1.6V AA NiZn 2500mWh Rechargeable Battery

 ( jevgenyij | 2018. május 30., szerda - 8:43 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Vannak készülékek, amiknek az NiMH 1.2V-ja nem elég feszültség (ugye névleges 1.5V a ceruzaelem), és ezért nem lehetett őket tölthető elemről használni. Folyton új elemet venni meg jelentősen drágább. Gondolom ezt a problémát fedi le egy tölthető 1.6V-os cella.

1.9V-on kell tölteni. Hulladék az összes, semmire sem jó.

Vannak olyan készülékek, amiket 1,5 V-ra (* X) terveztek, így az 1,2 V-os akkumulátorral nem is működnek, vagy csak nagyon rövid ideig. Mivel a 1,5 V-os elemek kisütési karakterisztikája kb. 1,2 V-nál „letörik”, így az elem állapot vizsgálatának talán legegyszerűbb módja az, hogy a feszültségét figyeli egy áramkör, és ha 1,2 V-ra csökken, akkor lemerültnek tekinti.

Ezért az elemes működésre tervezett készülék (van ilyen!) „hagyományos” akkumulátorral gyakorlatilag nem használható. Viszont saját töltő kell hozzá. Én évekkel ezelőtt a Conrad-tól vettem egy akciós készletet + 4 db. akkumulátort külön. Így az összesen 8 akkumulátorból 2 nagyon gyorsan tönkrement, a maradék 6-ot évekig használtam. Az utolsó 2-öt most adtam le egy elemgyűjtő helyen.

Én most próbálok olyan ceruzaakkumulátorkat vezeték nélküli billentyűzet-egér kombóban, amik lítium akksisak beépített feszültségszabályzóval. Kis fogyasztású de stabil 1,5V-t igénylő eszközökhöz lenne való elvileg, spéci töltő kell hozzá, de lehet csomagba rendelni. USB-ről feltölthető 2 óra alatt.
Van olyan változat, amin van microUSB aljzat töltéshez.

Felhívnám a figyelmet erre a kis diszkrét trükkre: 2500mWh.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Wow! Detective XMI brillírozik!

akurvaannyát!

Sajnos kicsi a kapacitásuk, nem tartják a töltést csak rövid ideig és speciális töltő kell hozzájuk. Nem éri meg venni mert állandó töltés-cserélgetés ciklusokból fog állni a használatuk. Javaslom helyettük a legolcsóbb kínai Extol elemeket, azokkal jobban fogsz kijönni és még szét sem folytak :)

A tölthető alkaline minden esetre szar, nem tudom, hogy ez jobb-e. De ha az eszköz megelégszik az 1,2V-al, én maradnék a NiMH-nál.

Ha már elemekről van szó, van nekem egy eszközöm ami a noname elemeket köztünk az itthon kapható VARTA és más márkás cuccokra is úgy reagál, hogy azt jelzi le van merülve. Ennek örömére azonnal nekiáll sípolni a beépített hangszóró is.
Keresek olyan elemet amely 1,5V+ -os és terhelésre sem esik le a feszültsége.
Létezik mert 1x 2x már sikerült olyat vennem amire szükségem van... Miért nem jegyeztem meg? Mert csak nyáron használom.
Bárki ötlet?

Nem lehet, hogy szén-cink elemekkel próbálkozol, és amikor jó volt, akkor véletlenül alkálit vettél?

Elvileg pont ilyenek a Kentli és a Jugee kínai akksik, mert lítium akksik feszszabályzóval. Annyi a hátrányuk áruk mellett, hogy kisebb a kapacitásuk, hiába írnak rájuk nagy számokat, valamint olyan 2 Amper felett lekapcsolnak.

+1 én is, én is!
Van egy olcsó fényképező itthon, ami új alkáli elemről (2x AAA) pár kép után alacsony feszültséget jelez, és kikapcsol. A "lemerült" elemen 1.4V-ot mérhető, azaz más készülékbe még jó. De az nem megoldás, hogy egy kiránduláshoz 10-12 elemet vigyek, és folyton cserélgessem. Használjak normál szén-cink elemet? Ha bennfelejtem, kifolyik...

sub
--

Szóval összefoglalva olyan eszközökbe jók, amelyek nem hajlandóak Nx1,2V akkukkal működni. Viszont ezek rossz minőségű akkuk, amelyek gyorsabban lemerülnek és hamar tönkremennek. Plusz külön töltő is kell hozzá. Jobbak a hagyományos AA elemek is ezeknél.


Normális HUP-ot használok!

én már ott kezdenék gyanút fogni hogy nem az akkumulátor kapacitása van megadva hanem a tárolt energia... matekozzunk egy kicsit: 2.5 Wh ÷ 1.6V = 1.5625 Ah. cca 1560 mAh az már annyira nem is olyan sok...


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Van egy készülékem, ami addig működik, amíg a tápforrás feszültsége >= (n *) 1.3 V. Ebben a készülékben nem fog sokat érni a 2x00 mAh-ás „hagyományos” akkumulátor. Hiába szerepel szép nagy szám az adatlap kapacitás oszlopában.

Ha már a hagyományos akkukkal akarod összehasonlítani, akkor inkább 1.2 V-tal számolj, a Ni-Mh és Ni-Cd celláknak ugyanis ennyi a névleges feszültsége.