Agyfasz az Apple fasizmusa

 ( Hunger | 2019. június 21., péntek - 18:12 )

Ahhoz, hogy az Apple AppStoreba új appot lehessen feltölteni, vagy egy korábbi apphoz updatet, szükség van a frissült Apple Developer Program License Agreement elfogadására.

A Developer oldalon viszont nem lehet elfogadni a szerződést, hiába van bejelentkezve a user, mert nincs beállítva neki kétfaktorú autentikáció.

Természetesen a kétfaktorú autentikáció (amelyik nem azonos a kétlépcsős - pl. SMS-alapú - bejelentkezéssel) kizárólag Apple termékkel valósítható meg. Vagy Mac kell hozzá legalább OS X El Capitan alapú rendszerrel, vagy iOS alapú eszközre van szükség, de mindenképp beállított iClouddal, hisz az elképzelhetetlen, hogy valaki enélkül használja az Apple eszközét. Természetesen az Apple 2FA véletlenül sem váltható ki semilyen third-party megoldással, ahogy a Google Authenticator, vagy a RedHat FreeOTP.

Az agreement elfogadásához ráadásul mindenképp az Account Holder kell legyen. Hiába írják, hogy a Legal Role kell hozzá. Egy "Manage Agreements" jogosultsággal is rendelkező másik Admin felhasználónak csak annyit ír ki, hogy szóljon az Account Holdernek.

Nem értem, hogy miből gondolja az Apple, hogy egy cég vezetője, attól mert Apple platformra is fejleszt a cége, mindenképp az ő termékeit is használja napi szinten... Ráadásul gyakori ilyen esetekben, hogy egy ilyen Apple Developer regisztráció részére külön email címet hoznak létre a cégnél, így viszont hiába is van mindenkinek Apple eszköze, a saját email címeikhez beállított kétfaktorú hitelesítéssel semmit sem érnek.

Arról már nem is beszélve, hogy össze-vissza bugzik a AppStore Connect oldal. A "Team Agent" hiába akar admin jogot adni egy másik felhasználónak. Azt írja a felület, hogy ezt csak "Team Agent" teheti meg.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Legutolso olcso vacak epul termek vasarlasa, amivel ez abszolvalhato? Mint workaround. Aztan mehet is a fiok melyere.

Szerk.:
> a saját email címeikhez beállított kétfaktorú hitelesítéssel semmit sem érnek
Na igen, az ilyen tud fajni.
____________________
echo crash > /dev/kmem

macincloud.com, ajánlom tanulmányozásra, nem tudom erre megoldás-e, de úgy sejtem igen.

egyébként a webes cuccaikon nem volt még olyan napom, hogy ne futottam volna bele valami hibába, rosszul frissülő felületbe, "OK gomb nem reagál"-ba, ..., magas minőségi elvárások, na.

Nekem volt egy rövid életű apple fiókom, amit majdnem nem sikerült törölni. Mégpedig azért, mert nem emlékeztem arra a telefonszámra, amivel kezdetben regisztráltam. A hozzá regisztrált email címre viszont igen, és a jelszóra is. De az apple az utolsó véréig ragaszkodott hozzá, hogy ha nem tudom megmondani a telefonszámot, ő márpedig nem törli a fiókot. Tehát a telszám, email, jelszó hármasból kettőt tudtam, de még a jelkódomat is, de az elsőt nem. Végül szerencsésen sikerült előkotornom valami fiókba rakott régi telefon call listjéből. Hozzáférnem egyébként nem kellett (sms fogadás pl), csak tudni, hogy mi volt az.

Az ügyfélszolgálatos srác közölte velem, hogy ha ez nem lesz meg, a fiók a világegyetem végéig megmarad.

Érdekes, hogy szerintük a telefonszám, ami egyáltalán nem személyhez kötött (lemondod, nem viszed át máshova, megkapja más), szükséges feltétel egy törléshez. Na mindegy, elmebetegek bandája ezek.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

En is sirtam meg februarban miatta.
Kell egy ipad+macbook minimum.

Fejlesztonek legjobb uj accountot csinalni. Nekem 2-ot kellett, mert a biztonsagi kerdest nem irtam fel (mert tudom a jelszot, minek az), viszont 2FA-t csak biztonsagi kerdessel lehet bekapcsolni, biztonsagi kerdest ujra beallitani csak biztonsagi kerdessel lehet.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

.

icloud.com -ba bejelentkezett web browser segit

Nekem anno egy macbook nem akart elindulni par eve egy Apple 2FA bug miatt, igy utana kikapcsoltam. Aztan kapcsolhattam vissza nem sokkal utana, pl az iMessage in the cloud se megy nelkule. Miert nem szarhatom le, hogy csak egy jelszo vedi az iMessage-eimet? Telefonom lehal, Mac otthon maradt, messze vagyok otthontol, akkor meg ne erjek el senkit, ha nem tudom fejbol valaki szamat?

Áááá, lófaszt, mondok jobbat.

Be akarnám kapcsolni a 2FA-t MacOSX alatt. Bejelentkezéskor az alábbi üzenet fogad:

This Apple ID is valid but is not an iCloud account.

Közel vagyok egy agyvérzéshez...

Csinalj uj accountot weben. Ha annyira surgos, muszaj vagy kifizetni a masik dev accountot, de itt ezt neked mar nem nagyon fogjak hekyrehozni max az ai call / chat support erhet egy probat.

Az se működik...

Nem mondod, hogy meg egyszer ki akartad fizetni a 35kHUF-ot, es nem kell nekik....

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Webes iCloud (természetesen automatikusan a beta.icloud.com cimre irányit át, elvégre én ingyen tesztelem, felvenni tesztelő alkalmazottakat meg pénzbe kerülne):

HOSTNAME
beta.icloud.com
BUILD INFO
1910ProjectBeta143__1910BBeta29__en-us
ERROR TITLE
Could not authenticate - KVS_ERROR
ERROR TYPE
UNHANDLED_EXCEPTION
ERROR CONTEXT
undefined
LINE NUMBER
11
STACK
Error: Could not authenticate - KVS_ERROR
   at new r (https://beta.icloud.com/system/cloudos2/1910ProjectBeta143/en-us/main.js:11:278737)
   at Object.a (https://beta.icloud.com/system/cloudos2/1910ProjectBeta143/en-us/main.js:11:278788)
   at n.authenticationDidFail (https://beta.icloud.com/system/cloudos2/1910ProjectBeta143/en-us/main.js:11:916686)
   at https://beta.icloud.com/system/cloudos2/1910ProjectBeta143/en-us/main.js:11:82416
   at r (https://beta.icloud.com/system/cloudos2/1910ProjectBeta143/en-us/main.js:11:133447)
   at i (https://beta.icloud.com/system/cloudos2/1910ProjectBeta143/en-us/main.js:11:305677)

Ennek ellenére mégis autentikált és sikerült a bejelentkezés... de a webes felületen 2FA-t beállitani nem lehet. Az appleid.apple.com-ra dob át (ahova persze újra be kell jelentkeznem, nesze neked SSO), az meg javasolja az iOS eszköz vagy OS X iCloud használatát.