XBOX 360 egérrel?

 ( kikepzo | 2018. december 28., péntek - 9:24 )

Szeretném, ha némelyik játékot egérrel és billentyűzettel tudnám irányítani a fent említett konzolon. Van erre lehetőségem technikailag? Ha igen, akkor pontosan mi az? Köszönöm ha segítesz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Erről tudok csak, de nem próbáltam:

https://xim.tech/

Az Xbox One-on engedélyezték csak most a billentyűzet-egér támogatást?

Húúúú... ez jó drága :-(

"Mert értek a kutyákhoz."

https://cronusmax.com/
Én PS4-en használom kormányhoz, minőségi cuccnak tűnik.

Az input mindegyiknél olyan fura csatlakozós. Nem usb az input a converternél?

"Mert értek a kutyákhoz."

"A Windows based Desktop or Laptop is required when using Keyboard and Mouse mode, so you would actually connect those to the PC, then connect the PC to the CronusMAX using the supplied mini USB cable, then the CronusMAX connects to the console."

Szóval a pc-n keresztül emulálja a kontrollert. Meglepődnék rajta, ha jól működne. Szerintem felejtős, ha egérrel akarsz játszani, akkor pc.

Arra gondolok, hogy egy játék konzol is csak egy egyszerű számítógép, amiben van egy operációs rendszer, jelen esetben valamilyen windows az xboxban. Ebben az esetben hogyan történik egy egér felismertetése?

"Mert értek a kutyákhoz."

Sehogy. Ha nem olyan eszközt kötsz rá, amit a Microsoft szeretne, nem fog menni. Ahogy írtam nemrég adták meg a lehetőséget egér-billentyűzet használatra, de nem tudom, hogy csak az XBOX One-on, vagy mindegyiken, és azt sem tudom, hogy csak konkrét xbox egér-billentyű párosokra, vagy kötsz rá amit akarsz. A két linkelt megoldáson kívül lehet vannak kínai klónok, de egyik sem lesz hivatalos megoldás, most meg pláne nem, mivel tervei vannak a Microsoft-nak ebben a kérdéskörben, rosszabb lesz mint tiltott.

"egy játék konzol is csak egy egyszerű számítógép'

Egy nagy büdös francot! Látszik h. sosem volt konzolod.

A konzol valóban egy számítógép-szerű valami, de csak mert pl. árammal megy! A mai csúcstechnológiával feketedobozosítva. Azaz minden elvégezhető művelet és interakció (ez nem túlzás) úgy van rajta megtervezve a gyártó által, hogy ők azon pénzt keressenek, a te zsebedből. Ha az open source software az egyik véglet, az otthoni PC kb középtájék (hop van már a 2000-es évek elejének szabad bütykölgetése!), akkor a konzol az ellenkező oldal leges-legtávolabbi pontja. Se szoftveresen, se hardveresen nem mozdíthatsz rajta semmit semmikor semerre, ami nem a Microsoft pénzszivattyú céljait szolgálja. Tehát ilyen kalóz MP3, kalóz MKV lejátszást helyből felejtsd is el. Ellenben még a bootscreenen is nézheted a kib. reklámokat, játék indulás közben is, gondolom nemsokára a játékot is megszakítja majd a csúcsjelenetnél vmi kib. reklám, több tippet perpill nem akarok adni ingyen a MSFT-nak. Se sarki PC boltból vett vincseszter nem megy bele (külső USB is csak korlátozásokkal), se PC-s kormány, se Genius/Logitech/A4tech egér-billentyűzet (ez utóbbi csak tipp, nem próbáltam). Sarki PC boltos HDMI kábellel is csak azért megy, mert abban még nem érdekelt a Microsoft h. HDMI kábelt gyártson v. valamelyik csókosával gyártasson. De ami késik, az a vonat. Az xbox two újabb fondorlatos DRM próbálkozásaira kíváncsi most a konzolos világ.

Ha nem egy egyszerű számítógép a játék konzol, akkor tessék mondani, mitől fut el rajtuk a játék?

"Mert értek a kutyákhoz."

Te megszoktad, hogy az otthoni "számítógépeden" te vagy a főnök, és azt csinálsz vagy bütykölsz rajta amit és amikor akarsz. Az xboxon meg azt csinálhatsz, amit a Microsoft szeretne h. csinálhass. Ha pedig bele mersz piszkálni, azonnal kitiltanak az online rendszerükből végérvényesen. Ezért nem általános célú szabadfelhasználású számítógép a konzol, hanem egy feketedoboz amit pénzért cserébe megenged neked a Microsoft h. hazavigyél és otthon arra használd, amit a Microsoft megenged neked.
Így már érthető miért nem számítógép?
--

Amit leírtál az érzelmi alapon nem számítógép, ám ettől még technikailag számítógép. Az már egy másik történet, hogy milyen jogosultságokkal van felruházva a felhasználó akkor, amikor a játékkonzolt használja. Érted már, hogy miért számítógép egy játékkonzol?

"Mert értek a kutyákhoz."

Visszatérve a kérdésedre: mindegy mi, rákötsz egeret, és nincs jogod használni vele.

> Így már érthető miért nem számítógép?

Továbbra sem :) Legalább két okból sem :)
Egyrészt egy számítógép nem attól számítógép, mert azt csinálsz rajta, amit akarsz. Az otthoni gépeden is csak korlátokkal csinálsz azt, amit akarsz.
Másrészt az XBOX 360 pont alkalmas arra, hogy a gyáritól eltérő oprendszert, pl. Debiant tegyél rá.
https://www.reddit.com/r/linux/comments/9t7rkm/debian_8_jessie_running_on_xbox_360/

Szóhasználaton érdemes lehet vitázni, de szerintem ricsip kolléga is tudja, hogy PC van benne, csak arra céloz, hogy veszettül le van korlátozva, nem úgy, mint akár egy windows-os gép (főleg nem linux-os). A vas lehet hack-elhető, rárakható ez-az, a garancia törésével akár rárakhatsz egy saját hdd-t (anno volt ilyen), de, ha játszani akarsz rajta, akkor az adott eszközöket kell használnod. Vannak eszközök, amik ezt megkerülik, de ezek messze nem csak annyit csinálnak, hogy itt ott belenyúlnak, hanem magukat xbox controller-nek álcázzák, és átalakítják a nekik küldött jeleket. Lehet otthon próbálkozni, de szerintem nem nagyon lesz olcsóbb megoldás, mint ezek, vagy esetleges klónjaik.

Nyilván tudja, hogy PC van benne, a haragját is meg tudom érteni, de attól még egy számítógép számítógép marad, hiába nem tekinti ő ezt önkényesen annak.
Ráadásul ezt a típust annak idején eléggé áron alul dobták piacra, azért is kattantak rá sokan, akik Linuxot akartak maguknak.
A gyártónak joga van ezekhez a trükkökhöz, a felhasználóknak meg joguk van ezért a gyártót utálni.

Lazán kapcsolódik a kérdésem: van egy PC-s játék (NFS), ami bill-egér vagy xbox controllerrel vezérelhető. Hogyan tudnám kormánykerékkel vezérelni? Alapból nem tudja. Githubon találtam x360ce alatt valamit, de nem megy azzal sem egyelőre.

"Lehet otthon próbálkozni, de szerintem nem nagyon lesz olcsóbb megoldás, mint ezek, vagy esetleges klónjaik."

ebay-en nézegettem elfogadható árban átalakítókat, ám nem tudom még eldönteni, hogy valóban működhetnek-e megfelelően.

"Mert értek a kutyákhoz."

https://en.wikipedia.org/wiki/Personal_computer

Az XBOX sok részét nem teljesíti ezeknek a kritériumoknak.
Más persze, ha vmi homályos érvényű "általános" (?) célű számítógépet akartál belőle kihozni.

Ha meghekkelted, akkor mint fentebb írtam ugrott az online játék.
--

PC != számítógép, pl. az otthoni routered is egy számítógép. A megfelelő wiki oldal pedig ez https://en.wikipedia.org/wiki/Computer

"Az XBOX sok részét nem teljesíti ezeknek a kritériumoknak."

Pontosan miket nem?

"Mert értek a kutyákhoz."

Eddig a personal nem került szóba.
Végig számítógépről volt szó, nem személyi számítógépről.

A PS2 és PS3-ra volt hivatalos Linux és FreeBSD, de nem nagyon volt rá igény, ezért később megszüntették a támogatást és inkább visszafizettek mindenkinek 65USD-t, aki ilyen célokra vette.

https://en.wikipedia.org/wiki/OtherOS

> Tehát ilyen kalóz MP3, kalóz MKV lejátszást helyből felejtsd is el.

Pendrive-ról le tud játszani mp3-at/mkv-t és plex, kodi, vlc is van rá:
https://www.microsoft.com/en-us/p/plex-for-xbox-one/9nblggh3zzvf?activetab=pivot:overviewtab
https://www.microsoft.com/hu-hu/p/kodi/9nblggh4t892?&activetab=pivot:regionofsystemrequirementstab|pivot:regionofsystemrequirementstab
https://www.microsoft.com/en-us/p/vlc/9nblggh4vvnh?activetab=pivot:regionofsystemrequirementstab