Szoktam nézni a Winkler Róbert írói álnéven alkotó volt Totalcar.hu-s arc sörtesztjeit youtube-on. Igen dicsérte a Soproni új termékeit, sőt, volt Sopronban is gyárlátogatáson, és mivel általában nem mond hülyeséget a sörökről, amiket megkóstol, vettem pár terméket a fennemlített gyártótól. Név szerint Soproni Búza, Soproni Málnás Ale, Soproni Hoplager-t. Nos, nagyot csalódtam mind Winkler Róbertben, mind a Soproni termékekben. A Soproni Búza egy vizes, gyenge, búzaélesztő és koriander ízű rettenet. Az első korty konkrétan gyerekkorom Donald rágóját idézte vissza. Azután egy banános, édesítőszeres, áztatott kenyérbeles ízvilágot kapunk, nem ihatatlan, de a jó NAGYON nem ilyen. A Málnás ALE egy rettenetesen édes műmálnaszörp szódával. Geijl. A Hoplager pedig egy keserű utóízű szódavíz. Lehet naivitás, de a fennemlített Winkler Róbert sörkóstoló youtube csatornája nem ilyennek indult, őszinte véleményt mondott a megkóstolt sörökről, de úgy látom, ez már a múlté. Eladta magát a Soproni sörgyárnak, ezután nálam hitelét vesztette. Kár érte, jó ügynök volt.
- salaud blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 809 megtekintés
Hozzászólások
Málnás ALE? Hány éves vagy királyfi?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezt puszta kíváncsiságból kóstoltam meg.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. / Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!! / Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. / "Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Jó jó. Én is voltam már így.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A sör tudtommal komló, árpa, maláta plusz víz. Az összes többi ízesített valami az piacszerzési marketingfogás.
Mondom ezt úgy h. a guinness-t, és a hoegaarden-t is szeretem.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Egy német fejedelemségből indult (a búzából kenyeret süssenek, ne sört) elv szerint. Ha a belgákat kérdezed, akkor egészen mást fognak mondani - igaz, a belga apátsági sörök érzékszervi vizsgálat :) alapján csak ott nem verik meg a német sörtisztasági törvény szerinti söröket, ahol nem akarják :-D
A Guinness kapcsán idézném buco kolléga mondását: "A sört utálom - de a Guinness az egészen más" :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A német sörök nekem szarok, a cseh sörökért sem rajongok, de akkor már inkább azok.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Magyarországi sörgyár által gyártott jó sört még soha nem ittam. Mondjuk a magyar gyárak közül még mindig a Soproni a legkevésbé szar, de akkor is...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Dreher új termékei (Hidegkomlós, Pale ale, IPA) hazai viszonylatban egészen jók. A Soproni nekem soha nem jött be.
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
És a kicsik ízvilágai? http://www.kezmuvessorok.hu/
Továbbá a cseh kisüzemi sörök?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Meg annyi féle kézműves sör készül már, hogy aki ott nem talál magának valót, az tényleg nem tudom hol...
Az a fasza a sörökben, hogy bármilyen az izlésed, előbb utóbb találsz jópár pont beleillő sört... a többit meg nem kell inni :)
“Any book worth banning is a book worth reading.”
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A kézműves sörök más kategória, ezeket a kis főzdéket nem nevezném sörgyárnak. Békésszentandráson rendszeresen vásárolok, ha arra járunk, de más főzdék termékeit is szívesen kóstolom.
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A hidegkomlósukkal csináltak valamit, mert az utóbbi időben már nagyon nem begyerebe, miközben a kezdetekkor egészen prímának tűnt.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A sima soproni az konkrétan ihatatlan, annál még egy kőbányai is jobb. Az 1895 viszont szerintem a legjobb magyar sör.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Dreher IPA egy jó nagyüzemi sör, a Borsodi IPA szintén. A pécsi Szalon egy jó kifejezetten jó lagersör. A Dreher Bak a Magyarországon kapható legjobb nagyüzemi barna sör. A soproni egyetlen viszonylag jó söre az IPA lenne, de ahányszor főznek, annyiszor lesz más ízű.
Nálam a Soproni leírta magát, többet nem veszem egyik terméküket sem.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. / Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!! / Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. / "Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Pecsi Sorgyar termekei jok szoktak lenni a nagyuzemi sorok kozott.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A megjelenésekor a málnást pont azért szerettem, mert kellemesen eltalálták az ízét, aztán „túlédesedett”, ahogy a meggyes már korábban is. IPA tekintetében is átálltam a Soproniról a Borsodira (pont Winkler hatására, magamtól biztos nem mertem volna kipróbálni), és a múlt héten kipróbáltam a gyömbér és meggy ale-t is, utóbbi szerintem jó, előbbi ízlés kérdése, és az enyém nem olyan. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A búza szerintem annyira nem rossz van egy blanc beütése, bár a rendes kronenburg jobb. A málnást utálom, az olyan mint valami olcsó málnaszörppel kevert sima soproni. A hoplager meg elég gagyi. Az egyetlen jó sörük az 1895.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az 1895 az az indulásakor nagyon jó volt, mármint az akkori hazai kínálathoz képest. Azóta (jó)néhány tucatnyi sört kóstoltam már, és bizony középmezőnybe "csúszott" - ahogy a hazai nagyüzemi termékek zöme is maximum odáig tud felkapaszkodni. (Az irdatlan áron kínált kézműves söröket én kihagytam, mert annyiért tudottan príma belgákat lehet kapni...).
A kékdobozos soproni valóban hajaz a 1664-re - ami nem is csoda, hisz mindkettő a korianderes búzasörök körébe tartozik. Nekem az 1664 kiforrottabb, jobban összeállt ízvilágúnak tűnik - meglátjuk, a soproni fog-e, és ha igen, milyen irányba változni még.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Kóstolj rendes söröket: Augustiner Helles, Erdinger Weißbier, Franziskaner Dunkel, Paulaner Oktoberfest, Weihenstephaner Hefe. Ez utóbbit csapoltan ittam osztrákoknál (aztán lehet csak a pohár volt az, viszont a sör a legfinomabb), aztán itthon rendeltem, de az nem volt olyan.
Winklerhez meg annyit, hogy egy sörfőző amatőr, ha megnézed az ízhibás videóit, akkor kiderül, hogy a kóstoláshoz kb pont annyira ért mint más aki már ivott sört, az lehet egy kis plusz hogy főz is.
Bármilyen gyümölcs ízesített sör meg no comment.
nincs aláírásom
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Bármilyen gyümölcs ízesített sör meg no comment." - Azért egy Mort Subite kóstolását szerintem vállald be :-D
Ha meg rendes sört akarsz, akkor igyál aranysárkányt (Gulden Draak), vagy épp Piraat-ot (ha erősebben komlózott söröket szeretsz, akkor Piraat Triple Hop) - utána kifejezetten árnyaltabban fogod látni a sörök világát...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Na igen, egy Paulaner vagy egy Franziskaner búza mellett elbújhat a Soproni búza. Ezt úgy is vállalom, hogy a Soproni búzát nem kóstoltam. :))
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Totálisan más jellegű termékek - a Soproni az a belga korianderes, az általad említettek meg a bajor búzasörök közé sorolandók. A Soproni búzát a Kronenburg 1664-gyel, vagy épp a Staropramen búzával kell összemérni - merthogy ezek meg belga "irányzatot" képviselő (korianderes) búzasörök.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Winklerben az a jó, hogy mekkora marhaságokat tud mondani. De rá hallgatni bármiben is, az dőreség.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Konkrétan tényszerű baromságokat szokott mondani, vagy csak ízlésbeli inkompatibilitásra gondolsz?
Onnantól, hogy megkérdeztél már 3 onkológust, villanyszerelőt, burkolót, adótanácsadót vagy kocsineppert, és ugyanarról a dologról (szakmánként változott a kérdés természetesen) mind homlokegyenest mást bírtak mondani, szarok én már bárki messzirőljött ember hülye véleményére. Úgysem fogok tudni igazságot tenni köztük. Szóval csinálom ahogy tudom, ugyanannyi eséllyel baszom el így is, mintha előtte megkérdeztem volna és betartom amit mond.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ízlésbelire gondoltam, ilyen témákról szokott beszélni. Annyira nem ismerem a munkásságát, hogy tárgyszerűen ellenőriztem volna az állításait.
Az autós műsoraiból (égéstér, régi totalcar) hallgattam párat, úgy rémlik, hogy alapvetően stílusról beszélt ott is. De az még tetszett, szórakoztató volt. Emlékszem, régen formabontónak számított, hogy nem nyers adatokat soroltak, hanem ilyen érzéseket próbáltak sugallni. Mindig olyat tudtak mondani, amihez még hasonló sem jutna magamtól soha eszembe.
A napszemüvegesbe belenéztem, de annyira távol állt tőlem, hogy azt nem bírtam végig, a sörösből pedig talán egyet néztem, hogy tudjam miről beszélnek mások.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nomostan búzasörből két irányzat van - az egyik a korianderes vonal - ez az, amitől elég sokaknak heveny lábrázásuk lesz - nekik nem való a Soproni bilikék dobozos, de az 1664 Blanc is kerülendő, ahogy az összes többi koriander-narancs felütésű búzasör.
Az, hogy a soproni kékdobozos híg-e vagy sem, élesztős ízű vagy sem, az meg ízlés kérdése - hogy Winklert idézzem, ivós sör, nem buzulós sör - nyári melegben szomjoltónak szerintem elmegy - ha szereted a koriandres irányzatot. Ha nem, akkor nem neked való.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Namostan én szeretem a hoegaarden-t, ami egy korianderes, belga búza. Szeretem a német búzasöröket is. De ez a soproni búza ez olyan, hogy igen erősen elgondolkoztam azon, hogy kiöntöm a lefolyóba.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. / Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!! / Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. / "Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A soproni búzában van fruktóz meg még sok miinden ízesítő.
Egy jó sör mindenféle adalékanyag nélkül jó. Maláta, víz, komló, élesztő. Ebben a négydimenziós térben is lehet alkotni csodálatos dolgokat, nem kell ehhez mindenféle adalék, ízfokozó. Ezért nem szeretem a kisüzemi magyar főzdéket, a legtöbbje nem tud jó sört csinálni, csak különlegeset. Füstös, tűleveles, mangós, apámfaszás. Hagyjuk már. Aki jó sört tud csinálni, az a sör négy alapanyagából dolgozik.
A pancsolt szőlőborzalmakat sem hívjuk bornak. Sörnek sem kéne hívni ezeket az ízfokozóval turbózott szarokat.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"A soproni búzában van fruktóz meg még sok miinden ízesítő." - mint egy rendes belga búzasörben, igen.
"Egy jó sör mindenféle adalékanyag nélkül jó. Maláta, víz, komló, élesztő." - A bajor vonalon igen, de most egy belga jellegű búzasörről beszélünk. És ha azt mondod, hogy a belgák nem tudnak jó sört főzni, akkor kifejezetten nagy tévedésben vagy, hogy finom legyek (és sose legyen jobb sör az asztalodon, mint az átlag bajor húgycsináló ivóslötty)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Na meg amikor kukoricamelaszból készül, az a halálom. Szerintem a boltok kínálatának 80%-a olyan.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Szerintem a..." - szerencsére már nagyon nem. A Borsodi Hiányos sem tartalmaz már kukoricát - és nem, nem csak a cimke szerint - ha ugyanis a NÉBIH kukorica jelenlétét mutatná ki bármelyik vizsgált tételben, amin a gyártó nem tünteti fel ezt az összetevőt, akkor khm. kifejezetten vastagon fogna a büntis ceruza.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Egyszer nyáron bringás edzés után a Margitszigeten elnyúltam a Nagyréten napozni. Arra keltem fel, hogy egy fotós csaj felajánlott két doboz sört, ha azokat lefotózhatja a bringámmal egy kompozícióban. Naná h belementem. Képek elkészültek én megkaptam a két dobozt, amik alkoholmentes gyümölcsízű sörök voltak a márkájukra már nem emlékszem. Nah, korábban úgy sem ittam ilyet: megkóstoltam...azzal a lendülettel már köptem is ki. Később jött visszafele a csaj és kérdezte h hogy ízlett, kérek-e még - mert maradt a hűtőtáskájában. Mondtam h köszönöm a kedvességét, de nekem nem igazán ízlettek, mondhatnám konkrétan ihatatlanok voltak. Dehogy is, a mangós is milyen finom - válaszolta nevetve! :-Z
"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mangós alkoholmentes... Szetséges komlóvirágzat! Borzadály... Bár női "sör"-nek még jó lehet :-D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Magyar kommersz sörök, amik jók: Borsodi Hoppy, Soproni 1895, Pécsi Prémium lager.
A többi ihatatlan.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Winkler gyerek valójában egy szépirodalommal és irodalmi értelemben vett újságírással foglalkozó amatőr, aki se sőrhöz, se kocsihoz nem ért, de van egy stílusa, amiért megbocsájtjuk neki. A sör meg valójában nem egy jóízű valami, erősen ízlés, társadalmi és kultúrkör függő a különböző típusok megítélése, de szerintem korral is változik. Ha nem kezdek csajozni, sörrel se bajlódók :), de sajnos a csajok is szeretik a sört, legalább is akire pályáztam :). Igazából én pont a pancsolt, ízesített söröket szeretem, de azért még ezeken a lenézett termékeken is érezni, hogy a minőséget nem tudják/akarják szinten tartani még a nagyobb gyártók sem. Még Róbert is elismerte, hogy amit most ő kóstol, nem biztos, hogy később is azt kapná, ugyanazon címkével, volt is, hogy direkt ugyanazt a termékeket újra elővette.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
"Ha nem kezdek csajozni, sörrel se bajlódók :)" (sic!) illetve "Igazából én pont a pancsolt, ízesített söröket szeretem" - Egyszóval a csajokkal próbálsz azonosulni sörivászati téren :-D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Te meg még mostanában is egy hímtaggal szeretnél azonosulni...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Veled azonosulni? Soha... :-D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pfff ránéztem, és Winkler Róbert töréstesztet nem csinál, pedig nem minden az íz, ha kitör a balhé!
Én az Arany Fácán Kakas 5,5%-os sör üvegét ajánlom, de kettő legyen nálad, mert az a biztos!
Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Soproni ? Jobbat hugyozok. - by every komuves ever
Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Erről beugrott hogy vagy a Soproni-nak vagy a Pécsi-nek volt húsz éve egy kisebb botrányt okozó piszoáros tv reklámja :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hátha érdekel valakit: magyar sörös (leginkább sörkészítési) podcast: https://soundcloud.com/csapon-podcast
“Any book worth banning is a book worth reading.”
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A sörnek négy összetevője van: víz, maláta, élesztő és komló. Megnézed a cimkét és csak azt veszed meg, ami ezt a négy dolgot tartalmazza.
Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A cseh, illetve bajor irányzatban igen. De egy belga sör esetében meg nem.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Lehet főzni sajátot és akkor nem kell inni a nagyüzemi lóhugyot :)
/* bocs az esetleges helyesirasi hidakert */
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Lehet főzni sajátot és akkor nem kell inni a nagyüzemi lóhugyot :)
Semmi nem űbereli a saját főzésűt (sörből is van guggolós). Tudom, csináltam. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Erre egy nagy +1, mármint a saját főzésre és nem a guggolósra :)
/* bocs az esetleges helyesirasi hidakert */
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Tegnap ittam egy Pécsi Americal Pale Ale-t. Teljesen korrekt volt, fogok még ilyet venni. Meglepően jók a Pécsi sörei.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Vettem ma 4 üveg Soproni Démon Óvatos Duhaj sört, és annyira ízlet az első üveg, hogy eszembe jutott ez a topik, ahol Winkler Róbert neve felmerült, így rákerestem, hogy mi a véleménye erről a sörről, mert nekem nagyon ízlik.
A videó konklúziója az, hogy megtért(barna sör) és kifejezetten ízlik neki.
https://youtu.be/ZbFvOouY6kE
Nem vagyok nagy sörös, de azt hiszem egy időre minden más alkohol tartalmú cuccot váltok erre. :)
Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni