A fogas

https://index.hu/belfold/2018/05/25/korrupt_koztisztviselok_buktak_le/

Ma este kicsit sokkal jobban alszom. Meg par ilyen es elheto lesz az orszag.
A lenyeg a lenyeg.

Hozzászólások

"Ma este kicsit sokkal jobban alszom. Meg par ilyen es elheto lesz az orszag."

Ez most vicc akart lenni? Esetleg szarkazmus?
Komolynak kicsit durva. Volt visszaélés? Volt. Ért valakiket ezzel kár? Nem nagyon hiszem. Kis halak és még csak nem is a nagy tengerből hanem egy kis pocsolyából.

Nagyon helyes. Mindenkit, aki korrupt, meg kell büntetni. Viszont lenne egy javaslatom: Kezdjék a milliós/milliárdos ügyekkel. Aztán, ha azok elkövetői már a börtönben ülnek, jöhetnek az ehhez hasonló esetek is.

én nem értem, hogy mi abban a visszaélés, ha valaki autót akar venni és a vásárlás előtt meg kíván győződni arról, hogy nem lopott a gépjármű és valaki akinek hozzáférése van az adatokhoz ezt megmondja neki. Mondjuk ez volna a dolog kézenfekvő intézése, nem?

Nagyon nem kell kitölteni rajta semmit. Itt kiválasztod a "Gépjárműadat-lekérdezést", ügyfélkapuval belépsz, bekattintod, hogy autót vennél. Megadod a rendszámot (esetleg a többi adat egyezését is megnézheted a régi forgalmiból), befizeted lekérdezett autónként a 275 forintot (de minimum 625 forintot), majd szinte azonnal kapsz egy "papírt" a 2012 óta rögzített óraállásokról és hogy jelenleg körözés alatt áll-e... (sajnos a foglalás/terhelés nincs benne)
Ezt csak onnan tudom, hogy néhány hete én is így jártam el.

"Kicsit jobban alszom" érthető lenne.
"Sokkal jobban alszom" érthető lenne.
A "kicsit sokkal jobban" önellentmondó határozókkal mit akart kifejezni a költő?

Ezigen, kihúzták a rendszer méregfogát.

--
"There is only one God, and his name is Backup.
And there is only one thing we say to backup:
Not today!"

na ez kb. a "belső sávban letoljuk majd leintjük gyorshajtásért" kategória.

A dolog ott kezdődik, hogy az említett információknak INGYENESEN elérhetőnek kellene lennie. Mellesleg némi pénzért (amúgy nem drága) ezek egy része lekérdezhető (forgalomban van-e, körözik-e, km állás, stb).

A többi ügyintéző biztos jattol a főnöknek, ők ketten csak családba nyomták a dolgot, ezért akadtak fenn a rostán. Akinek még vannak illúziói, javaslom a the Wire c sorozat megtekintését. Amúgy igen, megint sikerült a fehérgalléros bűnözés "krémjét" megfogni. Mekkora is a társadalomra való veszélyessége annak, hogy az apjának megnézte, lopott/terhelt-e egy szgk? Igen, állam bácsit megkárosították azzal a párszáz forinttal. Ha a mobiltelefonomat ellopják az ügyeletes tiszt kinéz a kapitányságról, hogy mit okvetlenkedünk itt ezzel a piszlicsáré baromsággal. (már ha az elkövetési értéket nézzük). Igen a társadalomra veszélyesség egyetlen alapja az, hogy azok a személyek csinálták, akikre rá vannak bízva ezek az adatok. Valóban szomorú ügy, de szerintem egyetlen hírt sem érdemel. Ennél jelentéktelenebb "korrupciót" a kormányablakban el sem tudok képzelni. Amúgy biztosan jól mutat OV íróasztalán egy mappában, hogy mi még ilyen apró korrupciót is lefülelünk, itt aztán nincs korrupció.
Amúgy meg azt kellett volna mondaniuk, hogy tata csinálok neked egy ügyfélkaput, aztán azt az 5 szál cigi árát csengesd be autónként.

Mi a baj a fogassal? Nálunk is van pár, megtartja a kabátokat!

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Engem érdekelne vajon hogyan derült erre fény? Nem hiszem el, hogy az összes emberből aki hozzáfér ezekhez a rendszerekhez csak kettő az aki megnéz dolgokat rokonnak, ennek-annak, csak akkor a többiek hogyan ússzák meg?