Februárban elvágják a nyakam

.. és  kiveszik mind a két pajzsmirigyemet.

Sajnos hideggöbös és nyomja a légcsövem, így a műtétet nem lehet kikerülni. A beavatkozás Debrecenben lesz a klinikán. 

Akinek van ott ismerőse, tapasztalata és tudna pár kérdésre válaszolni légyszi jelezze nekem privátban! Az orvosról és a körülményekről szeretnék még infót gyűjteni. 

Hozzászólások

Azt a választ kaptam, hogy nem, mert a két szélső nem működik, hanem csak ami középen van rész, de pont az nyomja a légcsövet. Valamint hideggöbőknél később fennáll a rák veszélye. A citopatológia eredménye negatív lett, de a műtét utáni szövettan mond biztosat és akkor újra fel kell nyitni ha mégis pozitív az eredmény. Valamint, bevett tapasztalat, hogy faragás után a növés nem áll meg ezért ismét műtét következne.

2 kórházban, 3 orvos mondja ugyanazt. Igyekeztem alaposan körbe járni. De ha esetleg tudsz egy specialistát és van lehetőségem, nem leszek rest megkeresni.

Tegyük fel, hogy semmi bajom, de így 40 körül már elkezd(het) aggódni az ember, úgyis lesz valami a következő tíz évben :)

Ki hogy biztosítja be magát ezekre az esetekre? Az állami egészségügy kikerülhető? Létezik alternatívája a kiszámoló.hu biztosítási csomagjának?

Nekem most (sajnos) sikerült ezzel elég nagy tapasztalatra szert tennem. Két hónapja elég komoly tüneteket produkálok (jelenleg még senki nem tudja, hogy miért, de nekem van egy tippem, és sajnos nem jó). Van magán egészségiztosításom, voltam ezen kívül több magánrendelésen, illetve állami ellátásban is.

Magán egészségbiztosítás / magánrendelések:
+ lényegesen hamarabb kapsz időpontot (hetek, hónapok helyett 1-3 nap)
+ kultúráltabb körülmények, modernebb épületek és eszközök, nem nyomorog állva 200 ember egy folyóson ülőhely nélkül
+ nem kell órákat töltened a váróban, általában időpontra érkezel és be is hívnak 10 percen belül
+ alaposan meghallgat az orvos, emberként kezelnek (egy-két kivételtől eltekintve), tehetsz fel kérdéseket
+ nem kell leletek után szaladgálnod, megkapod helyben, kiküldik emailben, vagy eléred online
- van több olyan vizsgálat, amit magán ellátásban nem tudnak elvégezni, állami egészségügybe irányítanak vele
- itt is találkozni olyan orvosokkal, akik bár kedvesek, de nemtörődömök, nem veszik komolyan a tüneteidet, félrekezelnek, mást írnak a leletre mint amit elmondtál nekik
- bizonyos vizsgálatokért pluszban fizetni kell és eléggé meg tud szaladni a számla
- sok helyen fekvőbeteg ellátást nem biztosítanak, vagy csak nagyon drágán

Állami ellátás:
+ nagyban függ a kórháztól, az azon belüli osztálytól, és a kezelő orvostól, de van ahol nagyon alaposak és normálisak
- ugyanez igaz visszafelé is, volt, ahol már kifejezetten javasolta egy másik orvos az osztályra való befektetésemet és alapos kivizsgálásomat, egy rezidens orvos vett fel, mindenféle vizsgálat nélkül közölte, hogy nekem pszichések a tüneteim, a leletre olyan vizsgálatok elvégzését írta le, amelyeket nem végzett el, olyan tüneteket írt le, amik nem voltak, és olyanokat nem írt le, amik voltak, majd elküldött
- sajnos kevés orvos/nővér van sok betegre, sokszor rezidens orvosok ügyelnek
- ha befektetnek, ne számíts sok jóra, legalább négy ember van egy omladozó falú szobában, az ágyak ilyen-olyan állapotúak, a szobatársakat szintén nem válogathatod meg, a nagyvizit alkalmával mindenki előtt kikérdeznek, és mindenki hallja, hogy éppen mi a bajod, privátban kérdést nagyon nehezen tudsz feltenni, WC papír nincs, zárható szekrény nincs, étkeztetésnél ételérzékenységre/betegségre nem figyelnek/nem tudnak odafigyelni

Sok vizsgálatot, amik eddig vezettek valahova, úgy csináltattam meg, hogy egy orvos sem javasolta (se állami se magán), szakirodalmat, külföldi tanulmányokat ovasgatva, magán szolgáltatókon keresztül intéztem rájuk időpontot, ezeknek lett eddig valamennyi eredménye.
 

Összességében amit mindenkinek javasolni tudok:
* megelőzés, mindenki éljen egészségesen, sportoljon, egyen sok gyümölcsöt, zöldséget, legyen sokat levegőn, hagyjon fel a káros szenvedélyeivel -> ne akarjatok itthon kapcsolatba kerülni az egészségüggyel
* a szűrővizsgálatok hasznosak, érdemes évente eljárni rájuk, de csak ha szerencséd van (<50%), akkor vesznek észre rajta korán valamit, sok betegségnek nincs korai jele -> senki ne áltassa magát azzal, hogy majd biztos még időben észreveszik
* költözzetek egy olyan országba, ahol normális az egészségügy -> nem a hazai egészségügyben dolgozó embereket akarom ezzel bántani, sajnos ők is a körülmények áldozatai, kevés az orvos, a jobbak elmennek külföldre, infrastruktúrálisan sok a baj, a meglévő erőforrásokat kell mérlegelniük, hogy hogyan osztják el a páciensek között, ematt sok vizsgálatot inkább meg sem csináltatnak, vagy csak nagyon későn

Én fülorrgége fekvőn voltam a SOTE klinikán, csont új épület, modern felszerelés, rendes nővérek és orvosok, csak pozitívat tudok róla mondani. Illetve a nejemmel is jól bántak a délpesti nőgyógyászati fekvőosztályán. Szóval osztály-orvos-helyfüggő, ahogy írtad.

Kitartás, ne félj a műtéttől vagy altatástól (nem tudom altattak-e már). Altatva nagyobb kontroll alatt van a szervezeted mint nélküle - gondolj erre :)

Azóta sokat fejlődött a terület. Nekem nem dugtak le csövet, csak vénásan és maszkkal (azt hiszem) kaptam altatót, utána csicsi volt. Kb. 45-60 perces volt az altatás, és utána egyáltalán nem voltam rosszul, nem szédültem. Csak átaludtam a délután jó részét :)