Legbosszantóbb szoftverek.

 ( mrev | 2016. október 24., hétfő - 13:39 )

Nem hibákra gondolok, mert hibák mindig vannak. Viszont az alábbiak bele vannak tervezve a szoftverbe.

1) A böngészőben behívom a google keresőt, a képernyő közepén megjelenik a szövegmező. Eddig ok. Amikor azonban a szövegmezőbe beírom az első karaktert, az elugrik a szemem elől, a kezem alól, és a bal felső sarokba pozicionálja magát.

2) Az mc-ben rákeresek (a példa kedvéért) a cpp fájlokban egy bizonyos minta előfordulásaira. Mondjuk van 100 találat, amik nem férnek el a listában egy képernyőn. Nem baj, az mc szépen scrollozza a listát. Eddig ok. Csakhogy nem tudom, mikor értem a lista végére, mert az mc ciklikusan a lista elejére áll és tovább scrolloz.

Tőről metszett motherfucker megoldások.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az mc találati listájának jobb oldalán láthatsz egy indikátor(utánzato)t, amely éppen azt hivatott jelezni, hogy hol tartasz a listában. Persze ez csak körülbelüli támpontot ad.
Ha tényleg arra vagy kíváncsi, hogy hol a lista vége, ugyanazt kell tenned, mint általában a fájlpanelon: End vs. Home v. Meta(Esc/Alt)+> vs. Meta+<
Egyébként PgUp/PgDn lapozásra nem végtelenítetten üzemel.

Arra nem tudok nem cinikus magyarázatot adni, hogy a lista miért lett az elejére visszaláncolt: szerintem olyanok kérték, akik nem képesek Home-ra/End-re betanítani az azt éppen nem tudó termináljukat, a Meta+>/< szekvenciát megtanulni pedig végképp nem.
Nem tartom elviselhetetlennek.

Ha már böngészés: tizensokéven át lehetett olvasni a leglátogatottabb és legelcseszettebb portált, az index.hut úgy, hogy amint bejött, hozzá se kellett nyúlni az egérhez, mehetett szóközzel a ballaszt áttekerése.
Mivel érdemi fejlesztésre nem, de mellékhatásokat hozó cikornyázásra bármikor kész a háttércsapatuk, egy ideje a szóközre difólt eksönként megkapom a google.com-ot.

btw, nálam még megy a szóközös verzió simán index.hunál. Épp most próbáltam ki. Win8.1 -> Chrome 54.0.2840.71 m (64-bit)