(Lokális) User profil költöztetés

Hala,

Ha bénákat kérdezek bocs. Adott pár jövőbeli eset, ebből két jellemző problémám alább:

a.,
-Adott egy W10 Pro munkaállomás, ami kivezetésre kerül több okból is. Ehelyett érkezik egy zsírúj gép, pl. notebook vagy akármi.
-A felhasználói programokat ugyanabban a verzióban fogja visszakapni az új masina, és az OS W10 Pro lesz továbbra is. Legalábbis próbálunk erre törekedni, mert...
-Erre kellene a felhasználó profilját hajszálra egyezően átköltöztetni. Dokumentumok, beállítások, levelezés, a személyéhez kötődő esetleges registry kulcsok és minden földi rossz.

Hogyan csinálnád? Simán átmásolnád az /Users/xyz mappát az új gépre miután ott csináltál xyz felhasználót? Nem szívhatom meg így? Nem lesz ami esetleg UserID alapján azonosít és nem user név szerint? Ilyesmi félelmeim vannak, piszok sok programról és azok által létrehozott adatokról van szó.

b.,
Mi van akkor, ha a régi gépen lévő lokális profilt az új gépen már AD alá szeretném beköltöztetni?

Remélem érthető voltam, nagyon köszönöm!

Hozzászólások

Sosem kellett gépről-gépre profilt költöztetnem, de régen (kb az XP-től?) volt erre Tool, amit az MS adott: User State Migration Tool. Ráguglizva azt mondja természetesen van a 10-hez is.

Kézzel valószínű nem lesz jó átmásolni, jogosultságok miatt.

Local profilt viszont költöztettem már AD miatt egy munkaállomáson belül (Terike local profilját Terike AD-s profiljára, erre is volt lehetőség akkor az XP-ben, de ezt is több mint 10 éve csináltam utoljára, ködös emlékeim vannak róla.) És ahogy nézem a 10-ben még mindig megvan: Rendszer tulajdonságai - Speciális - Felhasználói profil.

De a nálam tapasztaltabbak majd kijavítanak.

+1 a USMT-re, a két hetente változtatott nevű (WAIK, WADK, CsillámPóni) toolkit részeként szokott elérhető lenni.

Amire figyelj, hogy a támogatott alkalmazások listájában szerepel-e minden (van egy-két XML fájl, amiben "Ha... akkor..." típusú leírók vannak, pl. "Ha létezik a Firefox Uninstall Kulcs a registry-ben, az AppData\Firefox kerüljön be a mentésbe és a túloldalon kerüljön ki onnan"), amit használ a user, és hogy a C:\ gyökere legyen viszonylag üres, mert onnan is begyűjti a szemetet (itt most szúrosan nézek egyrészt az Intel-re, ami kérdés nélkül csinál magának egy mappát oda, meg az összes brand vas gyártóra, akik szerint jó ötlet összetaknyolni egy saját "telepítőt", ami annyit csinál, hogy kiokádja a C:\-be egy drivers mappába a driver vendor tényleges telepítőit...)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Fileszinten nem lehet user profile-t copyzni,az egyik a már emlitett USMT tool (1 gép esetében ágyuval verébre) a másik a kivezetett de innen onnan letölthetö "windows áttelepitö" (hiretlen nem jut eszembe az eredeti neve) ami windows xp óta a rendszer része volt de a nagyokosok kivezették a w10 valamelyik buildjétöl kezdve

Windows Easy Transfer a neve

Zolee001

Win10 alatt még nem próbáltam, talán 7 alatt se, de xp alatt működött az, hogy az új gépen rendszergazdiként a Default User nevű profile-t átneveztem valami másra, a régi profile-t pedig Default User néven másoltam oda, aztán létrehoztam a user-t majd beléptem vele. Eltartott egy ideig, de így a Default user tartalmát átmásolta az új profilba a megfelelő jogosultságokkal. Aztán a Default user-t töröltem és visszaneveztem az eredetit.

Sok századik költöztetésem ment végig a Profiwiz/Transwiz párossal, localból domainbe és fordítva, localból localba de win7 -ből win10 -re és vissza. Eddig egyetlen egy gond volt, egy darab pdf file-t nem tudott átrakni, de zt már a költöztetés elején crc hibával jelezte. Mint utólag kiderült hdd hiba miatt.

Transwiz: ismét hibákra futottam vele - bár most csináltam egy klónt és azzal doktoráltam:

-Az outlook levelezés beállítása nem jön át. 18-20G pst, 800-1000-es címlista és a hozzá tartozó NK2 és a naptár, a rá épülő szabályok és szűrők meg a fene tudja. Szívfájdalom. Szűz outlook indul konfigurált helyett.
-^^ pedig a pstket és minden egyéb szarokat is becsomagolta, sokat tökölt vele.
-anyk nem fut, leáll a nyomtatványok szkennelésénél (kb 3 gigányi adat mehetne is a kukába, többszáz-sokszáz emberrel).
-új profilként nem lehet importálni a felhasználói adatokat, mert xy user helyett /User/gépnév.usert mappát csinál - hiába nincs DC.
-^^ Szóval mindezek helyett merge-t kell használni egy meglévő userrel, ami bármi lehet. Előre kell dolgozni itt is, és nem tudom részletesen beállítani ezt a folyamatot.
-az eltérő office verziók ugyanazon gépen hullák: mind konfigurál indulás helyett, szóval nem emeli át a workaround registry bejegyzéseket - mentségére ezek nem személyhez kötődnek.
-a nem registrybe író programok beállításai kukásak, pedig az AppDataban vannak.

Hirtelen ennyi, csinálom máshogyan. A szándékot köszönöm, meglehet a hiba bennem van.

Vortex Rikers NC114-85EKLS