Milyen felhős képesítést szerezzek - Google Cloud / Azure / AWS?

Fórumok

Sziaszok!

Érdeklődni szeretnék, hogy szeritetek ilyen irányba érdemes elmenni ezen a téren?
Úgy hallottam, hogy MO-n leginkább az Azure és az AWS a nyerő, viszont a google is egyre többféle szolgáltatást nyújt pl a kubernetes náluk a legjobb, (emellett van már hibrid cloud megoldásuk is).

Még nincs semmilyen iparági certifikációm (csak mezei Win+linux rendszergazda gyorstalpalón) és némi (1 éves) tapasztalat, ezért most nyitott a kérdés, hogy merre induljak...

Üdv, és köszi mindenkinek a hozzászólásokat!

Hozzászólások

AWS és mellette K8s
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Melyik erdekel? Melyikkel dolgoztal eddig? Melyiket hasznaljak legtobb helyen abban az iparagban, ami teged erdekel? Melyik specializalodik olyan iranyba, amivel szivesen foglalkoznal?

Szerintem kb mindegy, mindegyiket hasznaljak mindenhol, joreszt ugyanazt lehet veluk megcsinalni, de mindegyiknel vannak egyedi workloadok, stb.

Egyrészt merre szeretnél fejlődni? Ha Windows/Microsoft, akkor mondjuk Azure. Ha inkább linux, akkor kb mindegy.
Esetleg eljátszhatod azt, hogy mind3-ból leteszed az alap vizsgát, aztán amelyik jobban tetszik.

ehhh, egyik felhőszolgáltatónál sem kell nagyon az OS-ekhez érteni. Mondjuk egy amazon EMR, vagy egy GCP DataProc esetében nem nagyon mész le az OS szintre.

A windows meg még Azure esetében is értelmezhetetlen, mert már ott is több a Linux-os masina, mint a win. Ha meg stabil lesz az MSSQl Linuxon, akkor meg kb. a 90%-a lesz Linux az Azure-nak is. :D

off

"Milyen felhős képesítést szerezzek"

ami időt álló: metereológus :)
Az "analóg" felhők keveset változnak... Cirrus spissatus, Cumulus humilis ... :)

on

Én a Google Cloud és AWS irányt javaslom, bár optimálisabb lenne a közép- és hosszútávú céljaidhoz leginkább passzolót választani.

Tipp: Specializálódj, legyél expert / senior valamiben a szakmádon belül.

Sakk-matt,
KaTT :)

IaaS, PaaS esetén AWS
SaaS, FaaS esetén GCP

Az AWs elterjedtebb, szóval nem nyúlsz mellé, ha azzal kezded, mert akkor tuti lesz melód azonnal. Ha viszont BigData-ban gondolkodsz, akkor a GCP szolgáltatásai jobbak (bár nem managelt szervizekkel kb. tökugyanaz megcsinálható AWs-ben is)

Azure so-so. Későn kezdték, de majd meglátjuk. Szóval az Azure egy amolyan részvényekkel játszás. Vagy bejön majd a jövőben vagy nem. Amúgy be fog, nyugi. Csak nem mindegy, hogy mikor akarsz karriert kezdeni.

Én a helyedben megfogadnám az egyik előző hozzászóló tanácsát. AWS + K8S és nyugodtan alszol. :D

Melyikhez értesz?

Mi ez a certifikáció mánia? Ha tudod csinálni, akkor kánaán van; ha meg nem tudod csinálni, akkor certifikáció ide vagy oda, kibasznak, mint macskát szarni.

--
https://iotguru.live