Citrix XenServer 7

Fórumok

Sziasztok

A 2011-es topik mintájára. Problémák, tapasztalatok összegzése.
Én még mindig 6.5-nél ragadtam le, mert ez bevált. A 7.0-val tettem egy próbát, de az xp-s VM-eket import után a xen-tools-t elavultnak jelezte. Azt viszont frissíteni nem engedte. Visszaraktam a VM-et egy 6.5-ös szerverre, ott viszont már nem indult el. Ezt elég gáz húzásnak tartottam. Szerencsére backupból megoldottam a dolgot. Azóta nem barátkoztam a 7-es vonallal.
XenServeres kollégák, ti melyik verziót használjátok?

Hozzászólások

Jelenleg 7.2

6.5 ről frissítettem gond nélkül 7.2-re.
Már várom a az XCP-ng-t, csomó pénzt kalapoztak a XOA-s srácok remélem megcsinálják.

Fedora 26, Thinkpad x220

Több Citrix-et is üzemeltetek (7.0, 7.2), van köztük standalone, és több pool-os környezet storage backenddel. Van köztük free és liszenszelt XenServer is, utóbbi feature-jei elég klasszak (pl. az Automated Updates).
7-es verzióval problémánk nem nagyon van, szépen teszi a dolgát; 6.5-el annál inkább voltak kalandok. Hozzá kell tenni, hogy a 7-es környezeteinkben a VM-eken általában modern disztrók futnak, nem kell az általad említett XP-kkel és egyéb finomságokkal küzdeni.
Sajnos minket is elég hidegzuhanyként ért a 7.3-al jövő limitálások, amit már @thuthu említett... elég érdekes húzás volt Citrix-éktől. Meglátjuk Xen-Orchestra-ék projektje mit fog hozni, és mennyire fájdalommentes lesz rá áttérni.

Arra van valakinek ötlete, hogy a 7.1-es xenserver install iso-t honnét lehetne beszerezni? A hivatalos forrásból már csak "előfizetőként" lehet hozzáférni 7.3-ast megelőző verziókhoz. (6.5-ről szeretnék 7.1-re váltani)

Már nem. Kicsit változtak most a dolgok a Citrixnél. 7.1-re még a meltdown/spectre patchet se adták már ki. Szerencsére a 7.2esre ezt még kiadták. Viszont valószínű több publikus patch már a 7.2eshez se jön.

Elvileg mindig az aktuálishoz adják majd ki a patcheket, ami most a 7.3-as. Viszont ott már jelentős korlátozások vannak. Aztán ha kijön az új verzió lehet upgradelni ha akarsz majd security patcheket. Vagy valami ilyesmi.

Úgyhogy az XCP-ng ben reménykedem.

Fedora 26, Thinkpad x220

Info: https://xcp-ng.github.io/news/2018/03/31/first-xcp-ng-release.html

Elso faszis kesz, a masodikban mar lesz yum update, stb...

Foltelepitettem, megy szepen!

Akinek Xencenter kell: https://github.com/Fungusware/xenadmin (compile-oltat nem akarok linkelni, mert meg a Citrix-es copyright cuccok benne vannak)

Forkolva lett a "gyari" Xencenter, mert par modositas kellett, hogy menjen XCP-ng-vel. (az utolso par commit-nal latszik, hogy csak par aprosagot kellett atirni)

Xencenter temaban meg nem eldontott, hogy Fork lesz, vagy commitot kernek a Citrix-esbe (bar kizartnak tartom, hogy a Citrix betenne...)