Windows 10 licence vásárlás VM alá

 ( HandsOfVelika | 2018. október 11., csütörtök - 15:52 )

Nagyon bagatel dolgot fogok most kérdezni, de szeretnék napi használathoz egy win 10-t virtualbox-ban vagy vmware-ben futtatni.
A kérdésem az lenne, hogy legálisan tervezem megvételre(office-t és böngészést szeretnék alóla), viszont ha a vm-et valamiért újra kellene telepíteni vagy meggondolom magam és szeretném egy "fizikai" gépre telepíteni akkor ne keljen újra megvásárolnom/újra aktiválni stb... - létezik ilyen lehetőség, hogy nem figyeli a hardware-t a rendszer csak azt nézi, hogy egyszerre 1 gépen legyen "aktív"?
Van esetleg külön vm-hez win 10 build?

https://hup.hu/node/151192 - találtam egy ilyet, itt vannak utalások arra hogy nem létezik ilyen.

Ami a lényeg, hogy 1db windows 10 termékkulcsot szeretnék csak vásárolni, és ha törlöm vagy nem akarom vm-ből használni, hanem fel szeretném telepíteni egy külön vasra, akkor ne keljen új termékkulcsot vásárolnom.
Megoldható ez?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy dobozos (Retail) kell neked. Azt vehetsz közvetlen tőlük is

slmgr.vbs /dlv all
slmgr /upk

vagy
slmgr.vbs -ipk

Ennek mennie kéne, a reaktiváláshoz lehet kell majd a support segítség.

BTW

" If you upgraded from a retail copy of Windows 7, Windows 8 or 8.1, the Windows 10 license carries the retail rights from which it was derived – can be transferred. But under Microsoft’s rules, you are only entitled to a one time transfer.
If you upgraded from an OEM Windows 7, Windows 8 or 8.1 license, these are licenses that come preinstalled on a new computer from a manufacturer, and then your Windows 10 license maintains the OEM rights – cannot be transferred.
If you have a full retail copy of Windows 10, you can transfer it as many times as you want.
If you performed an Easy Upgrade to the Windows 10 Pro Pack from Windows 10 Home, you can transfer it using Digital Licensing. This is possible because of the Pro Pack, while an upgrade, is a retail license attached to the Microsoft Account used to purchase it."

src: https://www.groovypost.com/howto/transfer-windows-10-license-new-pc/


No rainbow, no sugar