DashCam > Mini0906

 ( foofighter | 2018. december 16., vasárnap - 10:47 )

Na végre megérkezett. Hamarosan bekerül az autóba is. Eddig JADO D169 Mini 0801-em volt, de autóváltásnál nem szereltem át. A mostani már hátrafelé is lát.
Hamarosan lesznek képek is.

Review: https://www.youtube.com/watch?v=uzNCsjonKXU

Összes info: https://dashcamtalk.com/mini-0906/

Amiért ráesett a választás:

+ parkoló mód
+ előre/hátra néz
+ szép nappali kép, az esti lehetne jobb is
+ kicsi
+ aksi helyett kondenzátor (kánikulában mutatkozik meg)
+ legjobb ár/érték arány
+ CPL szűrő (nem tartozék)
+ GPS

Eltelt három hónap és persze nem foglalkoztam a dashcam projekttel, de sokat gondoltam rá. Mindenképp érdemes a CPL lencsét és a parkolás közbeni rögzítést is lehetővé tevő Parking Guard Hardwire kit-et beszerezni:

ÖSSZESZERELÉS

Bízd a profira :) mivel nem tudom hol van a profi, így magam futottam neki a dolognak, persze a vezetékek lógnak és a hátsó kamera nincs bekötve :). Ami kihívás, hogy hova tegyük a kamerát, hogy szépen vegyen, ne tükrözödjön az atyauristen is, hogyan rejtsük el a kárpitozásba a vezetéket és hogyan kössük az autó állandó tápjára a Parking Guard Kit-et.

Általában a tükör mögé szokták rakni a kamerát, hogy a legkevésbé se zavarjon, ha nem lehet vmi oknál fogva középre rakni torz lesz a kép, így érdemes a mellékelt ékeket hozzácsavarozni a kameratalphoz, hogy ilyenkor hova érdemes tenni, jó kérdés, 2 fok, 4 fok, 6 fok lehetőségek vannak. Ha véletlen rossz helyre raktuk fel nem kell aggódni, a mellékelt zsinór és a nem mellékelt WD-40 csodákra képes.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ez mit tud, miért pont ezt az ezer másik közül, mennyi az ára, stb.?

update: köszönet a kiegészítésért!
--

125€+vám+áfa? Gondolom a garancia is megoldódik pár hónap alatt ;)

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

GPS pl. nem szokott lenni az olcsóbb menetrögzítőkben. Meg egyszerre elől+hátul sem.
Engem az érdekelne h. kodekben mennyire tudnak ezek okosak lenni? Másodpercenként 1-1,5 megabájt (muszáj 1080p-ben használni, 720p-n semmi nem látszik) az elég sok H264-nél. Fel lehetne osztani a képet lényeges és kevésbbé fontos régióra, 2 különböző súlyozással osztozna a beállított globális bitrate-en.

Ha azt vesszük h. 1 óra 7 perc már 4 Gb, akkor egy ilyen 4 gigás SD kártya napi 1 óra használattal vajon hány hét alatt pusztul bele az írási terhelésbe?
Az volna a legjobb (szerintem) ha RAM-ba pufferelne 100-120 mp-et, és csak eseménykor írná ki SD kártyára, v. gombnyomásra.
--

sub
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

+1

Ez tetszik, köszi a tippet. Egy ideje nézegetem én is, hogy lehetne e ilyet nálunk (Finnország), de egyelőre nem teljesen világos (a jogi oldala).

Az érdekelne, hogy láttad e valaha is konkrét hasznát? Balesetben bizonyíték? Feltörésnél esetleg? Bármi más, ami nem jut eszembe?
--
Csaba

Nem perdöntő bizonyíték, mert a magyar jogrend ilyet nem ismer. Nyilván egy balesetnél figyelembe veszik. A sebességadat nem hiteles, mert nem hitelesített mérő. Vitás eseteket egyértelműsíthet.

Értem, köszi.
--
Csaba