És neked fut az XYZ Steam Play alatt...?

Most, hogy a Valve egyszerűbbé tette a Windows only játékok futtatását Linuxon felmerül a kérdés vajon kedvenc játékod fut majd Linuxon? Persze most már csak pár kattintás kipróbálni, de mi van ha nem megy? Másoknál vajon fut?

Itt megnézheted a "Steam Play Compatibility Reports"-ban mások milyen környezetben (OS, grafikus kártya, driver) és milyen eredménnyel próbálkoztak:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1DcZZQ4HL_Ol969UbXJmFG8TzOHNnHoj…

Itt meg magad is adhatsz hozzá ha kipróbáltál egy játékot:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeefaYQduMST_lg0IsYxZko8tHLKe2…

Hozzászólások

A vegen meg a Valve megveszi a wine-t ;)

0 az esély rá, hogy az én kedvenc játékaim valaha is fussanak Linux alatt :) :(

Most jól megbonyolódott a döntési folyamat, ami eddig csak annyi volt: nincs linux támogatás => nem veszem meg.

Az új Doom-ra vártam, hogy megjelenjen Linuxra. Lehet, hogy teszek egy próbát vele. Csak az a baj, hogy előbb egy gaming vas kellene, mert ehhez már kevés lesz amim van :-(.

Szerk: a Steam nagyon akadozik, nem én vagyok az egyetlen, aki nézegeti mivel fog játszani? :-)

Tegnap kipróbáltam az Age of Empires II HD Editiont, mert azt valamikor megvettem, aztán mégsem játszottam vele, de nem működött. Ma megnéztem a táblázatban, és itt a megoldás: "Workaround: Rename the game executable to Launcher.exe"

Elvileg van benne honfoglalás! Ha lesz időm honfoglalok egy kicsit.

A Fighting Fantasy Classics City of Thieves-t is próbáltam, de azt sem sikerült elindítani még eddig. Ott van némi diszkrepancia, mert az alapjáték natív Linuxos, de a DLC Windows onlynak van jelölve. Véletlen vettem meg, mert azt hittem megy Linuxon.

Civ 4 BTS: szépen indul, de a főmenüből nem lehet játékállást betölteni, kilép. Ha már játékban van az ember, akkor meg működik a betöltés.

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Köszi, ez az oldal elég hasznos!

A bejegyzések száma alapján, úgy látom van érdeklődés ez iránt ("játszunk Linuxon csak Windows-os játékot").

Érdekes. Ránézek a Steamplayre.
A srác aki itt valahol a blogjában írt róla egy tesztet hároméves gyerek stílusban, egy olyan szerinte gyenge laptopon aminél én gyengébben játszom, csak olyat próblt ki amik simán futnak win-nal bármikor, de ebben a listában többminden van.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@