iOS 13 - contact lista beküldése carddav kapcsolaton

Fórumok

Sziasztok!

Hozzá van adva a rendszerhez (ios13 iphone se 2016) egy carddav kapcsolat, ami működik is mindkét irányból (akár a telefonon akár a szerver oldalon felveszek egy új kontaktot, az megjelenik a másik oldalon). Itt az lett volna a cél, hogy az összes meglevő kontaktot felküldje a szerverre, de csak az azóta keletkezett újakkal megy a sync.

Hogy lehet "megkérni" arra, hogy most per pillanat küldje be mindet?

A carddav kapcsolat felvételekor annyit kérdezett, hogy mihez kezdjünk a lokális kontaktokkal, azt mondtam hogy ne törlődjenek.

icloud teljesen ki van kapcsolva, sosem volt bekapcsolva és ez így is marad. :)

Köszi!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 07. 07., k – 13:18

Azt tudom, hogy alapbol nem szinkronizalja fel. Azt is tudom, hogy uj contact letrehozasakor dontehtsz, hogy az helyben vagy tavolban jojjon letre. Viszont soha nem akartam meg csoportosan feltolteni contactokat telefonrol (meg se neztem, hogy lehet-e, hirtelen nem is latok ra opciot. lehet nincs is). Szerintem az a legegyszerubb, hogy ha desktopon is felveszed ugyonezt a carddav szervert es egyszeuen a contacts.appban at drag n dropolod.

Az iCloudnak mi koze az egeszhez? Marmint miert hoztad fel, hogy annak kikapcsolva kell lennie? Az iCloud is egy ugyonolyan carddav lesz, mint amit mar hozzaadtal.

Mert kerestem a témában és az egyik standard megoldási javaslat hogy az icloud -ból ki lehet exportálni vcf -ben amit bárhol (pl. a carddavos szerveren) be tudsz importálni. De majdnem biztos vagyok benne hogy ez rossz ötlet, mert ha a carddav szerveren felveszek egy kontaktot az rögtön létrejön a telefonon is, vagyis az egész duplikálódni fog, mert hiába hívják ugyanúgy Teszt Bélát, nem tudja majd megkülönböztetni a létezőtől.

Szerkesztve: 2020. 07. 07., k – 13:42

A telefonon nincsenek meg ezek a contactok. A lista amit latsz, az egy szintetizalt lista, amelyben a contact providerek uniojat latod. Esetedben a lokalis tarhelyet es a caldav servert. Ami caldav iranybol jon, az lokalisan "nincs meg" (marmint cachelve nyilvan el van, de nem ugy van a mukodes, hogy megvan helyben is es majd sziknronizalunk). En nem vagyok benne biztos, hogy felmasolja iCloudra a contactokat, amikor bekapcsolod az iCloudot (miert masolna? akkor most carddavra is masolhatta volna, aztan jottek volna a hirek, hogy az Apple ellopja az emberek contactjait). En nem talalok modot arra, hogy telefonon mozgassam a kontaktokat az eltero forrasok kozott. Kereshetsz 3rd party contact appot (nem allandora!), ami nem rejti el a forrasokat es lehet benne csoportosan mozgatni. En az ilyen muveleteket mindig szamitogepnel vegzem.

Szerk: na, ebbol vajon hogy lett uj thread?

Szerk 2: Megneztem iPaden. Ott van lehetoseg egyesevel drag n dropolni a contactokat. Szoval, erre a celra marad vagy a szamitogep vagy valamilyen 3rd party contacts app. (a 3rd party appnak nem kell kulon megadnod az carddav/icloud/stb accountodat, ha a fejlesztoje jol irta meg, akkor a rendszer biztositotta API-kon keresztul tudja manipulalni a contactokat).