Lufthansa - Level 2 Application Operator | Linux-tudás?

Fórumok

Üdv,

Meg szeretném kérdenzi, hogy milyen szinten kell érteni a Linuxot a L2 AO-ban a Lufthansánál? Legalább egy RHCSA szinten, vagy annál lightosabb is elég?

+A benzin árát megtérítik? (45 km-re lakok a munkahelytől)

Köszönöm,
K.M.

Hozzászólások

Megszeretném kérdezni*
Elnézést, csak sietve írtam.

Jelen munkaeropiaci helyzetben ha pulzusod van, felvesznek.

Értem, de alapvetően igaza van. Ha nem is közvetlenül repülőkkel kell foglalkozni, de az alkalmazásüzemeltetési csapatokban csupa olyan rendszert kell üzemeltetni amiknek így vagy úgy, de köze van a különféle reptéri backend rendszerekhez, vagy egyéb légitársaságok rendszereihez. Elég csak a Netline-t vagy a LIDO-t említeni.

Alapvetően spekuláció a válaszom, de.... A "szomszéd" cégnél L2 alkalmazásüzemeltetésre, de még Linux-üzemeltetésre is felvesznek kb. nulla Linux-tudással, a lényeg, hogy kellően beletanulj. Volt, aki alkalmazásüzemeltetésről ment át a Lufihoz L3-ra (ha nem is nulla induló Linux-tudással, de bármiféle certifika nélkül).

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

Megint csak feltételezek, de figyelembe véve pl. a Netline alkalmazáscsomagot, ami nálunk, "szomszédéknál" (IBM) volt, de a Lufi visszavette magához, a külföldi (főleg német) ügyfelek miatt kell a "tárgyalóképes" angol szóban és írásban is. Tehát emailezés, jegykezelés, telefonálás (telekonferencia is, ha kell) angolul. (Felteszem, a Lufi is interjúztat angolul is felvételin, nyilván papírtól függetlenül az a lényeg, hogy "elég jó" legyen az angolod.)

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

az IBM féle Lufthansa eléggé megbukott.
kb minden munka megy vissza a luftihoz, ezért kellenek emberek

egy idoben olyan nulla tudással is vettek fel embereket L2 muszakos alkalmazás uzemeltetésre(SOT), hogy az már botrányos volt.

ha van
linux
adatbázis
ITIL
incidens kezelés
aktiv!! angol (ezt tesztelni is fogjár már az elso interjun)
, akkor jók az esélyek