Gwenview+ Exiv2 +Pentax fényképezőgép fájlok

Fórumok

Még 2017 elején egyik dnf update (fedora) után egyszer csak egy fénykép betöltésekor összeomlik a Gwenview képnézegető. Kibogarásztam, hogy a Gwenview az exiv2-t hívja meg a fényképek betöltésekor ami hibás és magával rántja a Gwenview-t OK várok türelemmel hiszen elég látványos hiba és várhatóan nálam szakavatottabb felhasználók talán szakszerűbb hibajelentést képesek készíteni. Szóval több mint egy év telt el és sajnos semmi változás. Írtam a Gwenview fejlécében található "karbantartónak", hogy mi a tapasztalatom, de a már nem létező emailcímről visszapattant a mail. Akkor írtam a másik emailcímre, aki néhány nap elteltével válaszolt és közölte, sajnos már nem felügyeli a programot, de jól tudom az exiv2-ben van a gond és küldött egy linket amiben tárgyalják az esetet.
https://github.com/Exiv2/exiv2/issues/201

Fotósként nagyon örültem, hogy ezt a problémát ilyen jól átlátják, de ebből még nem lett működő rpm fájl amit telepíthetnek a felhasználók.

Egy másik linken kicsit konkrétabb a megoldás ott "simán" patch-ként oldanák meg a feladatot. Ezt sem lehet olyan egyszerűen megtenni annak aki nem guru.

https://bugs.mageia.org/attachment.cgi?id=9755&action=diff

Ha már ezt az egy sort nem lehet belevarázsolni egy exiv2 rpm-be akkor abban kérném a segítséget, hogy ezt én hogyan tehetném meg.

Köszi !

Hozzászólások