Tesco UK charity scam - AB testing es a "divide and rule"

Fórumok

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8695071/Fury-new-Tesco-charity-promotion.html

A Tesco nem az elso, aki ezt csinalja, bar a gyakorlat nem ismeretlen Angliaban. Altalaban eddig ettermek muveltek, volt, aki service charge-nak nezte elsore, de volt, hogy amelle raktak direkt a szamla kozepere az "adomanyozast".

Alapgondolat: felkerekiteni a £6.54-et £7-re, mert egy jotekonysagi szervezetnek jobban hianyzik az a 46p, mint a vasarlonak, aki talan eszre se vette. Vagy csak siman £1 charity-nek ha £10 folott van a szamla.

Feltehetoen az AB testinget hasznaljak, de nem meres, hanem komplett csalas celjara. 3 ugyfelcsoport:

A: self-checkout: oket megkerdezik az automata penztarnal, hogy akarnak-e charity-nek fizetni valahany penny-t. Ha nem allnak mogottuk lila haju SJW-k, talan kelloen biztonsagban erzik magukat, hogy "No"-t reagaljanak.

B: self-checkout: oket nem kerdezik meg az automata penztarnal, csak levonodjon-e a charity-nek szant osszeg a szamlarol. Fel se tunik nekik, hogy a tippre £15-18 koruli vasarlas £16.34 helyett £17 lett

C: human checkout: velhetoen jutalekot adnak a penztarosnak, ha beszedi. Termeszetesen igen valoszinu, hogy a penztarost kikepeztek, hogy "kerdezni kell". De a penztaros nem kerdez, nem tartja be a belso szabalyzatot, hanem csak rauti a szamlara. Nem is ertjuk miert.

Megjelenik rola egy ujsagcikk. Akik "A" sorsolast kaptak a Tesco lottojaban, azok a kommentekben hulyenek nezik azokat, akik "B" vagy "C" sorsolast kaptak (oszd meg es uralkodj). Talan meg tanuskodni is elmenne nemelyik, hogy a "B" aldozata valojaban csak balfasz volt abban a szcenarioban, amit o kapott.

Ha netan veletlen fel is merul, hogy "B" szcenario letezik, akkor termeszetesen bug volt.

Kivancsi leszek a followupra: ugyanis kis eselyt latok arra, hogy ebben az orszagban a Tesco ezert szignifikans birsagot kapna majd. De barki tud barmi masrol eteren, az posztolja ide az update-jet.

Adjatok halat az egnek, hogy Magyarorszagon van GVH es PSZÁF. Ok ezeket rendesen elinteznek az biztos. Helyesen.

Hozzászólások

Én az A kategóriába tartozom, az önkiszolgáló cucc rákérdez, hogy felkerekítse-e? Én azt mondom, hogy nem, és fizetéskor nincs felkerekítve.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Én még nem futottam ebbe bele. Pedig nincs egy hete, hogy a tesco.co.uk-ból rendeltem, igaz ez online rendelés volt, kiszállításra, nem volt semmilyen charity és felkerekítés. Vagy megint én vagyok ezzel egyedül, vagy csak a boltban lévő kasszákra vonatkozik, online rendelésekre nem. Mondjuk ez a felkerekítés attól függ, hogy ki a vásárló és mekkora összegért vásárol. Egy angolnak egy 50+ fontos nagybevásárlásnál tényleg nem érdekes, hogy fel van kerekítve ~49 penny, eleve ilyen 1-9 penny-n nem szórakozik senki, annyira apró, nem lehet vele mit kezdeni, 1-2 penny-s érmék kifejezetten bosszantják a legtöbb embert. De egy 7 fontos vásárlásnál már tétel lehet, meg mondjuk szegényebbeknek, főleg ha naponta vásárolnak.

Egyébként meg nem scam, ha ki van írva a felkerekítés és kikapcsolható, akkor nem scam. Teljesen önkéntes és korrekt akkor.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Nem, tőlem nem kérdeztek. De lehet ez egy mostani dolog, egy hete még nem volt, vagy volt, de én az A célcsoportba tartoztam. A Tesco tőlem messze van, inkább Asdában vásárolok. Az semmiképp nem scam, ha valamiről megkérdeznek. Nem hinném, hogy ez az egyszeri max. 49 penny-s bukta bárkit is földhöz vágnak a UK-ben, főleg, ha egyszer be is szívta figyelmetlenség miatt, akkor legközelebb már figyel rá maximum. Mondom, a legtöbb angolt simán nem is érdekli az ilyen, még örül is, ha nem nyomnak visszajáróként a markába túl sok, túl apró váltópénzt. Kicsit valóban agresszív charity, gondolom élelmesek, vagy úgy vannak vele, hogy kit érdekel.

Az a része tényleg scam lehet, ha valakit nem kérdeznek meg róla, és úgy kerekítenek fel. De akkor meg lehet menni reklamálni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Tolem allhat mogottem Terez anya is leszarom. Akkor adok ha en ugy gondolom...

Engem az is felbasz mikor a szamlat kihozzak es ra van irva service not included.

Hat ez az uzlet sajat nyomora. En kifizettem ami ki volt irva osszeg...

Megtörtént eset 1:

- Borravalót nem gondol uram?

- 20 perce kértem a számlát kártyás fizetéssel. A gyereke már tombolnak. Nincs egy terminál az étteremben, vagy 20 percig fizetett az előző vendég.

- Foglalt volt a főpincér.

-Az alpincér nem tudja idehozni a kártyás gépet?

 

Megtörtént eset 2, a számla 15% szervizdíjat tartalmaz:

- Ez így rendben? Ez az összeg mehet? Meg voltak elégedve a szolgáltatással? Borravalót mennyit számoljak?

- Semennyit. A csirkehús nyers volt: rózsaszín.

- Miért nem szóltak a kollégámnak?

- Szóltunk.

- Akkor mennyi borravalót számolja?

- Semennyit.

Megtörtént eset

Jöhetnek a történetek. =)

Egyszer egy társasággal nyáron kiültünk egy vendéglátóipari egység asztalaihoz egy térre iszogatni. Rajtam kívül már mindenkinek kihozták az italát, aztán öt-tíz perc múlva szóltam egy pincérnek (Nem annak, aki a rendelésünket felvette.), hogy a sörömet még nem hozták ki. Kihozta. A végén a számlát egy társunk fizette ki egyben, majd mindenki kifizette neki a maga részét. Ekkor derült ki, hogy az én egyszer kihozott (egyébként nem is olcsó) sörömet "véletlenül" kétszer számították fel. Kihozni nem sikerült, felszámolni kétszer is... Borravaló, hát hogyne. (Nem kértek, nem is adtunk, csak megjegyzem, hogy ilyen esetekben leshetik.)

Régen olvastam egy blogon (Nem tudom, hol.), hogy egyszer egy családban a (felnőtt) gyerekek elvitték a szüleiket a Kárpátia étterembe, hogy megünnepeljék a szülők sokadik házassági évfordulóját. Mint a szerző megjegyezte, érkezésnél még a hölgyek kabátját sem segítették le (Mármint a személyzet nem tette.), ami csak azért zavarta, mert ugye, egy drága és (állítólag) elegáns helyről van szó. Mivel az étlapon fel volt tüntetve, hogy 10 (vagy 15?) % felszolgálási díjat számolnak fel, ezért fizetéskor nem adtak borravalót, de elmenőben a szerző hallotta, ahogy a pincér félhangosan "smucig kurvaanyázott" egyet... Biztos jó hely lehet. =)

Külföldön éltem, és megszoktam, hogy az étteremben annyit kell fizetni, amennyi a számlára van írva.

Magyarországon elmentünk egy pizzériába, és amikor fizetésre került a sor, elkezdtem, kiszámolni az összeget fémpénzekkel, aztán valahogy a pincér arcára pillantottam, és láttam, mennyire meg van rökönyödve. Na ekkor kapcsoltam, hogy ja, itt nem ez a szokás. :-)

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2020. 09. 05., szo – 18:40

Magyarorszagon van GVH es PSZÁF. Ok ezeket rendesen elinteznek az biztos.

Elintéznék, mint a PPO-s lehúzást. (Nem.)

Szerk.: félreértés ne essék, örülnék, hogy van GVH meg PSZÁF, csak nem vagyok meggyőződve róla, hogy hosszútávon is érdemi eredményeket érnének el. (De ne legyen igazam.)

Ugyan már. Nem hiszem, hogy lehet ebből akkora összeget összegyűjteni, hogy megérje a Tesconak a médiahiszti.

Honnan tudják, hogy ugyanazt az embert és/vagy a családtagjait és/vagy közeli barátait mindig ugyanabba az A/B teszt kategóriába teszik bele?

Tulgondoljatok: ha ugyanaz a user kerul egyszer A-ba es egyszer B-be, o maga is elhiszi inkabb, hogy egyik esetben csak figyelmetlen volt, nem vette eszre, kapkodott, mert masik esetben latta a promptot. Csaladtagok meg szimplan hulyenek nezik egymast, ha a masiktol kerdezett a gep.

Akkor mégiscsak sikerül bizonyítani percek alatt, nem? Az újságtól azt várnám el, hogy beáll 10-15 újságíró különböző Tesco üzletekbe és (akár rejtett) felvételt készítenek a fizetésről. Ehelyett megy a pletykalap szintű talán-feltételezzük-hogy-de-nem-mondjuk-biztosra.

Ez a Tescónak miért jó? Nem valószínű, hogy a jótékonysági szervezet visszaosztaná nekik a pénzt, inkább csak bénázás, a médiahisztinek hála negatívan jönnek ki belőle.

Itt sok az olyan “charity” aminek a vezérigazgatója többet keres évente mint amennyit adakoznak. A törvények hiányosságai/nemlétezése miatt lehetnek ilyenek. Vagy azokat a charityket se említsem akik több százezer gbp-s médiakampányt indítanak, hogy adakozz és akkor majd a végén ünnepélyesen adományoznak 10k gbp-t. Vagy az abszolút kedvencem az adományozd a használt ruhád cipőd egy nagy konténerbe és akkor azt odaadják a rászorulóknak (közismertebb nevén a kelet európai angol-használtruha kereskedésekben meg lehet vásárolni), nem mondom, hogy mind ilyen de a jelentős részük az ilyen, kb mint a maffia

Amúgy ebben lehet valami. Nemrég néztünk BBC-t vagy mit, és a reklámok feltűnően nagy százaléka adományozós volt. A legszürreálisabb az volt, amiben szenvedő szamarakat mutattak, hogy adakozzak a szamarak jólétéért alapítványnak... Ebből lejött, hogy ezeket futószalagon gyártják.

Van olyan akik a csirkék jólétért küzdenek, kint voltak PetShow-n is és ott tolták a faszságot, hogy jajj olyan rosszul voltak tartva azok a szegény csirkék és miután megmentették rehabilitációra szorultak, meg gyógykezelésre. Mikor mondtam neki, hogy ez egy CSIRKE, legyen belőle leves vagy rántotthús és adják a homelesseknek és akkor legalább segít valakinek utána már nem akartak velem beszélni.

Ertem a problemat :D

Nekem a temabol ket dolog jott le:

- barmilyen temaba bele lehet keverni, hogy "SJW, buzi, feka, zsido", csak eleg melyen kell gyuloni a kerdeses temat es akkor el lehet rejteni a sorok kozott, hogy mindenki tisztan lassa az identitasod/nezeteid

- Kb. ketszaz forintert (20 fontos vasarlas eseten) hatalmas hisztit lehet csapni ha valaki eleg nagy fillerbaszo :D

Engem a multkor basztak at egy gomboc fagyi araval (400 forint!!!!! uristen!!! atyaeg!!!! tuti a buzik miatt es a fekete zsido transzfesztitak tehetnek rola :D ). Tudod mit csinaltam, rohogtem egyet es mentem tovabb a csaladdal es elveztuk a nyar egyik utolso fagyizasat. :D

Azert agyverzest ne kapj, mert nem lenne jo, ha a tarsadalom eber orei nem tevekenykednenek tovabb. :D  

Annyit szeretek fizetni, ami a számlán van. Valahogy a borravalóval is így vagyok, azt sem szeretem. Az adományokat sem szeretem, ha csak levonják tőlem. Semmi nem bizonyítja, hogy oda jut, ahova gondoljuk. 

Alkalmazottként sokat fizetek ( kb 70%-ot, munkáltatói járulékkal, áfával együtt, vagy mégtöbbet.)

Az adod sem oda jut ahova gondolod vagy mennie kellene. Megis orulnek es tapsolnak az emberek, hogy milyen jol teljesitenek a kormanyok. :D

Szeretnem mar latni egyszer azt a kormanyt barmelyik orszagban, amelyik elmegy harom muszakban dolgozni, hogy megkeresse a penzt es jol teljesitsen. :D

Egyet tudok veled erteni, de en mashogy csinalom. Nekem dolgozott batyam a vendeglatasban es tudom, hogy nem nagyon fizetik meg oket, igy a borravalo az egyetlen amibol normalisan lehet elni. Azota adok. Hogy oda megy avoha kell? Lehet a fonok rakja zsebre? Nem tudom. En csak remelem hogy nem.

Teny, hogy igy van, es bar ha minden rendben van, gyakorlatilag mindig adok is borravalot, egyaltalan nem ertek vele egyet, zavar es feszelyez minden alkalommal. Felfogom, hogy a vendeglatos a fizetese nagyobb reszet szedi igy ossze, csak ez baj, a munkaert olyan fizetes kene jarjon (minden szakmaban), amibeol kepes valaki normalis esetben megelni, nem az opcionalis dolgokra kene alapozni es annak menten fenntartani - rosszul - egy rendszert.

Ahogy néhányan mondják, az egész borravalózás kb. arra megy ki, hogy a munkáltató az alkalmazottja bérének egy részét "kiszervezi" a vevőknek. Játsszunk már tisztességesen: vagy kapjon mindenki ilyen béren (és adózáson, talán még törvényen is) kívüli juttatást, vagy senki. Az alkalmazottat meg teljes egészében fizesse a munkáltató, ne engem húzzon le. (Ahogy már leírták, ez elvi kérdés, akár összegtől is függetlenül.)

En is egyetertek amugy. Annyi meg, hogyha viszont valahol nagyon jol erzem magam, kedvesek, "a seggem is kinyaljak", akkor en igenis adok borravalot, meg ha van szervizdij akkor is. Viszont a minimumert en sem adok. Ha csak annyit csinal, hogy kihozza az etelt, ami a dolga, meg akkor jon oda ha en intek, de magatol nem jut eszebe, hogy megkerdezze az ures poharam helyett hozhat e masik telit. :D

Multkor bementunk a kit ketevessel egy etterembe, azonnal hoztak az etetoszeket, sot a rendelesunk melle kihoztak egy kistanyert, meg mini evoeszkozoket kerdes nelkul. Amikor a haramia ledobta, hoztak egy masikat. Vastagon megkentem a pincert. Ennyi. :)

Annyi meg, hogyha viszont valahol nagyon jol erzem magam, kedvesek, "a seggem is kinyaljak", akkor en igenis adok borravalot, meg ha van szervizdij akkor is. Viszont a minimumert en sem adok.

+1, a plusz pénz a plusz szolgáltatásért jár, ebben az esetben viszont nem leszek rosszkedvű, ha ki kell nyitni a pénztárcát

Nekem pl. megér egy minimális plusz lóvét, hogy a fodrászom tudja a "szokásost" magyarázás nélkül, a kedvenc éttermemben a pincér már előre mondja, hogy a szezonális kaják közül mit érdemes megkóstolni (vagy mit nem :)), stb.

Engem nem az zavar, hogy pár centtel lehúznak, hanem hogy ebből ügyes emberek munka nélkül jobban élnek, mint én. Sajnos itt Finnországban is nagyon mennek az ilyenek, de már évek óta résen vagyok és tiltom az ilyen automatikus lehúzásokat. És hogy világos legyen, nem smucig vagyok, évente több ezer euró megy ki alapítványoknak a családi kasszából, de ott azoknak adok, akiknek én akarok, mert a céljaikkal egyetértek. Az ilyen ügyeskedők meg menjenek kaszálni a mocsarakba.

Csaba

Na verj ez engem is zavar. Es en is figyelek kinek adomanyozok.

De ha minden vasarlaskor lehuz a Tesco 200 forintra, akkor tegye. Gondolom a Tesco nem a szenvedo szamarakra gyujt. De ha igen, akkor majd ugy protestalok, hogy mashol vasarolok es kesz. Es akkor a kasszaban marad a vasarlasonkenti 200 forint es annak adom akinek akarom.

A cikkbol nekem csak ez jott le: " health charity partners". En a health szora benyelem a "csalast".

Kicsit ugy erzem, hogy vihar a biliben az egesz, mikor naponta mennek a tamogasd a feket afrikai iskolaztatast 2 fonttal havonta minden ember szivet megdobogtatja. :D

A masik temara, a "mindenbe belerakom a mondandomba amit gyulolok, megha koze sincs a temahoz"-ra erdekes modon senki sem reagalt. Ez is sokat mond. :D

Akkor azt az átlag 180 Forintnyi összeget szorozzad fel azzal a napi pármillió tranzakcióval, utána gondold át, amit fentebb is írtam, hogy az itteni charityk azok inkább a maffiához hasonlítanak vagy egy olyan “charity”nek megy a pénz akiknek én nem adakoznék amúgy sem, akkor már nem mondod ki olyan, könnyen azt, hogy jajj szard le....azt a párszázmillió forintot....

 

félreértés ne essék, szoktam adakozni, pl az egyik helyi taxitársaság és a veteránok azért kalapoltak, hogy a veteránokat ingyen tudják utaztani a megemlékezésekre, meg a heti egyszeri bevásárlásukra is ingyen tudják őket elvinni és az ilyen paranoidok mint én a benzinkúton tudtam nekik venni előre x liter gázolajat.

Amit felhoztal peldanak, hogy maffia az egesz angliai charity azt torvenyileg kellene szabalyozni. Minek szorozzam fel tobbmillioval az en charity-met, ha tolem csak 200 forintot vettek el? Ertem, szemet tesco, hogy tuti nem oda adja majd a penzt ahova mennie kellene. Ez feltetelezes. Lehet hogy igaz, igen. De egyelore feltetelezes. Lehet hogy a ceg vezetese fog thai kurvak seggereol kokot felszivni ebbol a penzbol, igen. De az is lehet, hogy tenyleg odaadjak egy egeszsegugyi szervezetnek, amit a szovivo mondott.

Ha az en "lehuzott" penzem segit a szervezeten, hat nem banom. Ha meg a fonokok kurvazzak es kokozzak el, akkor sose tobbet nem megyek a Tesco-ba es kesz.

Az egesz temafelvetest atjarta az, hogy a szerzot szemelyesen rabolta ki a tesco lassan par szaz forintokkal. Sot ki lett jelentve hogy "bizonyitottan" (a szerzo biztos tud erre dobni linket) csalasra hasznaljak.

A szemelyes kirablasra reagaltam az irasommal. Most mar a csalas vadjara is. :D

Rendben. Azt megmondanad, hogy kinek fogod aztan atutalni? Megkeresnem aztan oket, hogy tenyleg teljesitetted a transfert es nem csalas tortent, ahogy azt a Tesco teszi a cikk szerzoje szerint. Mert ha megis csalas fog tortenni bizonyitottan(!!!, ahogy a Tesco eseteben is utana lehet ennek jarni es feljelentest lehet tenni) en feljelentelek es ha az nem vezet sikerre, akkor itt a vegeken van egy par ember, akik sokkal kevesebbert mint a perkoltseg visszaszerzik, vagy "levasaroljak" nalad. :D

Amennyiben bizonyitottan elmegy a mukodesi koltsegedre csinaljuk. Ha nem, akkor mint fent is irtem tuti hogy megkeresnek. Ugyanis ha becsapnak (bizonyitottan es direkt) azt nem szeretem.

Lent mar irtam, hogy ez kb havi 2000 forintot jelent. Dobd at privatban az alapitvanyod szamlaszamat es jovo honaptol utalok.

Hát ha havi kétezret utalsz, és senki más nem száll be a buliba, akkor még több is lesz mint 60%. Ha jól rémlik, a minimálbér órabérben 1200 forint körül van, bankszámlavezetés sincs ingyen, stb., szóval még kevés is lesz a két rugó. 

Ha elfogadsz egy tanácsot, mielőtt ezt a témát tovább ragozzuk, nézd meg néhány 1%-gyűjtő egyesület/alapítvány eredménykimutatását, hogy miért megy el a lóvé akár fele-kétharmada is "működési" "költségekre".

huhh, ebbe beleborzongtam...miert is kellene utalnom Teged? ezt most hogy?

egyetlen hozzaszolasod volt (igen rovid). vagy besertodtel masok helyett is? Ez am az erzekeny szolodaritas. :D

kacagni nem kacagok, de somolygok azert magamban. :D 

De most komolyan hany eves vagy, hogy ilyen kis dulifulura sikerult a hozzaszolaasod? :D

leirtam, ha megadod a bejegyzett alapitvanyod szamlaszamat minden honapban kapsz ketezer forintot. Persze ehhez az kell, hogy az elepitvanyod mondjuk nekem tetszo dologra forditsa (Tesco => health org.), de meg igy is el kell szamolnod vele az ev vegen, ahogy a Tesco-nak is. Amennyiben nem tetszik az elszamolas, majd feljelentelek, ugyanugy ahogy a Tesco-t is feljelentheti barki es akkor nyomozni fognak utana.

Ez ilyen kibebaszott egyzeru. :D

Privatban tolhatod az alapitvanyod reszleteit a szamlaszammal.

Hetente ketszer jarok bevasarolni kb. Ez havi max 10 alkalmat jelent. Ez a ketszaz forinttal szamolva 2000(!!!!) forint. Igen, ez lehet sok penz. Ugyanakkor ne legyunk demagogok. Ennyi elmegy a froccsre, cigire, stb is meg a szegeny csaladoknal is. 

De ertem mit mondtal. Es nem, nem elek nagylabon (okes a kislanyom mindent megkap, amit a budzse enged). :D 

Ez a ketszaz forinttal szamolva 2000(!!!!) forint. Igen, ez lehet sok penz. Ugyanakkor ne legyunk demagogok. Ennyi elmegy a froccsre, cigire, stb is meg a szegeny csaladoknal is. 

Nekem itt elvi problémám van. Van 5-6 rendszeres havi utalás beállítva nálam 1000 forintra charity célból, tehát nem a 2000 forint fáj. Az viszont zavarna, ha a pénzt (1) kérdés nélkül benyúlná valaki, (2) nem tudnám, hova megy a lóvé.

De ezt mondom en is. Hogy ha nem tudom hova megy az zavarna. De itt arrol volt szo hogy valami egeszsegugyi szervezet kapja meg. De ha nem kapja meg, akkor igenis be kell perelni a Tesco-t es kesz. Vannak torveynek. Ha ez sem megy, akkor johet a bojkott.

De a cikk iroja kimondta hogy csalas aldozatai lettek az emberek. Tehat akkor bizonyithatoan? A masik dolgorol meg nem beszelek, hogy fekabuzizsidolibsik kenyszeritik ra a tisztessgesanglikanheteroferfiakat hogy igent mondjanak mikor megkerdezik toluk akarnak e csalas aldozatai lenni. :D

Szoval nekem is elvi problemaim vannak itt. :D

ez nagyon szep volt, koszonom. :D

elgondolkodtal mar azon miert gondolsz ilyen sokat azonos nemuek oralis szexelesere, ha ennyire utalod a melegeket hogy minden hozzaszplasban meg kell emlieteni oket?

Van am erre megfelelo szakszo :D

Lehet seggfejeket vedek, amig nem bizonyosodik be, hogy seggfejek. Majd ha bebizonyosodik, akkor en is seggfejezek. De az egesz iras olyan, de olyan kicsinyes osszeskuveselmeletes, "had szuszmakoljam ide bele, mennyire utalom a buzizsidobetegallatfeka embereket" stilusu volt, hogy nem tudtam elmenni mellette. A gyonyoru hozzaszolasodbol mar latom, hogy jol tettem. :D

Abban biztos lehetsz hogy nem kapok agyverzest. Szorakoztato vagy. A hozzaszolasombol nem jott le, mennyire az vagy? :D

Ja, hogy az SJW szo triggerelt teged? Ertem

Tehat ha valaki nem szereti az SJW-ket, vagy a transzgendereket, akkor azokat lopjak meg nyugodtan. Neked az ilyen mar aldozat se lehet. Ertem a logikad.

Te aztan tamogatod a torveny elotti egyenloseget (nem).

A halaltaboraitokat mikor nyitjatok? 

https://hup.hu/comment/2514699#comment-2514699

Pont ahogy a South Park josolta lassan 20 eve: 

https://m.youtube.com/watch?v=6vTPjuT3rTA

Bunozoket vedesz ideologiai alapon. En vagyok szorakoztato, mikozben te ennel melyebbre nehezen sullyedhetnel. Bar van egy olyan erzesem, hogy a kovetkezo hozzaszolasodban sikerulni fog.

Nem, az triggerelt, hogy arrol kepzelehsz, ahogy en szopok le masokat es meg a mennyiseget is hozzagondolod. :D

A legelso hozzaszolasomat viszont nem csak az.

Oszinte leszek hozzad. Le se szarom se az SJW-ket se a nacikat meg senkit se. Ilyen egy kotsog vagyok. :D

Te nem azt irtad, hogy ha valaki nem szereti az SJW-ket azt lopjak meg, hanem azt, hogy az SJW-k kenyszeritik az emberek a hatuk mogott (jujj, ujabb kis fertelmes kepzelodesed?), hogy igenis adjak oda a penzuket. Ha valaki olyan hulye, hogy akar SWJ-k, akar barmi mas velemenyre a sajat meggyozodese ellen cselekszik, azzal azt csinalnak amit akarnak. Nezd meg a sok vallasos birkat. :D

Vitatkozzunk azon ki sulyedt melyebbre? Ugyan mar. Biztos vagyok enne, hogy ha valaki azt mondja neked "szopjal le jo sok deci gecit" az messze magasabb szinvonalon all intellektualisan, mint aki azt mondja, hogy "jelentsd fel ha ugy erzed meglop, de nyalfrocsogve buzikat belekeverni mindenbe nem elegans"....szerinted :D

Halaltaboraink? Kiknek? Kenyelmes dolog ellensegkepet gyartani ahhoz, akinek a velemenye nem egyezik a tieddel. Igy mindent meg lehet indokolni. Lehet modnani, hogy "mer' azok". Csak tudod az van, hogy messze leszarom a kis vitaitokat neked es az SJW kozossegnek. :D De hogy angolosan mondjam...nice try :D

Ismet leirom, mert mar sokadjara irtad le a bunozo szot. Kerlek linkeld be az iteletet, ami a per vegen szuletett, amiben elitelik a Tesco-t. Es nem ideologiai alapon vedem oket (ne keverd mar bele megint a massagod megtagadasanak szornyu harcat), hanem egyszeruen jozan paraszti esszel. 

Ertem en, beduhodtel, aztan elokaptad a buzikartyat, mert ugyis folyton rajuk gondolsz. Habzo szajjal kicsit korbeugattal. Volt aki azt mondta, hogy no-no. Erre o olyan melyre sulyedt, amilyen melyre te soha sem tudsz...ja varja varja varja...megse, nagyon is tdusz, sot...  :D 

Szerkesztve: 2020. 09. 07., h – 10:38

Nálam ez itthon Magyarországon, Nyíregyházán, a Pazonyi úti TESCO-ban úgy szokott történni, hogy megkérdezi a pénztáros, hogy akarom-e támogatni nem is tudom mit de valami jótékony közhasznú, szervezetet 200, 500 vagy 1000 Ft-tal. Ha igen akkor ad egy köszönőkártyát ami egyúttal elszámolás is, mert szerepel rajta az összeg és egyedi sorszáma van. Az összeg meg megjelenik a nyugtán amit amúgy is ad a vásárlásról.
De ez nem állandó jellegű, hanem időnként van ilyen kampány jelleggel.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox