Bányászat manapság? - Dayun Zig Z1

Üdv!

Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a topicról. Manapság ebbe érdemes belevágni? Ha igen, milyen valutával, és hogyan?

A címben említett gépet néztem ki, és az áramfogyasztást fixen bruttó 38 Forintnál tudnám tartani, de ennek van realitása szerintetek? Ismeri valaki a fenti gépet? Tapasztalatok?

Köszi a véleményeket.

Hozzászólások

Kicsit lemaradtál pár évvel. Pár hónapja adják el a bányász VGA-kat szépen, mert már a vellany szlát sem hozza vissza.

ASIC miner annak éri meg, aki eladja.
Ha megnézed a megtérülést, akkor kijön hogy havonta 15-20%, hú de jó!
Aztán megveszed, jár egy évet és látod, hogy első hónapban megvolt ugye a 15-20%, a másodikban már csak 10-15%, után 5-10%, utána meg kezd nulla lenni és az 50%-a visszajött a gépnek egy év alatt.
Az ASIC gépet meg eladni töredékáron lehet. Mert ugye nem éri meg működtetni.

VGA-val bányászni meg jelenleg a villanyszámla árát sem hozza vissza.

Egyelőre ez a biznisz ilyen kicsi szinten befulladt.

Ha játékra is használod (egyébként is megvennéd) + télen fűtöd vele a szobát miközben bányászik + energia többleted van napelemből és nem akarod fillérekért az ELMŰ-nek adni, akkor talán megéri még :)

Vagy ha így vételezed az áramot: https://www.youtube.com/watch?v=B0ugIwlE1mg

Év elején is mindenki már azt mondta, hogy csak a jövőbe vetett hittel lehet megtérülésről beszélni bitcoin kapcsán, a többi coin meg csak szerencsejátékként volt jelen sok portfolióban tudtommal. Kiváncsi lennék én is hozzáértők véleményére, mert hogy most a grafikon nem követi a felmegy-felére-beszakad-megytovább mintát.

ASIC-ot nem feltetlenul vennek, legnagyobb problema veluk hogy egyetlen algoritmusra hasznalhatoak csak. Az meg lutri hogy azzal az algoritmussal mennyi ideig tudsz profitablisan banyaszni. Eladni sem nagyon tudod ha mar nem akarod hasznalni.
GPU mining ezzel szemben sokoldalubb mivel barmikor valthatsz algoritmust.
Jelenleg belevagni viszont elegge kockazatos, csak akkor ajanlott ha nagyon optimista vagy a jovovel kapcsolatban es/vagy nem zavar hogy talan sosem terul meg a befektetesed. Jelenleg nagyon lent van a market ebbol fakadoan a ROI is nagyon magas. Bar nem vagyok befektetesi tanacsado, de evek ot banyaszok es figyelem a piacot/hireket, szerintem a tavalyi felhevules utan kell nehany ev amig megnyugszik a piac es kiheveri a tavalyi evet.
(Erdemes cel forumokon olvasgatni/erdeklodni, kicsit nyitottabbak a tema irant mint errefele. :) )

Nagyon egyszerű: ha kb. 0.5-1 óra alatt nem tudod kiszámolni tisztán google keresések segítségével (milyen algoritmusokat tud a gép, milyen coinok használják azokat, milyen az árfolyamuk jelenleg, plusz mindehhez a fogyasztás adatok), akkor semmiképpen ne vedd meg, mert nem neked való ez az egész.

Ennél sokkal bonyolultabb dolgok fognak rád várni az első napokban is, amikor megérkezik a gép, szóval a kérdésre a választ minimum meg kell tudni ugrani saját kútfőből. Szerintem ez egy nagyon jó indikátora annak, hogy érdemes e egyáltalán adott embernek foglalkozni a dologgal.