10 éves technika iránt érdeklődő fiúnak milyen ajándékot?

 ( Summer6529 | 2018. március 5., hétfő - 20:45 )

Adva van a kisfiam, aki nyaggat egy ideje, mert jön a szülinapja :)

A jellemzése:
- minecraft-ot szereti, xboxon és (inkább)pc-n is szokott játszani, a különböző modokat saját maga telepíti
- érdeklődik a számítástechnika iránt, https://scratch.mit.edu/ -val elvolt egy ideig
- robotika szakkörre jár a helyi iskolában
- tabletje van (de főleg videókat és minecraftos videókat néz rajta)
- szereti az "okos" dolgokat, szeret szerelni, kreatívkodni
- elég jó matekból és jár zongorázni
- a szobája tele van elektronikai cuccokkal, hangfalak, erősítők, rádiós órák, elektronikai kísérletező készlet, cimkenyomtató, bluetooth-os hangszórós távirányítós mennyezeti lámpa stb stb
- azért nem csak a technika érdekli de valami ilyesmi lenne az, aminek most a legjobban örülne

Ami nem:
- okostelefon nem érdekli
- okosórát emlegeti, de annak semmi értelmét nem látom, főleg, hogy nincs telefonja
- laptopot nem szeretnék, mert van itthon olyan, amit alig használunk, ő sem azon szokott gépezni (bár persze az más lenne, ha csak az övé lenne)

Kérdés:
- mi legyen az ajándéka és miért? :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Keretösszeg?

Üdv,
Marci

Igen, ezt nem írtam. Egyelőre ezen nem gondolkoztam. Ha értelmes és hasznos a dolog, akkor a max az pár 10e forint. De ezt még nem gondoltam végig, lehet több is kevesebb is, szóval egyelőre ez második prioritás, az első az lenne, hogy valami jót találjunk ki.

Sajnos nem tudom editálni a kezdő hozzászólást:
- bluetooth-os fejhallgató, világitó billetyűzet, távirányítós autó stb van. Azt szereti, ha valami valamilyen módon távirányítható.

mindenképpen olyat szeretnék, aminek értelme is van (most mutatta pl a lézeres billentyűzetet: http://okosdolgok.hu/bolt/index.php?productID=259 hát ennek sok értelmét nem látom).

Amin gondolkozom:
- egy bonyolultabb elektronikai kísérletező készlet. Most egy ilyesmi van neki: https://www.petervis.com/electronics-lab/clementoni-electronic-project-lab/clementoni-electronic-project-lab.html

Kamerás drón, esetleg valami home automation kit, amit közösen raktok össze, így hasznos és egyben szórakoztató is lesz.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

drón: van egy régebbi helikopterünk (mármint játék, persze :) ), már nem használjuk, ezt kilőném.

viszont a home automation kit jó ötlet

littlebits esetleg?

MIDI zongora billentyűzet és gyakorolhat otthon szgeppel fejhallgatóval :)

Jó ötlet, de:

van egy szintetizátor (amit össze lehet kötni midivel és már kötöttük is). (Na meg persze van zongora is)

Viszont innen most eszembe jutott, hogy emlegette régen a keverőpultot (helyi színházi előadás után beszélgettünk is a keverős emberre), csak hát ez ott akadt el, hogy mit keverjen?

Lego Boost/Mindstorms.

+1 wow, én is most írtam be a LEGO-t, ezt a Boost-ot nem is ismertem, de coolnak tűnik ;-)

megnéztem most ezt a boost-ot, ahogy látom, ez a mindstorms kistestvére. A tanfolyamon, ahova jár mindstorms-ot használnak, az ha jól értem, fejlettebb, utána lehet, hogy visszalépés lenne neki a boost, igaz ő még csak a kezdő csoportban van.

De ami fontosabb, hogy ezzel a mindstorms legós dologgal sosem nyaggatott. (ellentétben pár éve, amikor a sima legós korszakuk volt, akkor ment a nyaggatás és karácsony előtt mindig be kellett néznünk a legó boltokba, hogy mit néztek ki éppen).

Emiatt egyelőre ezzel a lego mindstorms és boost dologgal nem számolnék.

kösz neked is és kedz-nek is a legós tippet, ezen még gondolkozom. (de egyébként ilyesmit programoznak a suliban is és nagyon tetszik neki, de nem említette, hogy ilyen szeretne itthonra is pedig 1-2 éve beszéltünk erről, hogy vajon legyen-e). Egyébként sima legója van sok és amikor rájuk jön a testvérével, akkor elég sokat építenek (bár ez már inkább régebben volt)

Alternatíva: SBrick + Lego Technic motor(ok). Tablet vagy telefon kell hozzá, Scratch barátja, kb. egy programozható bluetooth vezérlő (IoT...). Kapható, bár nem olcsó.

LEGO Technic vagy esetleg Mindstorms ha a büdzsé engedi?

+1 Lego Technic. IMÁDTAM - minden Karácsony fénypontja volt :))

Kicsit később pedig raspberry pi vagy arduino starter kit.

Ez így elég nehéz, ha mindene megvan. Okosóra tényleg értelmetlen, okostelefon kell hozzá, meg amúgy is haszontalan kütyü, gyorsan megunná.

Félve kérdezem, hogy a kisfiú hány éves. Szakkör alapján ált. sulisnak hangzik, de azért kezelem ezt fenntartással, mert régen volt egy ismerősöm, aki a Balcsi-üdülőben egy összejövetelen hozta a kisfiát bemutatni, a faszi kézen fogva odavontatott egy nálánál pár fejjel magasabb, 2 méter 20-as, szakállas, 25-26 éves ELTE matfizetes csávót. Az volt az egyetlen szem kisfia, a szíve csücske, együk a kis szempilláját nekije. Szegény „gyerek” égett ott helyette :D


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Gondolod, hogy a tízéves technika után érdeklődik a gyerkőc? Mert én úgy tippelnék, hogy a srác 10... :)

Igen, közben én is látom, hogy én vagyok diszlexiás gyp-s, mert a cím azzal kezdődik, hogy 10 éves. Mindegy, majd mindjárt gyakorlok egy óvodás ábécéskönyvvel, hogy menjen az olvasás is. Próbáltam szerkeszteni, de a válasz miatt nem engedte a rendszer :D Viszont egy újabb példa arra, amit a helyesírás topikban írtam, mikor egy egybeírás, központozás értelemzavaró is lehet.

10 éves talán még bárminek örül, én is MIDI képes szintiben, vagy esetleg elektromos gitárban gondolkodnék, ha a zenét szereti. A Minecraft előrevetíti a Legót, ahogy már többen írták, de arról nem tudni mennyire gyorsan növi ki.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

hát igen, van egy vesszőhiba a címben, mert azt kellett volna írnom, hogy "10 éves, technika iránt érdeklődő..."

Á, most már mindegy, sikerült nekem is felfogni a dolgokat egy kis fáziskéséssel, ünnepeljük ezt. Ajándékként még gondolnék itt valami openworld/sandbox játékra a Steam vagy akármilyen fiókjában, amit nem tud letölteni, meg nem tud warezben megszerezni. Nem feltétlen jóra nevelő GTA, Mafia sorozatra gondolok itt csak elsősorban, hanem bármi másra, amivel megengeditek, hogy játsszon.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

ez nem rossz ötlet. Már csak azért sem, mert a settlers 2-vel játszottunk régen és épp meg akartam venni a gog.com-on csak rosszat vettem meg (a 10th anniversary-t, az meg nem megy a return to the roots-szal https://www.siedler25.org/index.php?com=dynamic&mod=1&lang=en ).

Amit még említett az a sims 4, de windows-om nincs (majd utánanézek, megy-e ubuntun valahogy).

Kerbal space program pl.

+1 és/vagy raspberry pi (bár ez már van lentebb) vagy arduino

10 éves, ahogy a topic címében is benne van :)
Nem szakbarbár a gyerek, igaz, szereti a technikai dolgokat, de nagyon szociális és inkább extravertált és az életre van nevelve nem babusgattuk agyon :)

Raspberry Pi?

-Fut rajta Minecraft
-Lehet rajta programozni tanulni (Scratch, GPIO)
-Robotikához is jól jön
-Elég sok szerelős, kreatív projekthez jó alap (ld. MagPi magazin)

Vagy tovabbfejlesztve:
https://kano.me/

Jo poen, hogy a gyerek maga rakhatja ossze a szamitogepet. Jatszva tanit. Nagyon alap dolgokat es folyamatosan fejlesztik. Ha mar van alap fogalma ilyenekrol akkor lehet mar neki nem erdekes.

Nem tudom, hogy van-e magyar verzio....

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

Esetleg valami Arduino Starter Kit?

első ránézésre ez elég jól néz ki, utánanézek jobban

+1

Pl: https://www.sparkfun.com/products/14265

Ilyennek kiegészítve távirányítós is tud lenni: https://www.sparkfun.com/products/14051 (Kell még hozzá két XBee, meg egy Arduino-XBee illesztő is.)

+1
hestore.hu -> modulvilág
Ott kb tonnányi cuccot össze lehet szedni amivel világító, villogó, kapcsoló, távvezérlő dolgot tud alkotni magának. Ha kell, akkor összerakunk egy "kosarat" ;)


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

+1
Magamnak is most szereztem be, de majd néhány hét múlva jutok csak oda, hogy elkezdjem nézegetni.

Szerk.: bocs, KisSzikra hozzászólása felhozta a topikot, nem vettem észre, hogy kicsit lemaradtam.

Bicikli?

+1, vagy ha már van: trükkroller.
Miért? Épp elég elektronikus kütyüje van máris.

Üdv,
Marci

+1

Erre is plusz egyezek, mert van benne valami.

Még ennél is jobb ajándék lehet, ha elmész vele valahova kettesben. Valami férfias kaland a legjobb. Fiúgyerekeknek külön élmény, ha csak az apukájukkal lehetnek. (Persze ez csak akkor érdekes, ha egyébként az anyjával együtt nevelitek...)

bicikli, roller van. És nagyon anyás, én csak súlyosan lemaradva vagyok a második helyen. :-) De az ötlet jó, ezen gondolkozom, milyen élmény lehetne.

Mi gyerekkoromban mindenhová családostul mentünk. Egyetlen egyszer volt, hogy csak apukámmal meg bátyámmal elmentünk vadkempingezni. Egyetlen este volt, mégis a mai napig emlékszem rá.

A Család ereje című könyv szerint is a legerősebb módszer, ha egy tini gyerek felett bárminemű kontrollt akarsz tartani, hogy csinálsz vele kettesben programokat. Ha nem teszed eltávolodik, elidegenedik tőled.

Biztos fura vagyok, de én szeretek közös időtöltést ajándékozni. És akkor full ott vagyok, nem telefonozok, stb. Keresztfiamat vittem szabadulószobába a hugával, állítólag hetekig arról beszéltek utána . Van külön gyerekeknek kitalált is, tele van logikai meg ügyességi kihívásokkal / fejtörőkkel. Persze szobája válogatja.

MakeBlock - mBot? http://www.makeblock.com/steam-kits/mbot/ vagy http://shop.hobbirobot.hu/kategoria/robot_kit-ek.html

A 10 éves gyermeknek szerintem teljesen OK, normálisan lehet programozni, ez alapcsomaggal bőven el lehet lenni egy kezdőnek. És majdnem egy fél nagyságrenddel olcsóbb, mint a LEGO Mindstorms.

+1 az arduino starter kithez
Ha kinabol rendeled, akkor ugyan nem kapsz hozza szines-szagos konyveket, de a keszlet ilyen 6-7e forint 33 helyett, szoval meg mindig megerni venni egy ebookot - azt, hogy nezd meg a kalozoblon, azt nem is mondom

C64mini, most jön ki március végén (vagy persze egy eredeti gép, azért az jobb, meg a The64 nem tudni, mikorra jön ki) + könyvek, esetleg, ha sikerül beszerezni, akkor Novotrade-es Basic programozás kártyajáték. Közben pedig lehet nézegetni például ezt. Esetleg, ha ötvözni szeretné az általad említett kódolást, bütykölést és zenélgetést, akkor neki lehet esni a zene C64-en könyv után a Hermit-féle Sid-Wizardnak, meg persze egy régi gép is csomó érdekességet tartogat.

A cím elolvasása után nem tudtam hogy a technika 10 éves vagy a gyerek :)

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

A cím szerint egyértelműen a technika 10 éves, amúgy a szerző a gyerek korát akarta jelezni :)

Hat leginkabb valami sporteszkozt vennek. Bicikli, roller, gordeszka, ....

De ha kreativ jatek, akkor az egyik legjobb a Fischertechnik.

de miert pont 10 eves technika utan erdeklodik?

t

köszönöm az eddigi ötleteket, eddig ezeken gondolkozom (persze lehet még írni, szerintem másnak is hasznos lehet egy ilyen topic :) )
- home automation kit (esetleg együtt összeszerelése)
- közös élmény
- valami számítógépes játék (steamről vagy máshonnan)
- arduino starter kit, http://shop.hobbirobot.hu/kategoria/robot_kit-ek.html (vagy hasonló)

Pár elem, LED, vezeték, multiméter, kis breadboard.
Finom kalapács, "arany" szeg, kézben elférő deszka- és lécdarabok.
Bitkészlet, kombinált fogó.
Ezeket nyúlta le a fiam, amíg nem lett sajátja (multimétere még nincs).

És persze egy ezerfunkciós zsebkés.

Ha komolyan érdekli az elektronika, akkor hasznára válik, ha az alapoknál kezdi, pl. ellenállás, tekercs, trafó, kondenzátor, dióda, tranzisztor.
Egy jófajta digitális mérőműszer is hasznos ajándék lehet, vagy egy forrasztópáka+ónszippantó+ón. Nekem kölyökkoromban kb. ezekből állt a "kezdőszett", + innen-onnan kukázott panelekből, zsebrádiókból, erősítőkből, amikből kibányásztam a használható cuccokat, amikből később építettem ezt-azt.
Szerintem ha rögtön "százlábú" IC-ket kezd el kötözni valami leírás alapján, akkor az még csak "legózás" marad, ami érdekes ugyan, de nem sokat tanul belőle.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

+1, de egy marék alkatrész mégsem ajándék. Ahhoz, hogy igazi ajándék legyen, ezt javaslom:

https://edigital.hu/elektronikus-jatekok/boffin-750-elektronikus-epitokeszlet-80-darabos-p398149

Nekünk az 500-as van, majdnem ennyit tud az is. Tapasztalatból tudom, hogy ilyen korú gyereknél (mi 9) a legnehezebb az egészséges egyensúly megteremtése. Ha már túl sok technika veszi körül, sokat nézi a képernyőt, akkor mutatni kell más dolgokat is a valóságból, pl. kirándulás, foci, úszás, színház, koncert. Ha zongorából már haladottabb, akkor pl. pár kotta (ha nem ütközik a zenetanár elképzelésével, konzultálni). RPi jó ötlet, lenyúltam...
Régebbi/olcsó/használt laptop/netbook + Linux CD-k/pendrive? Mi most éppen itt tartunk.
Logiscool van a közeletekben? Szeptembertől opció lehet a beíratás.

Vigyázz, mert 1-2 év múlva megfordul a helyzet, és ő kérdezi a társait, hogy mit vegyen technika iránt érdeklődő apjának.

Ezek az készletek jópofák és jól vannak kitalálva, csak... ezt a merev huzalozást a patentokkal nem kellett volna. Túltolták, szó szerint és átvitt értelemben is kinyírták vele azt a flexibilitást, ami egy építőkészlet egyik tényezője kellene, hogy legyen.

Van hozzá drót két végén patenttel, az rugalmas. Talán csinálni is lehet. Unokaöcsémnek van, nagyon szereti. Ő mondjuk még kisebb, többnyire a rajz alapján építi meg, de még nem érti mi miért működik.

"Ha komolyan érdekli az elektronika, akkor hasznára válik, ha az alapoknál kezdi, pl. ellenállás, tekercs, trafó, kondenzátor, dióda, tranzisztor."

kb egy ilyesmi kit-je van. https://www.petervis.com/electronics-lab/clementoni-electronic-project-lab/clementoni-electronic-project-lab.html és kérdezte is, hogy mi micsoda benne, elmagyaráztam neki a tranzisztort meg a tekercset, meg a kondit is, de ez annyira nem érdekelte. Visztont összerakta belőle az ajtónyitás érzékelőt satöbbi, de maguk az alkatrészek annyira nem érdekelték

Micro Bit ?
Programozható alaplap, 5x5 led, mozgásérzékelő ...

https://malnapc.hu/yis/bbc-microbit-go
http://microbit.org/hu/code/

Nekem régen nagyon sokat jelentett egy kit, akkor még semmi mai nem volt, lapos elem, kapcsolók, vezetékeknek, égők, stb. Ma már szerencsére van minden.

Egy ilyen szerintem nagyon érdekes lehet, elég egyszerű ahhoz, hogy a mélyebb témákkal kapcsolatban lévő érdeklődését felkeltse.
https://www.seeedstudio.com/Robobloq-Qoopers-6-in-1-Transformable-Robot-Kit-p-3020.html
ez persze nagyon drága

De egy nem mozgó kit is nagyon jó lehet.
https://www.seeedstudio.com/Grove-Starter-Kit-Plus-IoT-Edition-p-2634.html

Szerintem a lényeg, hogy egyszerűen lehessen vele látványos eredményt elérni és lehessen fejleszteni komolyabban is.

... csengő, forrasztópáka, amiről senki sem tudta, hogy kell használni :D (ifjoncok kedvéért: kb. 20 centis az egész, fa nyél, egy vékony acélrúd, a végén egy réztömb, aminek olyan formája volt, mintha kalapács lenne.)

sub

+1

+1
tök jó, hogy ilyen témák is feljönnek a hupon, mert tök jó dolgokat ajánlottatok! Felnőtt fejjel is érdekelne némelyik cucc, és most már lehet, hogy pénzem is lenne rá (az idő persze más tészta...)

Az alapján amit írtál, sok kütyüje van már, és az érdeklődése is adott a technika irányába.
Talán valami újat kellene mutatnod neki. Tanuljatok együtt síelni/korcsolyázni/búvárkodni, menjetek barlangászni, járjatok tánc tanfolyamra. Ha olyan dolgot választasz, amit neked is tanulni kell, azaz nem te tanítod, az sokat dobhat a kapcsolatotokon.

off-topic ugyan, de társasjáték? :)

Valami jó kis co-op:
Tiltott sivatag
Pandemic
Flash Point: Fire Rescue

etc...

Konyv: Hogyan ismerkedj csajokkal!

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Kamatozo kincstarjegy vagy reszveny.
Fenenek wlkolteni a penzt
------------------------
Jézus reset téged

Vagy lakáskassza.

--
robyboy

"Azt szereti, ha valami valamilyen módon távirányítható."

Modellezés érdekli?
Pl: Repülő, heli, drón, autó, hajó, .....
Amiket írtál kefejezetten jó lenne, mert legalább a friss levegőn is tartózkodik.
Nem mindig négy fal között ücsörög. :)

............
Tegnap nem csináltam semmit, ma folytatom, mert nem lettem kész vele! :)

vannak a friss levegőn eleget :)

Köszönöm szépen a sok jó tanácsot, azt gondolom, hogy más is ötletet meríthet később a topicból. A mi döntésünk most egy arduino klón lett: http://hobbielektronikabolt.hu/spd/KIT003/Roboworld-Starter-Kit-bovitett-kiadas-hobbielektro (a https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Arduino_boards_and_compatible_systems oldal szerint ez az Arduino Uno-nak felel meg)

Azért Roboworld, mert olcsóbb és ha jól értem, akkor ugyanazt tudja és azért nem az aliexpress, mert már szorít az idő.

A kisfiamnak tetszik, főleg, hogy van benne infra távirányító is, mert ugye a távirányítás a lényeg... :-) Na majd meglátjuk :)

Megjött és nagyon bejött eddig a kisfiamnak. Már meg is van a lista, hogy milyen kiegészítőket kell még beszereznem... :-)

Személyesen pedig azt gondolom, hogy az arduino egy nagyon jó dolog, régebben gondolkoztam rpi-n is, de most már nem kérdés, hogy az arduino nagyon jó választás főleg a nagyon sok kiegészítő és nagyon könnyű programozás/illesztés miatt.

Negatívumként annyi, hogy bár sok kiegészítőt egyből lehetett használni, de mondjuk a dot mátrixos vagy számjegyes kijelzőnél belerakhatták volna a vezérlőjét is, mert ellenállásokból és drótokból nem fogjuk összerakni, mert az elég macerás az biztos :)

Ha már keni-vágja az arduinot, akkor esetleg egy rá épülő 3d nyomtató is lehet legközelebb :D Én azzal leptem meg magamat, igaz már többször 10 éves vagyok :D
(ki lehet fogni 160 dolcsi körül is full kiteket, aztán lehet külön-külön cserélgetni dolgokat, nyomtatni alkatrészeket..., ilyet csíptem meg kuponnal annyiért https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_628790.html?wid=21)

breadboard :)
Illetve dotmatrix kijelzőhőz valami maxYYYY chip kell, jellemzően együtt vannak, bár én is csak magát a kijelzőt rendeltem meg :D

Repülőmodell? Értelmesebb megépíteni és szaladgálni utána a szabadban, mint egy szobában üldögélni, legózni vagy programozni. Főleg most, hogy jön a jó idő.
Tárgytalan... látom fentebb már írták és nem keltett nagy visszhangot. Változnak az idők...

van már kémiai kísérletező készlete (és szokta is használni nyáron a szabadban), de azért persze köszönjük az utókornak is :) ettől függetlenül ez tetszik, a weboldal és a videók is szépek viszont kár, hogy angol, mert azt nem beszéli még (a kémiai kísérleteket csak minimális segítséggel csinálja, mert engem a kémia annyira nem érdekel, itt csak a biztonsági szabályokra figyelek, meg valamennyit segítek.

A múltkor (ez nem az említett kísérletező készletben volt) egyébként vizet bontottunk, próbáltunk hidrogént vagy durranógázt előállítani. Ez sikerült is de meggyújtani nem, mert elillant. Mindenesetre az egyik réz vezeték is, ami a vízbe belelógott... Erre már nem is emlékeztem a középiskolati tananyagból :)

Ja, aztán mondta egy ismerősöm, hogy amikor a fordított ozmozisos szuperhiper víztisztítót azzal reklámozzák, hogy áramot vezetnek a vízbe és azt mondják, hogy az megmutatja, hogy milyen szennyeződés van a vízben, akkor a szennyeződés valójában egyik elektróda feloldódása... :-)

hát nem tudom, én még szerencsére nem láttam ilyen csoda víztisztító reklámot de el tudom képzelni :-).

Annyi féle fajta játék, oktató cucc, kütyü, anyám kínja van már a mai gyerekeknek, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Már nekünk is sok játékunk volt a '80-90-es években, de most mint gyakorló szülő mondom, hogy ez már sok. És nem csak a pénz amit rájuk költ az ember, hanem a tárolás, a nem használt dolgoktól való megszabadulás, stb. A gyerek meg szerintem már néha azt sem tudja, hogy egyáltalán milyen játéka van.
Mai fejjel én többre értékelek egy családi kirándulást, vagy közös mozizást mint egy újabb kacatot amit x idő múlva úgyis megun. Persze, tanulni is kell, de mindennek megvan a helye és az ideje.

--
TH

Szerintem egy jó kis kirándulás, itt a jó idő. A sok szartól nem lesz se jobb, se szebb a jövője.
Az együtt töltött szabadidő kell, hogy a legnagyobb kincs legyen.
Ha ezt nem tanulja meg, akkor ő is célnak fogja az eszközöket tekinteni.

--
robyboy

Nem technikai kütyü, de nagyon jókat lehet játszani vele: klask
Én egy távirányítós vitorlázórepülőt vennék (esetleg kamerával), csak sajnos nem érdekli a gyerekeimet.

Az enyém több, mint 10, de a bűvészkedést kb. akkor kezdte.
Indulócsomag, bűvész színház látogatás esetleg

Még valamit ideírnék... Gyerekkoromban mindig örvendtem mikor szülinap vagy Karácsony jött és reméltem, hogy megkapom a hőn áhított játékot. Legtöbbször egy big fucking disappointment lett a vége, hiszen egészen más elképzelésem volt nekem mint a szüleimnek. Valami szerelős, csavarozós játék helyett sílécet kaptam. Aztán két hét múlva, szüleim nagy elkeseredésére, összevágtam a léceket és kormányos szánkót gyártottam belőlük.
Szerintem a legokosabb lenne a gyereket megkérdezni, mit is szeretne. Habár nekem nincs, de ha lenne egyeztetnék vele, hátha egészen más dolgokért rajong mint amit a szülei ráerőszakolnak.