DashCam > Mini0906 #2

Miután beszereltem a hátsó kamerát is, kombiban viccesebb, mert forognia kell a kábelnek és ami mozog, az előbb-utóbb szétesik, lásd laptop zsanér :) arra jöttem rá, hogy ezt mindenképp profinak kell beszerelnie, mert a hátsó kamera képét előre kell hozni az előre néző kamerehoz és baromi nehéz végigvezetni úgy, hogy később ne tépje fel senki. Természetesen az anyósülés oldalon vezettem az összes kábelt :)

Előtte:

Kamerával kapcsolatos több infót itt találsz >>> https://hup.hu/node/162134

A hátsó kamera által rögzített videót semmi se játssza le, firmware frissítést érzek a levegőben.

Hozzászólások

Arról tudsz esetleg, hogy ha az ember felvesz szabálytalanságot (sáv-váltás index nélkül, elsőbbség meg nem adása stb), azt be tudod-e majd küldeni a rendőrségnek, foglalkoznak ezzel egyáltalán? Egyre több idiótát látok az utakon és gondolkoztam, hogy mit lehetne tenni ez ellen és arra jutottam, hogy ha volna kamera az autón, akkor fel tudnám ezeket venni és beküldeni a rendőrségnek, aztán idővel hátha csökken a számuk az utakon.
Azonban ha a rendőrséget nem érdekli, akkor felesleges az egész.

Az enyém még belülről sem látszik :-)
Pedig nem volt cél, hogy elrejtsem, de olyan kicsi (nincs kijelzője, de van benne wifi, mobilról managelhető), hogy a tükör eltakarja.
Abból tudom, hogy működik, hogy ki/bekapcsoláskor kínaiul köszön, illetve sötétben látszik a státusz ledjének a fénye a szélvédőn.
Az anyósülésről is inkább a kábel tűnik fel előbb a gyanútlan utasnak.

Csak egy hirtelen gondolat: Vajon milyen hatással lenne a közlekedési kultúrára, ha a rendőrség bátorítaná a szabálytalanságokat dokumentáló felvételek beküldését (esetleg még a beszedett bírság X százalékát vissza is juttatná a bejelentőnek)

És itt nem csak a dashcam-re gondolok, hanem pl a tilosban parkolókra is.

A sci-fi meg összeesküvés elméletes történetekben általában csak addig jutnak el, hogy a nép védelmének nevében a térfigyelő kamerák segítségével figyelik meg és ítélik el az embereket. A valóság ellenben ennél egyszerűbb, hiszen szívesen bemártanánk bárkit, akár egy rosszul sikerült parkolásért is.
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Ha valóban helyettesíthető az egyik a másikkal, akkor szerintem a lakossági bejelentés kevésbé problémás, mint egy folyamatosan rögzítő, központilag kezelt rendszer.

> egy rosszul sikerült parkolásért is.

Hát nemtudom...eléggé konkrétak a szabályok, nekem még sose sikerült véletlenül szabálytalanul parkolnom.

+1 Nekem se sikerült még. A padkára se álltam még fel soha vagy a zöld területre. Ha esetleg valamikor mégis szabálytalanságot követnék el véletlenül és megbüntetnek érte (felvétellel vagy anélkül), le fogom belőle vonni a megfelelő következtetést, nem pedig az anyját fogom szidni annak aki esetleg felvette.
Azt sem értem miért kell bemondani rádióban hol mérnek a rendőrök. Aki betartja a sebességkorlátot azt nem érdekli, aki pedig nem tartja be, azt büntessék meg.

Vagy amikor véletlenül két helyre áll be a parkolóban, keresztbe. Vagy a forgalomtól elzárt területre üzlet előtt, ami direkt csíkos, de ő úgy gondolja hogy az van a legközelebb a bejárathoz, miért ne állhatna oda? Fizető vásárló, érte van, nem? ;-) Igaz, hogy aki normálisan akar parkolni annak kerülgetnie kell, de mit számít? Ő volt ott előbb.

Az azért van, mert nem fér el egy parkolóhelyen. Egy MK2 Seat Ibiza méretű autóval sem.
Azokat a hülyéket meg, akik megveszik a városi terepjárókat, hogy aztán Tescóba járjanak vele bevásárolni sem igazán értem. Már eleve ezt a SUV mániát sem igazán, ormótlan nagy autók, szerintem egy ilyenre való 4 gumi árából vehetsz használtan egy jó állapotú kocsit.

Ilyen is van:

Történet: ember meghúzta az autót, nem állt meg. Kamera rögzítette, feljelentés megtörtént 2017 november 2. Kárszakértő elkezdi kaparni hátha lejön, mindezt persze mielőtt lefotózta, már fogtam a fejem. Két héttel később hívnak hogy az általam átadott bizonyítékot (felvétel) nem találja. Mondom videó volt, ő mondja hogy képet keresett. Kérdezem akkor rendben lesz-e, mondja igen. Újabb 2 hét múlva hívott hogy nem találja, küldjem be postán. Mondom ember! Ez egy videó. Pendrive van itthon, de ha én azt elküldöm, a büdös életbe nem látom újra. Mondta akkor vigyem be. Persze ő csak 4-ig dolgozik, addigra nem érek oda egyik nap sem. Oké, akkor jöhet az email. De a rendőrségi email visszadobta a fájl mérete miatt. Semmi gond, itthoni szerverre fölraktam, jelszóval, elküldtem, írtam hogy jelezzen vissza hogy megvan-e. Egy hét múlva sem írt, inkább megnéztem a logot, két nappal utána letöltötték kétszer. Mondom ennyit a kommunikációról. Én ha egyszer nem veszem föl a telefont már baj van, de ő...
Utána egy hónap csend, már rég feladtam hogy bármi legyen belőle, aztán varázslatos módon január 25-én jött a papír hogy elismerte a felelősségét. És kb ennyi. Nem keresett biztosító, nem keresett az ember se. A papíron viszont szerepelt a címe, végül nekem kellett elmenni hozzá és rendezni. Csodás...

Köszi. Nap mint nap rá kell csodálkoznom, hogy egyre több a hülye az utakon. Pl van lámpa, kiegészítővel jobbra, ami zöld. Ő a második, de az előtte lévő egyenesen akar menni. Erre fogja magát kielőzi balról és úgy megy el jobbra. Jobbról persze jöhettek volna közben, szerencsére akkor nem jöttek.

én minden nap úgy megyek haza hogy az utolsó kanyarban először egyenesen szabad, aztán a belső balra is kb 30 másodperc múlva.

Generációkra visszamenően csuklik az összes felmenőm, amiért állok a belsőben, balra jelezve, miközben neki egyenesen zöld lenne.

Ja, és egyenlőre gyári a csomagtartóm fényezése meg a gyűrődők, de nincsenek illúzióim, el fog múlni.

KoviX

Ilyen felénk is van, bár ott 4 sávos az út, így van egy sáv amin nyugodtan lehet egyenesen menni, miközben aki akar tud menni balra.
Egyébként meg nem téged kellene szidniuk (ha szidnak egyáltalán), nem te programoztad a lámpát vagy tervezted az utat. Ezzel együtt én is kellemetlenül szoktam magam érezni hasonló helyzetben. Pl mikor egyirányú útról kellene ráhajtani egy forgalmasabb útra és várni kell az alkalmat, miközben mögöttem gyűlnek az autók.

Amikor alibiből még felvillantja, miután már rég irányt váltott, igen. Meg amikor az összes olyan helyen bőszen indexel, ahol amúgy is kötelező haladási irány van (pl. a kanyarodósávban), de utána meg szarik rá. És ami még ennél is idegesítőbb: körforgalomból kifelé, vagy kanyarodó főútvonal elhagyásánál. Te meg szemből találgatsz, hogy mehetsz-e vagy sem. Rendszeresen járok ilyen helyen, ahol szemből érkezek a balra kanyarodó főútvonalra, volt, hogy számoltam, hányan jelezték, hogy mégis egyenesen mennek tovább, ilyen arányok voltak, hogy 10-ből 2. Emlékszem egyszer, hogy a f*szbúkon terjedt az álhír, hogy rendőrök rámennek az irányjelzés ellenőrzésére. A legnagyobb felháborodás abból adódott, hogy nehogymár ezért megbüntessenek, és még véletlenül sem volt olyan, hogy helyes, jó lenne, ha figyelnének erre is.

Amazonon eléggé rossz véleménnyel vannak róla a vásárlók.