win 10 enterspajz frissítése

Sziasztok,

Adott egy frissen telepített win 10 ent. tiszta szoftver útján beszerezve és hitelesítve.
Nvidia kártya drivere nem települ fel, mert nem kompatibilis a telepített windows-zal. Mindenhol azt írják, hogy a 1507 fölötti rendszerekkel kompatibilis (persze hiba kódot nem ad telepítéskor, így azt sem tudom, hogy szerinte miért nem komp).
- Telepítéskor a 1507 ment fel.
- Az update szeretne feltenni egy nvidia drivert, de azt sem tudja ismeretlen hiba miatt telepíteni.
- Kézzel nem tudom telepíteni a frissítéseket a 1511, 1607, 1703 főverziókhoz(?), szintén azt írja ki, hogy nem kompatibilis.
- 64 bites minden amit telepíteni próbálok, így az sem lehet, hogy emiatt nem tetszik neki.
- Az update szerint up-to-date a rendszer, miután az nvidia driver telepítését letiltottam. Rgo csak ez volt hátra a boldogságához.
- Valahol találtam egy táblázatot, hogy mely brancek telepíthetőek és mi mivel kompatibilis. Ez a része is rendben van, bár most nem találom a táblázatot.
- VLSC-hez nincs hozzáférésem (bár nem teljesen értem, hogy miért iso-ról kellene frissíteni, ha van cumulative update).

Az enterprise frissítése ennyire körülményes, vagy valamit még állítgatni kell, hogy befogadja a kézi telepítést?
Első tapasztalatok a tízessel. Nem túl fényes eddig.

Hozzászólások

Sikerült szereznem egy olyan win10 isot ami későbbi kiadású, így a probléma megoldódott az iso tartalmának telepítésével. Feltételezem ha rögtön erről telepítek akkor egy körrel kevesebb. Így a kérdés már-már csak költői, az 1507 miért nem frissíthető a többi főverzióra? 1607-ről ugyan ez az ISO-s bohóckodás kell majd ha 1703-ra akarok majd frissíteni?

Úgy tűnik az ms vezetés kimondta, hogy nem lesz több windows fő verzió váltás, viszont ezt elfelejtették az operációs rendszerben implementálni.