NTPtool alternatíva?

Sziasztok!

NTP szerverek tesztelésére szoktam nagyritkán használni NTPtool-t MS/windows server/AD és workgroup környezetben. Van ennél használhatóbb free alternatíva? Mert jó lenne ez az NTP tool, de pl. nem lehet átméretezni az ablakot (nem látszik az 1. sor végén levő adatok...), és nem nagyon találtam róla eddig leírást h. a
Ref time, Org, Rec, Xmit, Sys sorok pontosan milyen timestamp-eket is jelentenek?

Hozzászólások

Arra kell nekem, h. lássam jól be lett állítva a távoli oldali NTP szerver (azaz ne local clock legyen a time source a távoli NTP szerveren, hanem vmi stratum 4-6 közötti értéket dobjon vissza az NTPtool.
Tehát NEM a helyi oldalon akarok pontos időt kapni, hanem a távoli NTP szerver jólbeállítottságát kell ellenőriznem (azaz 1 másik társaság munkáját meozom).
--

Már megbocsáss, de ezt a stratum alapján mi módon állapítod meg? Csak mert ha ezt írom a /etc/ntp.conf-ba:


server 127.127.1.0
fudge 127.127.1.0 stratum 10

akkor 10-es stratumúként látszódok és anyázol, de ha stratum 5-nek hazudom magam, akkor elfogadod?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Nem konfigurálnak STRATUM-ot, ezért direkt rosszhiszeműség nem áll fenn. Csak azt állítják be h. milyen felsőbb NTP szervertől kapják az időt (ezek mind köztes NTP szerverek, amik mind ugyanahhoz a szervezeti központi NTP-hez szinkronizálnak). Mivel annak a felsőbb NTP szervernek tudom a stratum-ját, ha az alsóbb NTP szervertől egy ehhez képest +1-el növelt értékű stratum van a válaszban, akkor elhiszem h. remote NTP-től kapja az alsó NTP szerver az időt, nem pedig local clock-tól.
--