aligp blogja

Strela pótló

Nekem ezt sikerült beújítani:
https://drive.google.com/file/d/0B6pRJyqF-ca1aVRMdk9yZ3c3MHM/view?usp=s…

https://drive.google.com/file/d/0B6pRJyqF-ca1a005ZW85WEZJMnFiU0xZVTdpTn…

https://drive.google.com/file/d/0B6pRJyqF-ca1Uk05UWJYeGxtaTQ0LUxyajd0TF…

Szerkezet, Landeron 48. Legalábbis tippem szerint
Akinek esetleg van infója, tapasztalata, megírhatja.
Be voltam tojva, azt kapom e amit kêrtem, ide êr e sérülés nélkül, főleg mert hideg van, nem sérül e a billegő, elvégre nem incablokkos. De minden renben volt. Tökéletesen működik minden funkciója. Naponta késik 1 percet de csak polcon tesztelve.
Élőben még szebb. Év elején karbantartás következik aztán ünneplőnek lesz szánva.
BÚÉK mindenkinek!

Strela requiem

Kb 2 éve kezdődött. Valamilyen indítatásból rámjött, hogy előszedem nagyapám régi chronoját ami a pincében hányódott egy dobozban. Kibányász, rákeres, kiderült, hogy egy Poljot 3017 es, aka Strela. Mondom megcsináltatom hátha összejön. Nagy lett volna, tisztán emlékszem, hogy kb 6 évesen játszottam vele (41 vagyok, már akkor sem működött) és most látni ketyegni...
Röviden, nem sikerült.
Hosszan, először Debrecenben kerestem egy órást aki szét barmolta, utána Kovi ajánlott egy másik srácot (ismét köszönöm) aki nagy szaki ugyan de pár napja lemondott róla úgy másfél év után. Csere alkatrészt szerezni lehetetlen, csinálni meg időigényes + most eszterga hiányban szenved. Legalább letisztította és helyrerakta amit az előző elb@szott.
Utána egy pesti órásnál próbálkoztam, először bíztatott, de a második levelemre már nem válaszol. Plusz elvinni is sok energia lenne.
Összegezve, megy a vitrinbe ebben az állapotában. Siet mint az állat és a stopper percgyűjtője nem működik.
Kár érte.

alkarerősítő edzésprogramba kezdtem

Sokféle edzésmódszert próbáltam már ki a satnya alkaromra, ez most talán célravezető lesz. A problémám az, hogy ha megdolgozom erősen akkor pillanatok alatt kiég. Az az megfájdul és hetekig használhatatlan lesz. A következőt találtam ki. Mivel munkám engedi, fél óránként nyomkodok egy középnehéz marokerősítővel, amennyit csak bírok. Ez most kb 30 ismétlés. Így próbálom szimulálni a fizikai munkát.
Kezdetben óránként csináltam és hagytam egy nap szünetet. Érzem, hogy erősödik. Vasárnap jön a teszt ugyanis azon a napon van a húzoszkodó edzés. Lett egy másik pozitív és nem várt következménye a dolognak, hamar elmegy a munkaidő. :-) Ugyanis már kb délutántól annyira fáradok, hogy a következő zajlik le bennem: a franc már megint mindjárt nyomni kell. :-)