Powerline adapter ipari felhasználás?

 ( Robika88 | 2018. augusztus 10., péntek - 8:39 )

Sziasztok.

Tapasztalat, véleményetekre lenne szűkségem a powerline adapterek világában?

-mennyire jó a rendelkezésre állás? szakadások stb.
-mekkora az a távolság ami kb a végét jelenti vezetéken?
-több vásárlása esetén összegabajodnak-e? pl ha 10 pár lenne
-létezik poe-s?

főleg itt nagy távolságokban, különböző helyeken lévő ip kamerákra szeretnék fókuszálni. Van olyan hely ahol 1 méter a fal vastagság, így a kanócólast szeretném elkerülni.

Köszönöm

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én biztos nem bohóckodnék ilyenekkel erre a célra..
- nagyon sokmindentől függ
- általában néhány tíz méter max. ideális körülmények között is és rohamosan romlik a sávszél, folyamatosság a távolsággal/zavaró körülmények függvényében
- egy gyártó termékei általában ilyenkor úgy működnek, mintha egy switch portja lennének, nem dedikált point-to-point párok, nyilván mivel nem full-duplex és 'switchelt' lesz a villanyvezeték, így egymás sávszéljét rontják, így inkább mint egy hub.
- pasz

Én eddig max 8 párt raktam fel. Általános guest internetre éppen elfogadható volt (előfordult hogy pufferelt, oldal csak 1-3 mp múlva töltődött csomagvesztések miatt), de kritikus IP kamerákat mindig kábeleznék, mert ott a wifis eszközök is csak játékok. Nem kritikus IPTV-re is max 2 pár-t javaslok kisebb házban (~2*55m2) és persze 1 fázison. Csak azért 2 pár, mert nálunk normálisabb egység csak párban kapható sajnos, igazából 3 db is elég lenne, mert T úgyis ennyi STB-t enged. Azt tudni kell, hogy hivatalosan ezek az eszközök csak 1 kismegszakítón garantáltak működni például TP-Link support szerint, szóval elvileg nem panaszkodhatsz, hogy 1 fázison van, mégsem megy.

Nekem a Kikaban vasarolt ledes lampak zavartak (TPlink adapterek). Ha a lampa fel volt kapcsolva, akkor 100% packet loss volt. Kb 1 honap volt, mire rajottem, hogy mitol szakad a net idonkent...

kinai/gagyi mobiltoltok is szoktak zavarni, mi azzal talalkoztunk

Erre kábel jó csak. Persze ha nem bohóckodni akarsz.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."