04/10/fauci-not-sure-why-texas-doesnt-have-covi…

<befőttesüveg>
meggy
</befőttesüveg>

Ne próbálj meg okosnak tűnni, nem fog menni. Az iskolában ahol a nejem dolgozik három fekete zászló leng. Egy negyedik kollega most küzd a kórházban.

Nem hiszem, hogy jobb lenne a helyzet akkor ha mindent pont forditva csináltunk volna. Nálad (meg nálam) sokkal okosabbak döntenek ezekről a dolgokról, és nem úgy, hogy kigugliznak 1-2 kiragadott dolgot, aztán a másik arcába tolják.

Neked újságirónak kéne menned.

Messziről érződik a kicsinyes, gyerekes, kötözködős rosszindulat. Jólesik shitpostolni?

 

Az illető nem pedagógus, ezért nem kapta meg akkoriban a kampányban az oltását, csupán nemrég kapta meg az első adagot, és rá pár napra a betegséget.

Tudod - láthatóan nem tudod - de egy iskolában nem csak pedagógusok dolgoznak, bár többségében tényleg.

 

Ezt csak azért irom le hogy még egy kör szarrágást megelőzzünk.

Jól érzed most magad?

Akkor tekerjünk oda vissza ahol elmondtam hogy ne okoskodjunk hanem hagyjuk a kormányra hogy tegye a dolgát: https://hup.hu/comment/2632555#comment-2632555

Majd jöttél kötözködni, hogy ne vinnyogjak már.

 

Szóval mit is szeretnél nekem elmondani?

 

"Az állandó vinnyogást utálom már, amit egyesek levágnak ebben az országban."

Én meg azt unom hogy megint rágjuk a szart a semmiről.

Ami ott kezdődött hogy megláttad hogy pedagógus (mint kiderült mégsem az) és jöttél okoskodni meg "rendbe tenni a világ dolgait", mert ugye a lusta PDSZ, meg baloldal, meg stb.

Szerintem keress inkább vmi új hobbit ehelyett, mindenkinek jobb lenne.

Azt, hogy szar az általános egészségi állapot abban az iskolában, ahol 3 fekete zászló is leng koronavírus miatt. Kisírt Pfizer oltás ellenére.

Azt hittem, egyértelmű, amit írtam.

FYI: Az iskolákban nem csak a pedagógusokat oltották be soron kívül.

trey @ gépház

A három fekete zászló az oltási kampány előtt került oda. Nem mondtam, hogy az iskolában kaptál el, hanem amellett érveltem, hogy - akkoriban - veszélyes lett volna tovább fokozni a virus terjedését, mert igy is haltak meg emberek.

"Azt hittem, egyértelmű, amit írtam."

Nem, hiszen utólag próbálsz magyarázkodni.

Na lépjünk tovább ;)