Gentoon ismét működik a Gnome systemD nélkül

Beszarás milyen gyorsan észre vettem. Csak másfél év kellett hozzá.

Hozzászólások

mondjuk aki Gnome-t használ, annak pont tökmindegy, hogy milyen init fut alatta.

Nem egyformák az igényeink. Én nem azért használok gentoot, hogy  már-már igénytelenül egyszerű rendszerem legyen, hacsak a hardware ezt nem indokolja, hanem a választás szabadsága miatt. Nem szeretem, ha az orrom alá dugnak egy teljesen kész rendszert, mert nem felel meg maradéktalanul az elképzeléseimnek. Ez az, amit a mai linuxos tömeg leszar. Pedig a linux hajnalán ez egy lényeges szempont volt.

Ha szereted a szabadságot akkor pont az i3 fogja azt inkább megadni, ráadásul sokkal hatékonyabban is fogsz tudni vele dolgozni mint egy gnome-al. De nem téríteni akarok, csak megjegyeztem. Nekem is a szabadságot jelenti a gentoo, ettől függetlenül a mindennapokban archot használok. :)

gnome tobb monitorral nem rosz.
i3 -mat inkabb akkor hasznalaok, ha csak egy van. (nem mintha i3 nem menne tobbel nehany binding utan jol)

BTW: gnome terminal, egy mai gepen nem olyan lassu.

time gnome-terminal -- sh -c exit 0
real    0m0.068s
user    0m0.037s
sys    0m0.008s

time xterm -e  'sh -c exit 0'

real    0m0.062s
user    0m0.011s
sys    0m0.007s

time urxvt -e 'sh -c exit 0'

real    0m0.047s
user    0m0.021s
sys    0m0.007s

(urxvtd running)
time urxvtc -e 'sh -c exit 0'

real    0m0.021s
user    0m0.000s
sys    0m0.002s

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

"Mennyi ideje volt nalad tiling wm, mire eljutottal oda, hogy azzal vagy a leghatekonyabb?"

Húú, 6-7 éve használom már, annyira már nem emlékszem, de talán mire megtanultam használni hotkeyeket + míg a configját. Szerintem 2 hétnél nem lehetett több. Igazság szerint amire emlékszem, hogy pár nap után már úgy éreztem mintha hazaérkeztem volna.

"Mit/miket volt a legnehezebb/leglassabb megszokni, mikor tiling wm-re szoktal at?"

Talán azt, hogy szinten mindent nekem kellett beállítanom, pl a gtk3-as alkalmazások megjelenésétől kezdve elég sok mindent. Vagy pl azt, hogy mi legyen az alapértelmezett alkalmazás bizonyos műveletekhez. Ugye ezt egy desktopban elég könnyű beállítani. mime-ről kb akkor hallottam először. 
De ha konkrétan a tiling wm-re vagy kíváncsi akkor az, hogy nem kell szinte soha az egeret piszkálni. :)

"GPU compositing (OpenGL) megy i3-on, vagy CPU (pl. XRender) szamolja a desktopot?"

Compositornak régen a compton-t, már nincs így picom-ot és glx-t használ, bár van olyan gépem ahol csak xrender-rel működik.

Hát nekem tiling wm-nek számít a mate meg az xfce is. Nem nagyon szoktam gnomeot használni, most is csak nem kellő óvatosságból húzta be a rendszer. Azt csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy locsemegéhez hasonlóan én még compizt is használok, minden 3rds pluginnal. Pörög a kocka, égnek az ablakok. A gyerekeket szoktam vele hülyíteni. Meg néha tök jól esik felgyújtani a képernyőt.

Azért a mate és xfce messze van egy tiling wm-hez képest. Egyébként az asztali környezetek közül az xfce áll a legközelebb hozzám. Régen én is használtam compizt, csak aztán kikerült a hivatalos csomagok közül így már inkább nem erőltettem. A képernyőt felgyújtani én is szerettem. :)

Régen én is használtam compizt, csak aztán kikerült a hivatalos csomagok közül

És milyen gentoos vagy Te? :P

Számtalan módja van, hogy visszarakd. Ha nem szereted a nemhivatalos 3rd slotokat, csinálj egyet. Fedorában még benne van az összes compiz bizbasz.

A képernyőt felgyújtani én is szerettem. :)

Mocskos perverz gentoosok!

Beteg állat az összes ;)