Immár hivatalos: FreeBSD-11.2-RELEASE

 ( Zahy | 2018. június 26., kedd - 10:17 )

Hivatalos bejelentést még nem láttam, az oldalukon nincs semmi, de a freebsd-update már elfogadja a 11.2-RELEASE release tag-et. Egy VM-ben épp folyik a frissítés, most csak alig ~3400 patch-et tölt le.

Jav:

Ím itt a hivatalos bejelentés is:

https://www.freebsd.org/releases/11.2R/announce.html

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Annyit azért pontosítanék, hogy egy 11.1-R gépen most azért 48510 letöltendő peccsel szenved. A VM már RC3-ról frissült, azért volt ennyire kevés javítás.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

És mit ad isten, dokumentálták is: ha valakinek olyan csomagja van telepítve, ami kernel modult is telepít (pl. a VirtualBox-hoz tartozó virtualbox-ose-kmod, vagy épp az nvidia driver ilyen), azokat nagyon javasolt frissítés előtt letiltani. (*) Pl. a VBox driver boot-loop-ot okoz - én ezt megszívtam a netbookkal -, az nvidia csak simán nem engedi elindulni az X-et. Ezeket a modulokat frissítés után ports-ból újra kell fordítani, és akkor már működőképesek. (Az azért érdekel, hogy ezeket a hivatalos csomagokat képesek lesznek-e olyanra frissíteni, hogy legalább ne engedje feltelepíteni őket pkg-ből, ha érintett OS-verziót futtatok.)

Az errata.txt-ben vannak azért még egyéb érdekes hibák is (ZFS mirror-ból való törlés, ARM64-en ZFS-on-root , szóval éles környezetben lehet azért még várni kéne a frissítéssel.

(*) Kikommentezed a /boot/loader.conf-ból a megfelelő vbvoxdrv_load="YES" vagy nvidia_load="YES" sort, vagy a /etc/rc.conf -beli kld_list változóból kiszeded a modulhivatkozást. Sőt igazából nem *vagy*, hanem *és*, nálam a vboxnet_enable="YES" is kernel panic-ot okozott az rc.conf-ban, pedig addigra a loader_conf-beli párját már letiltottam. Ráadásul a VBox igazán kellemes hiba, mert ennek javításához nem elég single-boot-ba bootolni, régebbi kernel kell neki - ezt az ominózus gépen kicsit nehezebb volt megejteni, mert régebben 0-ra vettem a boot-loader timeout-ot a gépen :-(

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Én is köszi, hogy leírtad! Jól fog jönni, amikor frissítek.

EDIT: Ettől eltekintve sima volt a frissítés.

Éppen én is frissíteni akartam 11.2-re, szerencsére előtte belenéztem a blogodba. Nálam is van fenn Virtualbox különböző op. rendszerekkel, meg ha ennyi patch van és a driverek is problémát okozhatnak, akkor inkább marad egyelőre a 11.1. Nem akarok egy működő rendszert elbaszaríntani. Majd ha kijön a 12.0, akkor újratelepítés (remélhetőleg már egy új laptopon).