Kell maszk?

I've seen people say that masks don't protect you, but in reality they help prevent infected people from passing on the virus.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 03., p – 10:28

Edes Istenem, meg mindig ezen rugozik mindenki?

Maszkkerdes egyszeruen:

Nem ved meg teljesen, de jobb, mint a semmi. Persze logikarol es halmazelmeletrol nem hallo bolcseszek fejeben ezek az allitasok sokszor atalakulnak "nem ved semmit", es "megis mindentol megved" fogalmakka, mert ugy egyszerubb felfogni, de attol meg hulyeseg.

Viszont: ha _mindenki_ vett volna maganak maszkot az elejen, az is, aki arra hasznalja, hogy lemenjen vele a boltba, a _hiany_ (akkori erosebb merteke) miatt nem jutott volna olyanoknak, akiknek _tenyleg_ kene. (Sajnos beleertve novereket is, de meg egy buszsofornek is jobban kell, vagy egy penztarosnak, mint a postaig meno nyuggernek) --> "ne viseljen maszkot, ha nem beteg" ajanlas tarsadalmilag szuksegesse valt.

A "ne viseljen maszkot, ha nem beteg" nem azert volt, hogy azt uzenjek "nem ved semmit", hanem statisztikai okokbol, hogy az alacsony kinalat a legserulekenyebb keresletig eljusson.

End of story. Lapozzunk. Uncsi.

Én értem, hogy nem volt elég maszk, pedig hasznos lenne, de ebből azért egy nagy adag "ostoba barmoknak beszéd kézikönyve" használatával lett az az üzenet, hogy "nem is kell". Simán bemondhatták volna, hogy kell, próbálunk szerezni, erős/büszke/ősi népünk győzni fog, de most a frontra kell minden. Lett volna egy rakás barom, aki akkor is magának akar, de ez most is volt, helyette lett egy rakás barom, aki büszkén magyarázza most, amikor már sok helyen lehet kapni, hogy hát de nem is kell, mert megmondták.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

a "ne viseljen maszkot, ha nem beteg"-gel egy dolgot üzentek, mégpedig azt, hogy ha nem vagy beteg, ne viselj maszkot. Ami több szinten faszság, onnanl kezdve, hogy nem tudod hogy beteg-e vagy odáig, hogy ha arra szerettek volna utalni, hogy ne vásárold fel a egészségügyi maszkokat, hanem varrj magadnak egyet, és azt hordd, azt egy 6 éves gyerek bele tudta volna fogalmazni ebbe a mondatba. Nekik nem sikerült. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

" hogy az alacsony kinalat a legserulekenyebb keresletig eljusson. +

Na de nem erre való a katonaság, hogy a kritikus infrastruktúra és erőforrások (és járványnál a védőfelszerelés ilyen) elosztását kontrollálja?

Mi meg szarakodunk azzal, hogy piac meg állampolgárok meggyőzése. Miközben ott a kormány kezében az eszköz.

"ne viseljen maszkot, ha nem beteg" ajanlas tarsadalmilag szuksegesse valt."

Csak ez hülyeség. Társadalmilag a korrekt kommunikációra lett volna szükség, mégpedig, hogy elmondták volna azt, amit Te itt leírtál.
De hogy "ne hordj maszkot ha nem vagy beteg" az hülyeség, mert tudjuk, hogy van 2 hét lappangás meg vannak akik úgy esnek át rajta (tehát betegek) hogy nem veszik észre, mert nincsenek tüneteik.

Amire pedig egyáltalán nincs szükség "társadalmilag" az az, hogy összevissza beszélnek, egyik nap ezt, másik nap azt mondj(t)ák.

Egész szép dolgokat csinálnak : https://www.lavision.de/ (lehet hogy az eredeti post is egy bújtatott reklám volt, de én bedőltem neki :) )

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Idáig az volt a mondás, hogy nem kell maszk. A Ner Cecília elmondta minden nap. Mondta ezt annak ellenére, hogy március közepén a Führer elmondta, hogy millió számra van maszk a magyar raktárakban.
Most, hogy a kedves vezérnek kiszaladt a száján a parlamentben, hogy Lófasz fog itt folyni, nem acél az az nincs elég maszk, ezért ő is a saját kezével kézimunkázott maszkot hordja a NERencek is mondják már, hogy mégis ha van rá mód.
 

ui. Mikor fog kikopni a közbeszédből a libsi, bölcsész és más egyéb kisagyba illesztett szitok szavak? Most már nincs Vezérkar ellen senki csak ők vannak és lesznek is a következő 30 évben.  Az emberek imádják Orbánt és bármit megtehet.

Az addig oké, azt mondják hogy a fertőzött ember hordja, hogy ne adja tovább.
De honnan tudom, hogy nem vagyok fertőzött? Ez csak kb. 2 hét múlva fog kiderülni ...

Még mindenki eldöntheti, hogy visel-e maszkot vagy sem. Viszont amit nem értek, hogy rengeteg olyat látok, hogy valaki egyedül, maszkban autózik. Azt mégis miért?

[Falu.Me]==>[-][][X]

Maszk fel/levétele elég problémás, így ha nem zavar nagyon, akkor érdemesebb fent hagyni.

De amúgy elég sok videó van arról, hogy az utcákat is fertőtlenítik. Ez szerintem arra utal, hogy azt feltételezik, hogy akár szálló porra rátapadva is terjedhet.

A gyógyszertárunk előtt is elég sűrűn elég nagy területet fújnak a dolgozók, kb. 10x10-es részt. Azért a porral együtt utazik és fertőz dolog elég érdekes lesz, ha akár csak részben beigazolódik, bár tegnap voltam heti (!!!) bevásárláson, és még csak az se érdekelte az embereket, hogy orruk kilóg a maszkból, hogy a tesco-ban a sorok között ne kerülgessük már egymást, ..., kit érdekel ha légnemű, egy apátiás országban ez lesz a felmentés a védekezésre, uccsetuggyukekerülni.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Szerkesztve: 2020. 04. 03., p – 14:55

Felesegem megcsinalta nekunk, rokonoknak es par ismerosnek, aki jelezte. Tehat olyanoknak, akik hasznaljak. Ha kell, barki tud csinalni, ha ugy erzi, nem kell, puskaval sem lehet rakenyszeriteni senkit a viselesere. Mas kerdes, hogy akkor semmit nem er, ha retkes kezzel hozzanyulsz -plane a belso feluletehez-, de ezt mondjuk eleg szimpla logikaval felmerheti, aki ugy erzi, szuksege van ra.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Cseheknel kotelezo.

Ha nincs mas, egy sal is jo .

A boltok amik egyszeru maszk keszitesre valo dolgokat arulnak (ruha anyag),
kinyithattak egy idore, hogy mindenki varhasson maganak.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Szerkesztve: 2020. 04. 04., szo – 16:59

CDC megváltoztatta az álláspontját és most már a maszk használatát javasolja:

CDC recommends wearing cloth face coverings in public settings where other social distancing measures are difficult to maintain (e.g., grocery stores and pharmacies) especially in areas of significant community-based transmission.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/cloth-fa…

Még DIY videót is raktak hozzá. Hajár Magyarország, te is képes vagy rá!

Egyébként mi a reális ára a maszkoknak?
Facebookot tekerve kb. minden 5. poszt egy maszk hirdetés. 
Van ott 1100-tól 4000Ft-ig minden. És perszer mindegyik hirdetés alatt megy a fröcsögés, hogy milyen drága, meg hogy Ő 500Ft-ért vesz jobbat. Rablás, meg miért nem ellenőrzi ezeket a NAV ..... Mintha kötelező lenne bármelyiket is megvenni. 

Szerencsére párom anyja varrónő, így Ő készített nekünk. Nekem még fekete színben is :)