Google diversity per

Emlékszünk még James Damore úrra? Ő volt az aki úgy negyed évvel ezelőtt, hirtelen munkanélküli lett, mert véletlenül olyant mert írni, hogy egy technológiai cégnek a dolgozók szakmai kompetenciáját kellene figyelembe venni felvételnél, a neme, bőrszíne vagy szexuális identitása helyett, meg hasonlóképp kéne gondolkodni az előléptetéseknél és a többi. Akkoriban születtett is bejegyzég erről, és felmerült bennem a gondolat, hogy jön még kutyára villamos. Ugyanis, egy ennyire nyílt, liberális, és tolerális képet mutató cégnél erősen lóláb kategória, pont egy nem "deviáns" dolgozó kirúgása, csak mert a cég fókuszának és integritásának megtartására próbálta felhívni a figyelmet.
Nos, az érzésem, bejött. 2018 január 8.-án a Dhillon Law Group csoportos keresetet adott be a Google ellen James Damore képviseletében. A kereset, munkahelyei zaklatás, munkahelyi diszkrimináció, zaklatás és megtorlás megakadályozása, tisztességtelen üzleti gyakorlat, stb. pontokból áll.
Ízlelgessük egy kicsit. Adott egy makulátlan előéletű, szakmailag kiemelkedő (több alkalommal is dícséretben részesült), magasan képzett alkalmazott, aki a világ egyik legtoleránsabb, szellemiségben és minden tekintetben a legmodernebbnek számító technológiai cégnél dolgozik. Egy ilyen esetben az ember azt várná, hogy a korábban felvetett kérdésben értelmes vita alakul ki, melynek az eredménye a cég üzleti céljára történő fókuszálásának a megerősödése.
Csakhogy ezen alkalmazott egyetlen apró hibája, hogy fehér, középkorú, heteroszexuális, férfi, és ezzel vörös posztó minden "ideológiailag más" beállítottságú munkatársa szemében. Az eredmény, a munkatárs megalázása és eltávolítása.
Kérdés, hogyan tud kijönni ebből arcvesztés nélkül a Google? A beadott kereset 160 oldalában, van minden ami egy jó munkaügyi perhez szükséges és a legkellemetlenebb, hogy ezek mindegyike alaposan meg van támogatva belső email és fórum bejegyzések másolataival.
És a dolog kellemetlenebb oldala, hogy a per elvesztése esetén precedenst teremt további perek számára, amiből, a nyilatkozatok alapján, legalább tucatnyi van betárazva az ügyvédeknél.
Itt még egy pillanatra kitérnék, az ügy kapcsán publikáló médiumok érdekes, visszatérő húzására. Egytől egyik próbálják a hír élét tompítani azzal, hogy a nőket fizetés szempontjából érő diszkrimináció miatt a Googlével szemben, folyamatban van egy másik per is.
Szóval, érdeklődve fogom várni a per eredményét, mert úgy érzem erősen ki fog hatni mind a Google-hez jelentkezők számában és összetételében, mind az amerikai technológiai szektor gender és diverzitáskérdésekhez való hozzáállására.

Hozzászólások

Annyira sokszor gondolkodtam már azon, hogy egyszer belemegyek egy ilyen vitába, mert érdekel a másik oldal. Itt az alkalom.

Szóval miért gáz ez az egész? Miért kellett volna megtartani és megdicsérni szegényt?

Toltsd le a memojat, es probalj meg belekotni a tartalmaba (ne a szemelyebe)! Nem fog menni, mert tenyszeruen neki van igaza. Az mas kerdes, hogy nehol tul visszafogottan fogalmazott, de ennyi belefer.
(Egyebkent biologiai hatterrel rendelkezik.)

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Nem ő az egyetlen. Én is támogatom a diszkriminációt, csak én nyíltan. Szerintem az lenne a normális, ha az embereket természetük szerint megkülönböztetnénk, és hajlamaikat, képességeiket és a közösség érdekeiket szem előtt tartva különböző feltételeket biztosítanánk nekik. Ez lenne a természetes, ha úgy tetszik isteni rend. Az egyenlőségmánia egy zsákutca.

képességeiket és a közösség érdekeiket szem előtt tartva különböző feltételeket biztosítanánk nekik

Jelenleg ez folyik a piacon. Sem egy szegény, sem egy középosztálybeli, sem egy újgazdag fiából nem lehet egyenlő esélyekkel milliárdos. Láthatod is az eredményét. Az isteni rend szerint élvonalba kerülő profitfarkasok elkezdték felélni (és birkáékat bemanipulálva velük is feléletni) a rendelkezésre álló véges természeti erőforrásokat, végül kipusztítják az egész emberiséget az isteni renddel együtt. Gratulálok!

Te a diszkriminaciot nem tamogatod. Csak az egyenloseg erolteteset sem tamogatod, ami pozitiv diszkriminacio. De ne keverd a fogalmakat. Byron tamogatja a szarmazas/nem szerinti pozitiv diszkriminaciot. Tobbiek a topikban (fixme) semmilyen szarmazas es nem alaput nem tamogatnak. Ez a normalis imho.

Először is azért, mert ahogy a korábbi blogbejegyzésben írtam, ennek az egész témának fel sem lett volna szabad merülnie egy cégnél. A munka világában nincs helye a politikai, diversity és gender kérdéseknek. Hiába varrok meg egy repülőgép szárnyától kezdve, a hőlégballonon át, az asszony kiseggesedett gatyájáig mindent, én sem jelentkezek csak azért varrónőnek, mert nics elég férfi ezen a területen és nem kezdek el cisgender, fehér, női privilégiumról hadoválni össze-vissza ha nem vesznek fel.

Ha a Google hű akart volna maradni a saját, annyira hangoztatott elveihez, a fickó felvetéseire a managementnek, meg kellett volna vizsgálnia, feltárnia a neuralgikus pontokat, válaszlépéseket megfogalmazni, és higgadt választ kellett volna adnia és nem lett volna szabad hagyniuk, hogy idáig eszkalálódjanak a dolgok. Amit ők tettek, az gyakorlatilag a legrosszabb lépés volt, mert egy cég ahol nem megengedett a munkát akadályozó és hatékonyságot rontó szervezésbeli dolgok felvetése, ráadásul az ilyen problémákat felvető emberekkel szemben retorziókat alkalmaznak onnan menekülni fog az aktív, tenni is akaró munkaerő.
A kiszivárgott belső levelezés is azt mutatja, hogy nincs helye sem kritikának, sem másképp gondolkodásnak. Sőt, a keresetben is szerepel, hogy a managerek nem párbeszéddel próbálták megoldani a felmerülő helyzeteket, hanem ideológiai, politikai alapú fenyegetéssel. Ez elmegy bölcsészszak klubjában, de egy technológia cégnél nem.
Azért is gáz a dolog, mert a belső kommunikációban elhangzottak az simán kimerítik a az amerikai munka-törvénykönyvények munkahelyi zaklatásra és diszkriminációra vonatkozó passzusainak a megsértését. Pont azokat a passzusokat, amikbetartását és védelmét felvállalta a cég.

Ráadásul a helyzet menthetetlen, mert a hibás cégpolitika miatt olyan szinten elhópihésedett a cég, hogy egy határozott átszervezés (mostantól nincs szexuális deviancia szerinti belső levlistázás munkaidőben és anonimizált AI által végzett teljesítményértékelés lenne) hatása egy PR atombomba robbantásával érne fel. Gyakorlatilag, az összes liberális, sérült lelkű, infantilis, retardált, whatever zúdulna fel, és az összes létező médiát és fórumot telesírva, egy emberként állna fel és hagyná ott a céget. Sanda gyanúm, hogy ezt az üzemeltetés és az adminisztrációs rész szívná meg a legjobban, és pont ezt akarták elkerülni most is, a főnökök a legkisebb rossz választásával.

Kell ennél több?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"A munka világában nincs helye a politikai, diversity és gender kérdéseknek."

Valóban nincs, de sajnos úton-útfélen bebizonyosodik, hogy nagyon messze vagyunk a meritokráciától, senki (főleg a konzervatívok) nem tud elvonatkoztatni semilyen előítélettől, a nők a konyhába valók, a cigányok/feketék lusták, stb.
Te azt állítod, hogy nincs szükség egyenlőségre, mert már egyenlőség van (ez nyilván nem igaz), vagy mert jó minden úgy, ahogy (ez nyilvánvalóan nem progresszív).

Az előítéletesség nem egy ideológiai csoport védjegye. Az előítélet mindenhol ott van,legyen szó keresztény, liberális, buddhista, stb csoportnál. Az előítéletesség, csoportokba sorolás egy az egyén és a csoportjának túlélését szolgáló dolog, velünk van évmilliók óta és velünk is lesz. És ez így is van jól. Csak annyi kell, hogy időnként kicsit frissítsük a társadalmi változásoknak megfelelően. A hiba az amikor egy adott területen nem oda való előítéleti sémát próbálnak alkalmazni.

Először is tisztázzuk milyen egyenlőségről beszélünk? Esélyegyenlőségről? Financiális egyenlőségről? Társadalmi egyenlőségről? Biológiai egyenlőségről? Fizikális egyenlőségről? Kulturális egyenlőségről?

Igen egyenlőség van, mert a legtöbb pozíciót (kivéve a biológiai adottságokhoz kötötteket) manapság mindkét nem ugyanúgy betöltheti ha azonos kompetenciával rendelkezik. A másik kérdéskör, hogy a kompetencia, milyen komponensekből tevődik össze?
Végül, de nem utolsó sorban, egyenlőséget fair szabályozás megteremtésével kell létrehozni, nem privilegizálással. A privilegizálás visszaéléseket, inkompetenciát von maga után. Amit a progresszivek akarnak, az a saját csoportjuk privilegizálása. Szerinted, miért van annyi retardálthópihe "más" (homoszexuális, autista, transszexuális, vegán, lisztérzékeny, speciális létigényű) ezekben a csoportokban? Mert ezzel a módszerrel próbálnak előnyt szerezni egy kompetencia versenyben.
Elég régi képlet: Ha nem tudod megnyerni a versenyt rendesen, változtasd meg úgy a szabályokat, hogy csak te nyerhess.
Ha van 10 veled azonos képességű felvételiző akkor 10:1 az esélyed, hogy felvesznek. Ha céges policy, hogy "mást" kell felvenni és te vagy az az egy, akkor máris 1:10-re javult az esélyed.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ugyanakkor teljesen érthetetlen, hogy a többség a saját privilégiumait annyira félti, hogy saját magát áldozatnak próbálja beállítani.
Nincs egyenlőség, amíg mindenki nem úgy gondolkodik, ahogy te is írod, tisztán az értékek alapján. Esély, financiális és társadalmi egyenlőség biztosan nincs, másra nincs is szükség. Tudsz jobb módszert az egyenlőtlenség csökkentésére?
Nem tudom, hogy lehet valaki annyira elvakult n*cikonzervatív, hogy a lisztérzékenységet összekeveri a rasszizmussal. Nem baj, ha valaki rasszista és homofób (meg beteget, elesettet, esetleg nőt gyűlölő), csak akkor ne is akarja magát beállítani objektívnek.

Fel lehet tenni azt a kérdést is, hogy valóban szükséges-e a társadalmi egyenlőségre való törekvés? Biztos, hogy az egyenlőség a legfontosabb érték, és ha az meglenne, akkor másra nem is lenne szükség?

Milyen egyenlőségre gondolunk? Egyenlőség a célnál, egyenlőség a bankszámlán, egyenlőség a jog előtt, egyenlőség az automata borotvánál :-)?

Nem viccből kérdezem, itt kell elkezdeni a gondolkodást.

Már megfogalmazni is nehéz, hogy mi lenne a teljes egyenlőség, és ha belegondolunk az egyes helyzetekbe, kiderül, hogy nonszensz és a kergetése csak bajt szül.

Például a feleségem meg én teljesen különböző emberek vagyunk. Már csak a nemünk miatt is, de vannak nemfüggetlen különbségek is közöttünk. Mondjuk ha leküldeném, hogy hozzon fel pár láda sört a kocsiból, mert meg akarom kínálni vele a vendégeket, az bizony furán venné ki magát. Vagy ha nekem kellene megszoptatni a gyereket, az egyenesen képtelenség lenne.

>Milyen egyenlőségre gondolunk?

Az összesre! :D

Tehát ha pl. beszédet intézel a hallgatóság felé akkor illendően kell köszönteni MINDENKIT EGYENLŐEN, különben elvisz a gondolatrendőrség! :)

> Vagy ha nekem kellene megszoptatni a gyereket, az egyenesen képtelenség lenne.

A retardáltaknak ez nem jelent problémát...

A bullshitelés helyett válaszolhatnál a feltett kérdésekre.

Milyen privilégiumokról beszélsz? Melyik ország viszonylatában? Mit nevezel privilégiumnak? Miért privilégiumok? Mik azok a törvények, amik intézményesítik ezeket a privilégiumokat?
Ki az a többség? Hol van az a többség? Az europid rasszra gondolsz? Ki kell ábrándítsalak, az csak a teljes világpopuláció 11-18%-a.

Bocsáss meg, de nincs két egyenlő ember. Már a fogantatás pillanatában eltérőek vagyunk. Miért van szükség egyenlőségre? Az emberiség fejlődésében, mindig is az egyenlőtlenség volt a hajtóerő. Szerinted, mi lett volna, ha a barlangi oroszlán az esélyegyenlőség jegyében felajánlotta volna kajájának a 10%-át a nyomi homo sapienseknek? Elárulom, most nem ülnél a számítógép előtt és gépelnél ideológiai faszságokat.
Igen, az élet unfair verseny. És? Mindenkinek azzal kell főznie amit kapott. Én nem tudtam 1x évesen egyetemre-főiskolára járni, mert nem voltak meg hozzá a lehetőségek, most 4x évesen járok. Nem állambácsi, nem anyuci és apuci fizeti, hanem én, mert megtehetem. Irígy vagyok azokra, akik felennyi idősen diplomások és két vagy háromszor annyit keresnek mint én? Nem, mert a végső elszámolásnál úgysem számít. Mikor benne fekszik az ember a dobozban, akkor ugyanannyit ér, függetlenül hány papírja volt és mennyi volt a számláján.

Egyenlőtlenséget akkor és úgy kell csökkenteni, hogy a lemaradók ne okozzanak kárt az adott társadalomnak. Viszont meg kell különböztetni szinteket. Mert más típusú egyenlőtlenség mondjuk ami közétkeztetést vagy akadálymentesítést igényel és az ami miatt az összes húsételt el kell rakni, mert a látványuk kellemetlen "érzéseket" kelt bizonyos emberekben. Hasonlóképp, evolúciós problémákat, nem a társadalomnak kell megoldania.

Megnyugtat a tudat, hogy két válaszon belül eljutottunk a rasszismusig. Egy történelemileg elavult, visszamaradott ideológiáig, amihez a mai világnak már semmi köze. Tudom, ez a liberális világban az ultimate megbélyegzés, az fekete folt. Csak a szomorú valóság, hogy manapság csak a történelmileg, szellemileg visszamaradottak akik az igazi rasszista ideológiákat követnek. Hasonlóképp azok akik pusztán a rasszista ideológia nevében elkövetett borzalmak és szörnyűségek rémképével próbálják befeketíteni az ideológiailag eltérő véleményt képviselőket. Olcsó megoldás.
És ezzel eljutottunk a lisztérzékenység és a rasszizmusig kapcsolatáig. Ugyanis a mai világban a rasszizmust pont azok használják leginkább, akik valamilyen "hátrányból" próbálnak előnyt kovácsolni a többségi társadalommal szemben.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Barlangi oroszlán? OMG. Remek példa.

Az élet unfair és ha a rosszabbik felén állsz, akkor inkább dögölj meg. De ha "kárt" okozol a társadalomnak, akkor esetleg nem is kell, mert majd segítenek.
Maradjunk csak a nőknél a cégekben. Nyilván vannak női koderek, női vezetők, de többen lennének, ha nem kéne extra ellenállást áttörve, extra megbélyegzést elszenvedve oda jutniuk. Az egyenlőség arra jó, hogy két egyforma képességű ember egyforma esélyt kap, függetlenül a nemtől. A Google srác is azt mondja, hogy biológiailag a férfiak dolga a munka, a vezetés. Másoknak ott nincs helye, mert csak, mert régen is igy volt.
A melegeket és a lisztérzékenységet csak az ilyen konzervek szokták előhozni, mint te. Mert egyedül ti vagytok olyanok, akik képtelenek emberként tekinteni arra, aki nem pont olyan, nem ugyanúgy gondolkodik, más a színe, több a melle, valami betegsége van, esetleg más vallásban nőtt fel.
Ez a privilégium-féltés is csak nálatok van, hiszen senki nem akar több jogot adni az elnyomottaknak, csak ugyanannyit. Szerinted meg már eleve mindenki egyenlő (nem ténylegesen, csak amennyire a születéskor elrendelt mértékben számítani lehet), ezt torzítani nem szabad. Ez köztünk a különbség. A többi csak retorika.

Továbbra sem válaszoltál egyetlen kérdésre sem. Miért? talán csak azért nem, mer kiderülne, hogy a szép kifejezések mögött üresség van? Hogy az egész nem a valósan hátrányos helyzetűekről szól, hanem kibúvó és könnyítés keresés?

Nöi kóder: Nincs. Miért nincs? Mert a nők nem mennek kódernek. Magyarország népességének 47,5%-a férfi. Ennek ellenére az info karon elvétve látni nőt. Egy ápolónőt vagy egy szakácsnőt nem lehet felvenni kódernak csak mert nő. Akkor ez most kinek a hibája? Ahol dolgozom, már egy pályakezdő cserepes virágot is felvennének ha kódolni tud, de pöcsöset sem találnak.
Vezetői képesség: Vezetői pozíció betöltéséhez, vezetői kompetenciák kellenek. Úgymint, felelősségvállalás, szervezési készség, karizmatikusság, tárgyalási képesség, jó szakmai kompetenciák, konfrontáció képesség. Vezetőnek lenni szopás, mert még a wécén hányva is hívni fognak a cégtől.

Hidd el, emberként van tekintve mindenkire és kurvára senkit nem érdekel, milyen melle, vallása, betegsége van, ha képes ugyanazon munkakör betöltéséhez, ugyanazon képességet felmutatni. De ne várjanak ugyanezen okok miatt egy adott pozícióban könnyítést vagy felmentést.
Továbbra sem értem, hogy milyen privilégiumokról beszélsz? Arról, hogy annyi adót fizetek, mint két nettó minimálbér?

Nem. Azt írtam, senki sem egyenlő. Senki sem egyforma. Senkinek sincs teljesen azonos képességei. A társadalomnak az a feladata, hogy ezen eltérő képességű emberek, azonos ESÉLY-el indulhassanak az élet minden területén. De ez nem jelenti, hogy a kevésbé jó képességűeknek ELŐNYT kell adni. Keress rá a szótárban mi a különbség a két szó között.
Minek torzítani? Akkor hol marad a fejlődés?

A különbség közöttünk, hogy te egy olyan világról álmodsz, ahol jól megválasztott kibúvókkal kerülsz előnybe a többséggel szemben, én olyanról álmodom, ahol csak a szaktudás, dolgozni akarás biztosít előnyöket az embernek.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Jó. Kezdjük előlről.
Sorold fel kérlek a mai, magyar társadalomban jelenlévő hátrányokat.
Sorold fel, mik azok az intézményesített, törvényíleg szentesített diszkriminációk. Amennyiben lehet, úgy példákkal is támogasd meg, hogy egy ilyen elmaradott elme, mint én is megérsem.
Sorold fel, milyen megoldásokkal oldanád meg ezeket a hátrányokat.
Köszönöm.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A tervek szerint meg lesz bélyegezve az a szülő, amelyik nem egyenlő arányban vesz fiús, lányos és nemfüggetlen játékot, ruhát és egyebeket a gyerekének, és a biológiai neme alapján a biológiai funkciókból és társadalmi hagyományokból eredeztetett elképzelések alapján neveli őt. Természetesen ez a társadalmi megbélyegzés nem hátrányos megkülönböztetés lesz, hanem támogatólagos kritikaverbális ölelés.

:)

Mármint úgy érted, hogy az evolúció és a biológia nem tudta lekövetni a társadalmat mostanság megbénítani akaró kisebbségek túlhangsúlyozása.

Lazán kapcsolódó példa: nyáron voltam kinn Hollandiában egy fesztiválon, ahol találkoztam egy lengyel lánnyal, akit felkértem az egyik koncert alatt és táncoltam vele egész sokat. Valamivel később, mikor már az estének az after-party része volt, bementem vele a silent disco sátorba, ahol azért nem igazán találtam az elején a helyem. Szimplán idegen tőlem az egymással szemben lötyögünk módi, nekem kell a fizikai kontaktus és az, hogy vezethessek tánc közben. Mint az sejthető, hamar megkerült az első (megítélésem szerint) jóképű, kisportolt jelentkező a helyemre.

Miután felocsúdtam, hogy ezen a szitun kurva gyorsan változtatni kell, különben rábasztam, (trigger warning! :) odamentem, megfogtam a kezét, elhúztam a másik faszi elől és szép nagy ívben lefosva, hogy mi a szokás a discoban és csak azzal foglalkozva, hogy én most márpedig vele akarok táncolni, folytattam vele azt, amit elkezdtem a koncerten. Az első 10 másodpercben talán volt benne némi ellenállás. Az est végén meg már tartanom sem kellett igazán, csak ölelni. Kapaszkodott ő belém eléggé.

Később kiderült, hogy meg van "áldva" az összes "jó" balos ideológiával, többek közt egy adag feminizmussal is. Szóval ennyit arról, hogy mit mondanak és hogyan tesznek.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

s/Dameron/Damore/
Korabban mar emlitette, hogy perelni fog (pl. amikor Jordan Petersonnal beszelgetett). Ezek szerint a tole megszokott, alapos munka miatt tartott ennyi ideig. 160 oldal azert nem keves.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

remelem, a biro arra (is) kotelezi szergejt, meg lerrit, hogy lepippantsak emberunket...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

+1

ez egy kicsit túl lett tolva, szerintem is.

de mellette nincs mögöttem egy olyan történelem, mint ami a néger emberek legtöbbje mögött van (családi történetek, etc.), s nálunk nincs is jelentős fekete népesség. el tudom képzelni, hogy ez nálunk ezért csapódik le így.

> Usakia feketekre gondolsz?
lehet tudatlan vagyok, de nem értem a kérdést. Google-lel sem.

> En is legyek hiper erzekeny Don miatt?
A Don szerintem egy kicsit más, mert az nem egy folyamatos elnyomás volt. De igen, valószínűleg én nem pozitív érzelmeket táplálnék az iránt, aki a doni eseményekre ruhamárkában reagál.
Szerintem ugyanannyira kikérnénk magunknak magyarok, ha egy magyarzászlós gyerekre németül ráírnák, hogy csicska.
Vagy egy román katalógusban az iskolai-verekedés témakörben a székely-gyerek lenne megverve, és feküdne a földön.

Vagy pl.: közelebbről a bajszos bácsiban szerintem semmi sértő nem volt, azt is jópáran kikérték maguknak a BKK-nál, mert egy olyan sztereotípiába taposott bele, amire egyesek érzékenyebbek.

> a bajszos bácsiban szerintem semmi sértő nem volt, azt is jópáran kikérték maguknak a BKK-nál, mert egy olyan sztereotípiába taposott bele, amire egyesek érzékenyebbek.

Nem ismerem a tiltakozok demografiai osszetetelet, de biztos, hogy az oreg bacsik voltak azok, akik a leghangosabban tiltakoztak?

a bajuszos bácsiról nem tudok pontosabba, s lehet, igazatok van.

De kicsit közelebbi példa, a múltheti ámokfutása a román miniszterelnöknek, Mihai Tudosenak. Amennyire én követtem most a témát, az eredeti kijelentésében nincs székelyezés, csak akasztás, meg zászló (s az eredeti, székelyes fordítás egy enyhe félrefordítás volt - bár nem beszélek románul).

Egy amerikainak (de akár egy nyugatabbi európainak) ez nem hinném, hogy sokmindent jelent. Ha Győr-Moson-Sopron ki akarna szakadni az országból, valszeg azt mi is elítélnénk - távolról nézve a román miniszterelnök is ilyet jelentett ki (még ha kifejezetten durván is), nemzeti hovatartozás nélkül.

De aki erre él, s kulturálisan mögötte van az a történelem, ami mögöttünk, az ilyenkor nem tudja nem beleérteni a székely autonómia törekvésekre való utalást, az egész román-magyar ellenállást, s holmi szómágiával nem lehet majd lenyugtatni.

tl;dr: valszeg pont ugyanannyira nem tudom átérezni a négerek felháborodását a majmozáson, mint ahogy ők se tudják átérezni azt, hogy mi mit érzünk, ha a román miniszterelnök akasztással fenyeget zászló-kitűzésért.

"tl;dr: valszeg pont ugyanannyira nem tudom átérezni a négerek felháborodását a majmozáson, mint ahogy ők se tudják átérezni azt, hogy mi mit érzünk, ha a román miniszterelnök akasztással fenyeget zászló-kitűzésért."

Hogy miiii? A dzsungel kiralyat senki nem akarta felakasztani attol a cegtol. A roman miniszterelnok meg halalbuntetessel fenyegetett. Mar hogy lenne ez a ketto egyenlo? A black lives matter akkor mar kozelebbi pelda (bar nem hiszem hogy BLM zaszloert barkit is fel akartak akasztani, az se eleg kozeli). De egy dzsungel farol lemaszos pulcsi sehol nincs egy akasztassal fenyegeteshez kepest.

azért ezt (akasztásos handabanda) higgadtan szemlélve nem szabad többnek venni jelenleg, mint üres fenyegetőzésnek, s a megfelelő politikai tábor simogatásának. mint ahogy mi megfelelően távolról nézzük a négerek majmozását.

történelmi távlatban nagyjából ugyanott van a trianoni békeszerződés, s a rabszolgaság betiltása. ennek fényében én meg tudom érteni, ha valaki nehezen viseli a majmozást.

A hóhért akasztják! Popcornt elő!

Sub.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Low grade bait. Már egy ilyennél a hupmeme-re kerültem. ;)

"Oxford University gives women more time to pass exams

Students taking maths and computer science examinations in the summer of 2017 were given an extra 15 minutes to complete their papers, after dons ruled that "female candidates might be more likely to be adversely affected by time pressure".

In previous years, the percentage of male students awarded first class degrees was double that of women and in 2016 the board of examiners suggested that the department make changes to improve women's grades.

However, despite the intention being to lessen gender discrepancies, the main effect of the time increase appears to have been an increase in the number of 2:1s overall, with 2:2 figures falling. Men continued to be awarded more first class degrees than women in the two subjects.

The lengthening of exams was welcomed by some female students. Antonia Siu, Undergraduate Representative of Oxford Women in Computer Science, said: "I am uneasy about schemes to favour one gender over another.
"But I am happy when people see gaps between groups of people who should not reasonably have such gaps - such as between genders, races or class - and take that as a starting point to think about the kinds of people they unintentionally are leaving behind.""

http://www.telegraph.co.uk/education/2018/01/22/oxford-university-gives…

> "female candidates might be more likely to be adversely affected by time pressure"

Wat?

Gondolom mire felsovezetoi pozicio kozelebe kerulnek, addigra kinonek ebbol a korszakbol, vagy valami ilyesmi.

"female candidates might be more likely to be adversely affected by time pressure"
Ez igy van, biologianak hivjak. A tesztoszteronnak - tobbek kozt - van egy olyan hatasa is, hogy stresszhelyzetben is koncentralni tudsz a problemara, ill. jobban turod az ilyen helyzeteket. Ebbol a noknek kevesebb jutott. Valamennyit ok is termelnek, mert az a mirigy, ami adrenalint termel, az keszit ilyet is, viszont amikor elfogy, akkor mar csak adrenalin marad, aminek ilyen helyzetben nem valami elonyos a hatasa.

Van meg egy dolog:
Tegyuk fel, hogy van egy infos ceged, es fel akarsz venni valakit. Van is ket jelolt (es mondjuk csak 1-re van szukseged, nem ennyire aszimmetrikus a munkaeropiac, mint most). Azonos helyen vegeztek, azonos jegyekkel, viszont az egyik a normal, a masik meg a GYP kepzest vegezte el (aki tobb idot kapott a vizsgan). Melyiket veszed fel? :)
Persze hozhatnak valami torvenyt, hogy a nemet nem veheted figyelembe felvetelkor. Ausztraliaban valahol (hirtelen ezt talaltam, de nem ismeros ez a forras) bevezettek pl., hogy aki az oneletrajzot kiertekeli (HR-es, biztos nogyulolo, 95%-uk no) csak nemtol/nevtol megfosztott anonimizalt CV-t kap. A hatasa: kevesebb not hivtak be, mert a ferfiaknak jobb volt az oneletrajza (jobb kepzes/tobb tapasztalat).

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald