VLC vagy más lejátszó: kép a projektoron, vezérlés a monitoron

 ( gurtni | 2017. december 19., kedd - 14:59 )

Sziasztok!
Laptop+projetor párossal szeretnék kivetíteni filmet úgy, hogy projektoron a videolejátszó vezérlőpanelje ne látszódjon csak a film, vele párhuzamosan a laptop kijelzőjén szeretném kezelni a lejátszást. Ha itt is látszódik a film az jó, de ha nem, az sem baj. Lehet hogy erre nem a VLC a legalkalmasabb, ha van egyszerű jó megoldás, ne kíméljetek!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jókérdés mit akarsz kezelni... de egy mplayer is szóbajöhet esetleg az billentyűzetről irányítható...
De ha nagyon kellene a VLC & GUI, esetleg bekapcsolhatod a VLC webes felületét, és a másik monitoron a browserből irányítgathatod...

ez a remote vlc egész jó ötlet. (rejtett feliratkozás)

"mit akarsz kezelni": szeretném például menet közben egy pillanatra megállítani a filmet (kimerevítve a képet), majd továbbindítani.

Projektor kiterjesztett asztallal, akár fekete háttérrel, majd:
mplayer -xineramascreen 1 -fs [stb] film.kvm

sub

(ez már nekem is kellett volna egyszer, hogy másodmonitoron menjen "tisztán" a lejátszás)

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

MPC-HC. A beállításokban ki lehet választani, melyik kijelzőt használja teljes képernyős lejátszáshoz. Ha nem azt választod, amelyiken a GUI van, pont az történik, amit szeretnél.

:)

A legegyszerűbb megoldás ami eszembe jut, a beállításokban kapcsold ki a Beágyazott videó (Embedded video) beállítást az összes beállítás -> Videó alatt. Ekkor a videó kimenet egy új ablakban jelenik meg, vagyis át lehet rakni másik kijelzőre. A gui-n továbbra is tudod a videót és a lejátszási listát vezérelni. Illetve pl. Windowson ha a DirectX kimenetet használod, a DirectX kimeneti beállítások alatt meg lehet adni, melyik képernyőn nyíljon meg a videó kimenet. Ez valószínűleg akkor is működik, amikor fullscreenre váltasz, de ezt most nem tudod kipróbálni.

Nem nekem szólt, de kösz ezt az infót, párszor már kellett volna ez a tudás (mégha inkább mplayer/mpv használó vagyok).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

VLC is támogatja az mpris-t, azon keresztül elég sok lehetőség van vezérelni. KDE alatt van plasma vezérlő a panelon, de a kdeconnect is támogatja az mprist pl, így akár mobilról is vezérelheted, amennyiben van wifi a helyszínen. De gondolom, hogy más DM alatt is van hozzá valami hasonló.

linux vagy mac vagy mi?

--
GPLv3-as hozzászólás.

linux vagy windows.

lehet, hogy hulye kerdes de a VLC funkcioja a Video/Fulscreen video Device opcioban kijelolod a masodlagos monitort, az miert nem jo / nem mukodik nalad? megnyitod az alkalmazast az elsodleges monitoron elindul a lejatszas, ott kivalasztod a masodlagos monitort, kiteszed fullscreenbe es csak a masodlagos monitoron megy fullscreenbe, nalad meg ott marad a controller meg minden, meg bongeszhetsz is kozben csak pl ha mac alatt hasznalod ne valts desktopot