[Megtaláltam] Bluetooth dongle-t ajánljatok

Fórumok

Olyat ami linux (Ubuntu /Mint / Debian ) alatt oob megy. Általában fülhallgatóhoz kellene, nagyon ritkán 1-2 képet átdobni telefonról. Legyen 5 méter hatótávja, és lehetőleg ne legyen túl drága. Bár ezek a kis izék max 5ezerig szoktak lenni. E fölé nem mennék, ha nem kell.

Köszönöm!

Hozzászólások

Én is pont ilyesmit keresek, PC és mobil közötti hang közvetítésére.
Eddig ezt találtam: LogiLink BT0015, van esetleg vele valakinek közelebbi tapasztalata?

---
Mostly Harmless

Szerkesztve: 2020. 07. 26., v - 18:45

En anno Asus BT-400-at vettem, Linux es Mac alatt hasznalni egy Bose BT fulest.

Erre tokeletes, masra nem hasznaltam.

Hatotavja 4-5 meter korul van es nekem nehezitesnek a gep az asztal alatt van.

Mindegy melyiket veszed, szerintem mind Linux kompatibilis a pár ezres kategóriában.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Ez nem igaz, nekem például ezt

Bus 003 Device 004: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)

a chipsetet nem sikerült működésre bírni. Kettő darab dongle is van a fiókban belőle, amivel semmit nem tudok kezdeni. Mindkettőt úgy árulták, hogy Linux kompatibilis.  A rendszer látja, felismeri, néha párosítani is sikerül egy fülhallgatóval vagy egy telefonnal de ennyi. A2DP módban működik egy pillanatig, majd belassul és szakadozni kezd. Ha telefonról valamit küldeni szeretnél megjelenik az értesítés, de elfogadás után nem jön semi át.

Néha kernel, bt, pulse frissülés után előveszem őket, ki szoktam próbálni hátha-hátha, de a helyzet változatlan. Volt egy Lenovo laptopom abban működött normálisan a beépített BT, van egy másik öreg Dell abban a beépített is is a fentebb leírtakat produkálja. A legtöbb esetben a BT és a Linux egy lutri, személy szerint csak szívtam vele. Mivel meguntam a pénzt az ablakon kidobálni vásároltam egy külső BT egységet a Lidl-ből, ezzel nincs gondom.

Most néztem a céges gépem:

Bus 001 Device 003: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)

A BT működik a zene egész nap szól egy Creative Stage Air külső hangszórón. Tesztelni szoktam több telefont és külső hangszórót és fejhallgatót is.

Slackware 64-current, 5.4.53-as kernel, KDE Plasma.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Azért mert a kínaiak hamisítják. Vettem aliról papíron a fenti rádióval szerelt dongle-t. Alapból nem ment, mert írták kókány az egész. Így  patcheltem a 5.4.13 as kernelt amivel úgy ahogy működött. Mondjuk elég nehezen kapcsolódott hozzá a füles, de kapcsolodás után nem volt gond. 

pl.: https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=60824  vagy https://elixir.bootlin.com/linux/v4.3/ident/HCI_QUIRK_BROKEN_STORED_LINK_KEY  ez utóbbit nem próbáltam.

Viszont meguntam,  gondoltam rendelek ebayről :D 1200Ft volt. Még annyira se sikerült belőni mint az elsőt (fentebb linkeltem). Így fogtam lementem a sarki boltba megvettem ami ott volt. Működik csont nélkül volt kemény 2400Ft. :D

Fedora 32, Thinkpad x220

Szerkesztve: 2020. 07. 27., h - 12:32

Az Euronics-ben vettem a legolcsóbbat, és szépen működik. Ha jól emlékszem, az volt a dobozzára írva, hogy Nedis. Meg van egy sokéves Tescos "Technika", az is működik.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Szerkesztve: 2020. 07. 28., k - 06:03

Kb. 2 hónapja vettem a banggood.com-on: USB BT 5.0 stick
Rákerestem a legolcsóbb BT 5.0 stickre és jó lett! Minden felismerte eddig külön driver vadászat nélkül.
Még viszonylag gyorsan meg is jött, kb egy hónap alatt.

Vettem belőle hármat, mert van olyan billentyűzetem, ami 3 BT eszközzel tud átkapcsolhatóan működni.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Off. nem egészen értem ez mihez kell. Ha van egy bluetoothos fülhallgatód azt amúgy is használhatod a laptoppal nem? ha meg nem bluetoothos, akkor ez kevés hozzá. szóval ez mihez kell? vagy asztali gépekben nem szokott bluetooth lenni és ez azért kell? (nagyon rég csak laptopozok)

Az mondjuk még indokolja laptopon is, hogy pl nálam a beépített bt még 4.0-t sem tud, ellenben a fülesem meg 5.0-t is. Ami a hangminőség miatt nagyon nem mindegy, hogy hogyan van kihajtva. Mivel ez egy HP üzleti gép, persze nem eszik meg minden kártyát. Nem is találtam olyat, ami a gyárinál sokkal fejlettebb lenne, így a csere nem játszik, marad az usb dongle opció.

Fedora 32-n 5.7.10-es kernellel biztosan megy ez:

ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)

Szinte biztos, hogy megy más disztribúciókkal és korábbi kernelekkel is, bár ezt nem próbáltam. Ha jól emlékszem, néhány hónapja 4000 Ft alatt megállt. A kereskedelmi nevét nem tudom.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Köszi az infót, most elolvastam a hozzászólásokat. :) Akkor mázlim van, nekem beton stabilan megy, igaz, elég közelről - kb. 1.5 m - használom egy BAA100 nevű Kékfog - analóg Jack 3.5 mm-es átalakítóval. Nem szeretem, ha egy rossz mozdulat letépi a fülemet, mert elfogy a fülhallgató vezetékének hossza, így BT-n kényelmesebb zenét hallgatni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A fent említett LogiLink BT0015 vettem meg. Hibátlanul működik. Mindenkinek köszönöm a segítséget!