Samsung FRP eltávolítása

Fórumok

Örököltem egy Samsung Galaxy Tab S2 tabletet, ami factory reset után a FRP miatt nem használható. Sajnos a debug mód is ki volt kapcsolva a tabletben, így ADB alól sem elérhető.
A Samsung szerint szakszervíz aranyárban hajlandó használhatóvá tenni.
Van valakinek ennél jobb, gyorsabb, egyszerűbb, olcsóbb ötlete?
( Off módban az is érdekelne, ki mit gondol erről, mennyire jogszerű, hogy egy hibátlan készülék használatát akár a készülék tulajdonosa - aki eltérhet a használótól - számára is korlátozza egy cég saját maga által kitalált algoritmusa. )

Hozzászólások

Az első link sajnos nem nekem szól, mivel a factory reset már megvolt. A másodikat köszönöm, ha hazaértem megnézem az eszközön, bár pár hasonló módszert már találtam, ami az én konkrét eszközömön nem működött, mivel a leírt menüpontok, amin keresztül kikapcsolhattam volna, nálam nem jelentek meg. Azért remélem, ez valami más, és menni fog.

Megnéztem a második linket is, de a többihez hasonlóan ez sem működött. Úgy tűnik, ezek a trükkök csak Google billentyűzet esetén érhetők el, ahol valahogy el lehet jutni a settingsig. Nálam Samsung billentyűzet az alapértelmezett, és itt a vágólapon kívül semmilyen opció nem csalható elő adatbevitelkor. :(

Szerintem a Samsung szervíz, ha FRP lockos hozzá se nyúl. Legalábbis egyszer hoztak egy Samsung accountal zárolt S6 Edge-t, hogy kijelző megrepedt cseréltetnék, de a szervíz nem nyúl hozzá amig a lock nincs feloldva.
Nem hiszem, hogy segít mert az Samsung lockos volt, de ott egy "ICE Contact"-ot tartalmazó Google Account hozzáadása segített. (Arról a képernyőről bűvészkedéssel már "meg lehetett lépni" :))

"mennyire jogszerű, hogy egy hibátlan készülék használatát akár a készülék tulajdonosa - aki eltérhet a használótól - számára is korlátozza egy cég saját maga által kitalált algoritmusa"

A készülék tulajdonosának feloldják a lockot a szervizben.

Nade eredetinek szamlat barmikor tudok gyartani.

Applevel futottam ilyen esetben mar koroket, ott az volt a Support ajanlata, hogy ilyen esetek elkerulese erdekeben a keszulekre helyezzunk konfiguracios profilt, amivel ketto lehetosegunk adodik. Vagy lepjen be a ceg a sajat accountjaval es aktivalja a find my iphonet (ebben az esetben a felhasznalo nem tud sajat iCloud accountal belepni) majd tiltsuk le az accountok piszkalgathatosagat vagy csak egyszeruen legyen letiltva a find my iPhone piszkalhatosaga (ebben az esetben pedig vedtelen marad a keszulek). A telefonban mindenesetre azt javasoltak, hogy a keszulekek tulajdonjoga keruljon at az alkalmazotthoz es konfiguracios file elhelyezesevel kell a ceges policybe beillesztheto modon korlatozni a keszuleket.

Gondolom innentol kezdve ez jogi kerdes, hogy ha a felhasznalo ugy adja vissza a keszuleket, hogy az igy le lett zarva, akkor milyen feleloseggel tartozik valamint, hogy milyen koltsegeket kell megtereitenie.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Nemrég futottam egy kört ugyanezzel a problémával és sikeresen megoldottam. Igaz, az alcatel készülék volt. https://hup.hu/node/16253
Remélem segít.

írtam privátot
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!