Intel S2600GZ Server + Windows Server 2012 R2 + Intel MegaSR HW RAID állapotellenőrzés

Sziasztok!

Adott egy Intel S2600GZ szerver , Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard rendszerrel és 1db WD BLACK 500GB HDD-vel, amely a hardveres raid kártyára van kötve.
A szervert a héten kellett átvennem az előző informatikustól, aki elég hanyagul kezelte a rendszert 3 éven keresztül.
A szerver egy Intellio Video kiszolgálóként funkcionál lassan 3,5 éve eddig hardverhiba mentesen.
Szeretném a rendszert olyan állapotra hozni, hogy az évekig gond nélkül üzemeljen, ha pedig hiba van, akkor arról még időben tudjak, ne pedig úgy értesüljek róla, hogy pl. szabadságom alatt összeomlik a rendszer.
Az Integrated BMC Web Console be van állítva a szerveren, így az alap adatokat tudom managelni rajta, viszont a hardveres raid kártyára kötött merevlemez állapotát sajnos nem tudom monitorozni, pedig az lenne a legfontosabb, mivel hdd nélkül üzemképtelen a szerver, és ráadásul szerintem single hdd-ként üzemel a jelenlegi config, és nem tömbként.
Igénybe vettem google segítségét , de nem jöttem rá, hogy tudom az Intel MegaSR HW raid kártyát managelni, windowson, vagy BMC Web consoloeon keresztül, ezért gondoltam megkérdezlek titeket, hátha volt már az említett raid vezérlővel dolgotok.
A segítséget előre is köszönöm!

Hozzászólások

Intel oldalán fent van (support download, a fenti alaplaphoz)

Az 1db diszkes dolgot valahogy mindenképp duplázni kéne. Valszin a kártyán egydiszkes RAID0 van konfigolva, nem tudsz RAID1-re migrálni, ha második diszket kap? Amíg csak 1db diszk van benne, addig legfeljebb a prefailnél van értelme a monitoringnak, bár a semminél valóban több.

Egyelőre addig kellene eljutnom, hogy a Raid Web Consolet fel tudjam húzni a szerverre, de sajnos nagyon ritkán van lehetőség az ujraindításra, a telepítéshez pedig biztosan szükség lesz rá. Szóval most pár hétig marad a bizalom, illetve egy fix biztonsági mentés (még szerencse, hogy dinamikus adatok nincsenedk a szerveren, csak statikus adatok),hogy a wd black ki fogja bírni még egy ideig.