Cognizant: DevOps Engineer (Budapest)

Fórumok

Cognizant is a global leader in business and technology services: application development and maintenance; BPO, IT Infrastructure Services & business consulting; "SMAC" - Social Media, Analytics and Cloud. We have delivered industry leading growth in the past years and ensure that we can lead our clients-and our own business-toward new horizons of productivity, growth and value.

We are looking for DevOps Engineers to work in the Development Platform Services team and to provide technical consulting on DevOps stack.

Currently this team is driving the IT Transformation to the new IT landscape (Cloud , DevOps, Mobile, Continuous Integration & Delivery, etc.).
The job involves systems and solution design within the existing architecture, as well as the design/implementation of new solutions.
In addition, automating operations and processes as well as building, extending and evolving continuous delivery technology platforms with the goal of moving changes to production faster and safer.

Responsibilities:

Lead the design and implementation of new solutions and improving resilience of the current environment (Atlassian toolset)
Lead and guide the management of the DevOps tools utilized by the development teams (2500+ developers) and ensure they are scalable and failure proof
Integrate various tools in the DevOps toolchain to accelerate development team's velocity while maintaining high standards for quality and consistency
Identify industry best practices and draft standards for design and implementation of continuous delivery and integration pipelines and automation workflows
On call duties for emergency issues / outages with systems / applications

What We Require:

Very strong technical background in both Infra and Linux, strong background in Java is an advantage
2+ years of experience with modern Software Development practice & new IT landscape (DevOps, Continuous Integration & Delivery, Cloud)
Good familiarity with scripting languages (Perl / Shell / batch scripting / PowerShell / Ruby / Python)
Excellent troubleshooting skills, ability to nail down tricky problems
Practical experience with Cloud native development / Enterprise Cloud operations
Solid knowledge of infrastructure automation, monitoring and security
Experience with Agile process (SCRUM, KANBAN) is a plus
People management, team lead skills are a plus
Strong interpersonal skills to work with globally distributed peers
Ability to drive tasks and deliver on time
Willingness to work with wider range of technologies and tools

Qualifications:

Language: English (Writing/Speaking)
Preferred: Bachelor's, Computer Science or Information Technology or equivalent

What we offer:

Exciting opportunity to be part of IT Transformation (Cloud, DevOps, Digital, Continuous Integration & Delivery, etc.)
Opportunity to be part of a rapidly expanding organization
A role that provides you progress both professionally and personally
Pleasant and inspiring working atmosphere with multicultural community and state-of-the-art technologies

You can apply on the career site.

Place of work:
https://goo.gl/maps/GM35iBeX4iKvFAXZ6

Follow us on:
https://www.facebook.com/CognizantHungary/
https://www.linkedin.com/company/cognizant/
https://www.cognizant.com/en-hu/

(A hirdetés a HUP-Profession szabadkártya felhasználásával került kihelyezésre)

Hozzászólások

Sziasztok,

Keressetek bátran privát üzenetben, ha kérdés merülne fel.

Három nyitott pozíciónk van a csapatban, Middle level és Senior DevOps kollégákat, valamint olyan .net (cloud) fejlesztőt keresünk, akinek van már tapasztalata vagy affinitása minimális front-end fejlesztéshez is (integrációs eszközökre gondolj).

A csapat DevOps szolgáltatásokat nyújt több ezer fejlesztő részére: az SCM (Bitbucket-Git/SVM/CVS), CI / CD (TFS/Azure DevOps/Bamboo), Artifact Management (Artifactory, DevOps Artifact), infrastruktúra és applikáció monitoring, kollaborációs és projekt management rendszerek (Jira, Confluence) üzemeltetése, szakértői támogatása, konzultáció nyújtása tartozik hozzánk.
Ezen felül .net alapú és Java fejlesztésekkel foglalkozunk, dolgozunk on-prem, privát és publikus cloud-okban, Windows és Linux alapú rendszereken.
Konténerizáció és orkesztráció, security, automatizáció és IaC ugyancsak kiemelt területek.

Konténerizáció és orkesztráció, security, automatizáció és IaC ugyancsak kiemelt területek.

Kihagytad az enkriptálás, performancia, és tsai szörnyszülötteket. Az orkesztráció valami karmester-zeneszakos pozíció lenne?

Nem kell minden divatmarhaságot átvenni! Annak a pár hwsw-s majomnak (Olivérkével az élen) is a kezét törném le mikor ezeket írkálják a cikkekben hetente. Szerencsére nem csak az én szememet csípi, csak sajna a többség nem teszi szóvá, így lassacskán elfogadott lesz, éppúgy mint a migránsosplakátok voltak.

Ez az a cég amelyik elhíresült a rabszolgaként tartott Facebook-moderátorokról?

Az érintett Cognizantos csapatnál szó sincs ilyenről, nem a kártyaolvasó az időelszámolás alapja.
Már csak azért sem lehetne, mert van lehetőség otthonról dolgozni.

Egyébként munkajogilag sem állja meg helyét, mert az, hogy az irodaházban tartózkodsz nem jelenti, hogy ténylegesen dolgozol.

Viszont ha nem tartózkodsz az irodában, akkor esélye sincs h. dolgozol. Előírják havi hány órát kell az irodában b*sznod a fajtádat, szóval ha egyik nap hamarabb hazamész, más napon annyival tovább bent kell dekkolni, hogy kijöjjön a havi átlag. Így van.
--

Ezt érdemesebb alaposabban is megnézni. Ebben az ügyben a törvényhozást és a hatóság a felelős, etikailag utána a Facebook, a Cognizant meg nem követte el azt a trükköt, hogy egy független szerű leányvállalattal végeztette el a piszkos munkát. Nem hinném, hogy van-e a ma valódi határ rabszolga és nem rabszolga tartás közt.

Az apple mikortól nagyon fancy clear higtech? Akkor is már az amikor Afrikában gyerekek bányásszák a komponenseket és semmit nem tesz ellen valóban, csak éppen valamit a sajtó nyomása után? Vagy amikor ezeket feldolgozzák és rabszolgaként tartott foxconn alkalmazottak szerelik össze az összes készüléküket? Vagy akkortól nem amikor a végetekig feszített gyakornokokkal fejlesztetnek szoftvereket?

Meg kell még akkor említeni a Teslát aki úgy szint szupergreen de Kongóban bányászott haduraktól származó komponensekre és kínai végetlen pusztításra épített bányászattal majd szénnel tankol elektromos autóiról beszélünk.

Érdemes még az Amazont is felhozni amely raktáraiban már algoritmus méri, figyelmezteti és bocsátja el a raktári dolgozókat.

Érdemes felhozni a magyar rabszolgatörvényt aminek eredményeként a dolgozók minden szombatját nyelheti le 3 évig bármely vállalat.

Könnyű egy követe eldobni arra akit látsz, de dobj arra aki felelős ezért, dob arra aki a törvényeket és a nemzetközi szerződéseket köti a gátlástalan pénzéhes vállalatok érdekei alapján.

Esetleg van-e drága Gant inged amit Bangladesben állítanak elő néhány dolláros napi áron kézzel, szintén rabszolgák, amiről állítlag nem tuzd a Gant, Zara, Nike, stb és természetesen mindent megtesznek ellene,viszont nem változik semmi.

nincs sok nev a fekete listamon de a wipro meg a cognizant rajta van :-).

It remains the mystery at the heart of Boeing's 737 Max crisis: how a company renowned for meticulous design made seemingly basic software mistakes leading to a pair of deadly crashes. Longtime Boeing engineers say the effort was complicated by a push to outsource work to lower-paid contractors. The Max software -- plagued by issues that could keep the planes grounded months longer after U.S. regulators this week revealed a new flaw -- was developed at a time Boeing was laying off experienced engineers and pressing suppliers to cut costs. Increasingly, the iconic American planemaker and its subcontractors have relied on temporary workers making as little as $9 an hour to develop and test software, often from countries lacking a deep background in aerospace -- notably India.

Rövid: közvetlenül&név szerint? Nem.

Hosszabban:
Az utolsó szót olvasd el, majd nézd meg a cégetek foglalkoztatott alkalmazottainak %alékos eloszlását.
Eddig 4db különböző projekt kapcsán kerültem bármiféle viszonyba a céggel, de előbb-utóbb mindenhol felütötték a fejüket a kézműves-xml-kalapálók és az eredmény arra enged következtetni, hogy mindenki más csak "kirakat" &/ beetetés jelleggel van csak kvázi külső héjat képezve :D.

Olyan ex-kollégát is ismerek aki élt kinnt éveket és elmagyarázta, hogy szerinte miért olyan-amilyen:
- a felépítés,
- a működés,
- és az esetek túlnyomó többségében a végeredmény(produktum) is.

Komoly feladat mindezeket megpróbálni javítani, keretek között tartani, minőséget eszközökkel *megpróbálni* kisajtolni, de valamilyen szinten szélmalomharc :)

Nem tudok pontos számot, de a többi outsourcing céghez hasonlóan igen jelentős az indiai pool.

Mindenféle projekten dolgoztam ázsiai kollégákkal:
Emberek ők is, vannak köztük kivételesen értelmesek, sőt vezetésre teremtettek, sokan átlagosak és persze vannak ostobák is.

Mi egyébként lengyelekkel dolgozunk együtt, őket kifejezetten kedvelem, úgytűnik a lengyel - magyar tényleg két jóbarát.