Nem megy ez a hálózati kábel krimpelés

Sziasztok!

10 órája bénázok... Jó, ebben benne van a falba kábel behúzás is.
Szóval van egy CAT6A kábelem (Draka). Erre tennék egy Panduit fali csatlakozót és egy RJ45 csatlakozót a másik végére... T568B bekötést követtem...

A csatlakozó megy a routerbe, a fali csatlakozóra meg próbképpen ráköttem az eddig használt gyári CAT5-s kábelt.
Nem megy. Hibajelenség:
Sárga led világít, zöld kettőt villan, mindkettő lekapcsol és kezdi előről.

Lehet azzal van a baj, hogy a gyári CAT5-s kábelem nem B-s sztenderdű hanem A-s? (nem tudom ezt...)
Vagy valamelyik ér nem érintkezik? Sajnos a Punch-down toolom szart sem ér úgyhogy csavahúzó fejjel nyomogattam le az ereket...

Hát köszönöm ha hozzászóltok.

Hozzászólások

simán snitzerrel is be lehet ezeket az ereket vagy rézfogakat tolni, szóval vélhetően nem az lesz a probléma, hogy csavarhúzóval csináltad. persze ellenőrizd le ezt is.

a panduit fali csatin van minta, ami mutatja, hogy hogyan kell belekötni a B-t? mint mondjuk ezen: https://www.lanshack.com/images/Ca6A1.jpg
ha igen, akkor itt sem tudsz hibázni elvileg, hogy valamit rosszul kötöttél be.

a cat5 kábeled sem okozhatna gondot. mindkét végén ugyanolyan sorrendben vannak bekötve az erek? ha igen, akkor ez is vélhetően jó.

ha nincs tesztered vagy egyéb megbízható pótalkatrészed (kábel), akkor a helyedben odavinném a gépet és közvetlenül azt dugnám rá a cat5 kábellel a routerre. ha így van neted, akkor az a kábel jó, és a cat6a falival lesz a gond.

Nézz meg egy eret. Tömör vagy sodrott?
Ha tömör, akkor az fali kábel, nem krimpelésre való, hanem patch panelbe vagy aljzatba.
A sodrott 6-os kábelre árnyékolt (fém borítású) dugó kell.

Elég régóta lehet kapni már olyat, amit a fali és a patch kábelre is rá lehet tenni. Mondjuk nem olcsó :)
Pl. google első találata: https://www.kabelfutar.hu/1109/11/ipari-ethernet-megoldasok/cat6-utp-rj…

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

egy kalap szar es meg draga is. a kesek alul erosen recesek, hogy kontaktosabb legyen amikor a kemeny kabelbe harap. en meg jot nem lattam belole, van ami egy het mulva engedett el es mehettunk megint videkre. a kezem hamarabb szaradna le mintsem ilyenekkel szivatnam magam.

a fali kabelt fali dobozba kell kibontani es beszurni, onnan johet a lengo amilyen kell. olyan szep fali dobozokat lehet kapni akar sullyesztve, hogy en nem is csinalnam mashogy.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Teljesen igazad van.
Ha nagyon nincs lehetőség fali dobozra, akkor keystone jack-et szoktunk használni kompromisszumos megoldásként, az még mindig ezerszer jobb, mint a fali kábel végére krimpelt bármilyen plug.

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Anno én jártam úgy, hogy a hivatalból cat5e fali kábel nem volt kerek, ha 8-10 méternél hosszabb volt a kanóc, akkor már csak 100 megabiten volt hajlandó bármi is felgerjedni. Az egyik aljzatban kb. 5 perc után 10M fullduplex volt, ami ment. Mindez természetesen 250 méter behúzása után derült ki: a dobról 20 méter leteker, megkrimpel. Tesztrer szerint hibátlan, de ha használnám, 100Mbps a plafon. Nem ugráltam a boldogságtól...

úgyhogy csavahúzó fejjel nyomogattam le az ereket...

Ezen a ponton bátran add fel, és szerezz egy rendes krimpelőt.

Valami nem kerek.
Ez nem ennek a folytatása?
"Panduit fali csatlakozó" Milyen? Amit ott linkeltem ahhoz nem kell tuszkoló, sőt ha csavarhúzóval tuszkolod attól jobb nem lesz.
Ott ajánlottam, hogy a kábel mindkét végére ilyet teszel akkor kb megúszod célszerszámok nélkül.

Azt se felejtsetek el mennyit enged a szabvany, amitva ket vegen szetsodorhatsz. Nekem ebbol volt gondom. Gigabitnel talan 7mm, de mar reg volt, pontosan nem emlekszem.

Ilyenem van!

Ilyenem a vacak: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/716bh0NSM0L._SL1500_.j…

De nem ezzel volt a baj, hanem a tömör rézbe az erre való RJ45 se akart belekapni. Keystone-valmegoldódott a probléma. Csak amíg annyit tudtam, hogy "nincs link", addig nem tudtam, hogy a kábel melyik felével van a baj. :)