OpenBSD? No Pale Moon for you!

 ( nydn | 2018. február 11., vasárnap - 22:04 )

https://github.com/jasperla/openbsd-wip/issues/86
érdekes történet, mindkét félnek egy kicsit igaza van,de azért lehetett volna jobban is tálalni, mert ez így...
mindenki vonja le magának a saját tanulságát.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Bongeszo. Meg egy, minek ?

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

xul

Firefox dobta, es 2018 juniusatol a Palemoon lesz a gyakrolatban az egyetlen modja, hogy fussanak xul based pluginok. Addig van Firefox ESR-re support

Van értelme ragaszkodni hozzá?

Van

Foleg, ha 3 olyan plugint is hasznal a business-ed, amiben tobbezer munkaora van, es mas bongeszore az API-k sincsenek meg hozza olyan minosegben

Lassan amúgy el kell fogadni, hogy ez a szakma ilyen. Változik a világ, változnak az apik, folyamatosan fejleszteni kell hozzá, és naprakészen tartani a szoftverkínálatot. Megszívtuk már egyszer azzal, hogy túl sokáig ragaszkodott mindenki az IE6-hoz, most túl sokáig ragaszkodik mindenki a flash-hez, nemrég a Silverlight addonokat nem győztem kerülgetni, holott már rég be volt jelentve hogy nem fejlesztik tovább.

Nem mondom, hogy ez így jó. De azért lehet tenni a gördülékenyebb ügy érdekében. A web már itt van, max felzárkózni kell hozzá néha néha. Ehhez képest meglepő, hogy egy bizonyos böngésző egy bizonyos platform apijára támaszkodik valaki. Tudni lehetett már régóta (2015) hogy Mozilláék váltani akarnak, szóval nagyon jó indok kellett ahhoz, hogy mégis ezt az utat válassza valaki. Biztos van ilyen felhasználási mód, nagyon érdekelne, hogy mik azok a funkciók, és mit tudnak ezek a pluginek.

Majd ezt a kommentedet deeplinkeljuk, mikor a te kedvenc 2017-ben bevezetett Javascript feature-odet "deprecaljak".

Amugy a "mire kellett a xul" eseteben ne csak webalkalmazasban gondolkodj, meg ne feltetlen webpage-en belul. Hanem, hogy peldat mondjak, van hogy a Chrome es a Firefox beepitett kiosk mode-ja nem eleg jo. Ez nem egy div-ben levo flash, vagy videoplayer Silverlight-ban, amit "csak ugy ki lehet cserelni" HTML5 + ReactAngularVagyFasztudjaMelyik.js -re. A xul-nak ilyen jellegu API-jai is voltak.

Tudnek mutatni olyat, ahol a Palemoon hasznalata volt a legkoltseghatekonyabb megoldas. A xul miatt.

"Majd ezt a kommentedet deeplinkeljuk"

Nem egészen értem miért jössz ezzel. Elmondtam, hogy a helyzet nem ideális, és azt is, hogy a webre fejlesztés sajnos azt jelenti, hogy figyelni kell a platform fejlődését, és adaptálódni hozzá. Ez van. Mondom, nem ideális. De adaptálódni csak jobb, mint teljesen újraírni rendszereket. Persze értem én, van amikor nem lehet. De akkor le kell nyelni a pirulát, és elfogadni, hogy ebből újraírás lesz. Esetetekben is. Mert a palemoon támogatása sem biztosított hosszútávon.

Az pedig, hogy JS-ből eltűnik egy funkció arra kevés az esély. Nem mondom, hogy lehetetlen, de jellemzően az válik deprecateddé, vagy változik meg, ami vagy amúgy sem volt szabványosítva, vagy nem érte el a végleges stádiumot.

"Amugy a "mire kellett a xul" eseteben ne csak webalkalmazasban gondolkodj"

Nem gondoltam, pont ezért kértem példákat.

"Tudnek mutatni olyat, ahol a Palemoon hasznalata volt a legkoltseghatekonyabb megoldas. A xul miatt."

Elhiszem. Csak mi lesz, ha a Palemoon támogatása is megszűnik? Sokaknak alternatíva, akik szerették a régi kiterjesztéseket, de a firefox amúgy sem nagy felhasználótáborának jelentős része köszöni szépen elvan az új formációval is,

Nekunk mar az is megoldas lenne, ha forkolnank a latest Firefox ESR-t es kikapcsolnank az updateret. A Palemoon ennel tamogatottabb megoldas security update-ekkel. Minden mas megoldas minusz hatszamjegyu eurorol indul.

Egy böngésző forkolása, és feltehetően a naprakészen tartása olcsóbb, mint mondjuk valamelyik böngészőmotor köré rakni azt a körítést natív alkalmazásban, ami kell neked? (és nem aggódni ha a böngésző becsődöl, mert kicseréled egy másikra, minden más meg saját kód?)

+1

Van GTK2-es backendje, így gyengébb gépeken (régi pc, vagy ARM-os lapka) is normális sebességgel fut. A rókának már nincs.

Úgy nézem az autisták újra összecsaptak...

subscribe

----------------------------------
szélsőségesen idealista, fősodratú hozzászólás

A tanulság az, hogy a tálalás sokat számít.

Nagyarcú openbsd-s tagok frusztráltak lettek, mert most emberükre akadtak arcméret tekintetében.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."