Hoszting szolgaltatok - halozat kerdesek

 ( _zb_ | 2019. május 10., péntek - 18:40 )

Sziasztok,

Hoszting szolgaltatokat nezegetek es felmerult bennem nehany kerdes a csomgjaikat illetoen, az internet hozzaferes kapcsan.
Nyilvan, ha egyertelmu valaszt szeretnek, majd megkerdezem mindet e-mail-ben. A temat azert nyitom, mert esetleg masnak is erdekes lehet plusz sokan vannak itt akik mar ugyfelei egyik-masik szolgaltatonak, igy akar valaszolni is tudnak.

Gondolom nem gond, ha neveket is emlitek. Szoval a szerver hoszting csomagokhoz a rackforest is meg a doclerweb is azt irja, hogy:
- Garantált 1 Gbit/s nemzetközi és belföldi internet kapcsolat
- Havi átlagos 100 Mbit/sec internet kapcsolat (doclerweb)/Havi 30 TB adatforgalom (rackforest)

mikozben a doclerweb-nek rendelkezesre all:
-80 Gbit/s nemzetközi és 20 Gbit/s belföldi sávszélesség
http://doclerweb.hu/szerverhoszting

a rackforest-nek pedig:
-10 Gbit/s nemzetközi és 20 Gbit/s belföldi sávszélesség
https://rackforest.com/infrastrukturank/

Feltetelezve, hogy mindket szolgaltatonal fut mar tobb, mint 20 gep es valamennyi VPS is, hogyan tudnak garantalni 1Gbit/s belfoldi kapcsolatot, ha a teljes savszelesseguk 20Gbit/s?

Ertem en, hogy az adatforgalom keretnek, illetve a havi atlagos sebessegnek koszonhetoen nem fogok tudni 24/7-be 1Gbit-en forgalmazni, de ettol meg nem gondolom, hogy ne lenne minden pillanatban legalabb 20 vagy 40 szerveruk vagy VPS-uk ami 1 vagy 0.5 Gbiten akarna le vagy feltolteni.

Mit nezek el? Hogyan garantalhato megis az 1Gbit/s?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia,

a mi (RackForest) nemzetközi sávszélességünk 30 Gbit, a BIX 40 Gbit, plusz vannak egyéb peeringek is, frissíteni fogjuk a weboldalon.
A teljes kapacitás töredéke van csak kihasználva, a bix.hu-n meg lehet nézni az ottani forgalmakat.

A gépek 99%-a alig használ internetet.

"de ettol meg nem gondolom, hogy ne lenne minden pillanatban legalabb 20 vagy 40 szerveruk vagy VPS-uk ami 1 vagy 0.5 Gbiten akarna le vagy feltolteni."
Nincsen. :) Minden időpillanatban kihasználatlan a garantált sávszélesség többszöröse, ha nő a forgalom, bővítjük a linkjeinket.

Koszi a valaszt!

OMG

A BIX csatlkozással rendelkezők BIX irányú forgalmát itt látod: http://bix.hu/statisztika

Ebből látszik, hogy azért 1-1 gépnek gigát garantálni, vagy maximálisan elérhető 1G-t adni manapság nem csodatétel. Ráadásul e mellett ott van a külföldi kapcsolat és a nagyoknál (oda-vissza forgalmilag) előfordulhat egymás közötti peering.

A sávszél és adatforgalom szerintem csak egy kis szelete a hosting szolgáltató kiválasztásnak. A felkészültségük, csomagban adott szolgáltatások, ügymenet és főleg hogy a mindenféle igényed mennyire fedik le, az ami igazán számítani fog neked. Mindenképp kell többtől ajánlatot kérni és alaposan összehasonlítani őket, mert egyáltalán nem mindíg a legolcsóbb jön ki legjobbnak.

Koszi szepen! Ha magamtol megtalalom a bix statisztikait, akkor nem kerdezek hulyeseget.

itt meg se állj a gondolkodásban, a sima internetszolgáltatók is gigát adnak manapság. nekik vajon hány userük lehet?

És az utcába egy vezeték jön be, azon lóg 5db 8 lakásos társasház. De egyszer mindenkinél letöltődik a bosszúállók 11. Utána üresen megy a net...