rpi nad huike hk23f-dc12v-shg

Sziasztok!

Van egy ilyen áramköröm, ez egy elektromágnest vezérel, ha jól gondolom, akkor ez a relé huike hk23f-dc12v-shg, tudom/lehet ezt egyszerűen pi-vel vezérelni, vagy csak a betápra tegyek egy pi-hez való relay modult?

Hozzászólások

Nyilvan mindenki orulne egy kapcsolasi rajznak, de ha ez nem megy legalabb a bekotes meg egy rendes leiras, hogy mit szeretnel.

A mondatrol amit leirtal az jutott eszembe, hogy "A királynét megölni, nem kell, félnetek jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem, ellenzem.".

Ha egy relet kell RPi-rol meghajtani, akkor egy tranzisztorra vagy FET-re (meg ket ellenallasra, esetleg egy diodara) valoszinuleg szukseged lesz, vagy esetleg egy relemeghajtora (pl.: ULN2803, ami tartalmaz mindent, igaz, 8db van egy tokban).

/sza2

--
Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Sajnos kapcsolási nekem sincs. Ezt sikerült eddig kiderítenem, a fekete kábel a betáp 12v a középen lévő 2-es csatlakozón egy led van, ez világít, ha a máges aktív, alul lévő 2db 4-es csatlakozo megy az elektromágneshez, a zold csatalkozón van 2 néhai kábel piros, fehér, vélelmeztem, hogy ez lehetett a vezérés/relé. (Ajtóhoz volt korábban használva)
Sajnos az elektronikához nem igazán értek, első köreben arra gondoltam, hogy ezt a relét könnyedén meg tudném hajtani pi-vel, és nem kell a plusz relay modul. Egy ilyen van kéznél , akkor ez berakom a betápra.
---
[hnrbrt - YT]