100S-11IBY Laptop agyrém Megoldva

Üdv.
Nemrégiben nagyon jutányos áron hozzájutott egy közeli rokonom egy Lenovo Ideapad 100 S 11IBY laptophoz. Volt olyan okos az eladó, hogy minden adatát érintetlenül hagyva adta át a gépet,bejelentkezve mindenhova, microsoft fiók, böngészőben elmentett face és egyéb jelszavak stb.., ezért gondoltam, újrahúzom a gépet.Win 10 AAOEM verzio a gépen. Bios-ban kerestem először csak felületesen, de mivel nekem ez a fajta ismeretlennek tűnt, mondom irány a System recovery. Rendben lévőnek is tűnt a dolog, de miután felállt a rendszer, sem billentyűzet, touchpad, nem működik, illetve nincs hang sem.Előtte ment minden flottul..Nosza, gondolom majd a gyártó oldaláról lekapkodom a drivereket.Maga az eszköz sem jelenik meg az eszközkezelőben .Persze nem működik. Se billentyűzet, sem semmi. (elég sz@r dolog képernyőbillentyűzettel kínlódni) Tele lett a púpom, na , akkor dobok rá egy Ubuntut, azzal még nem csalódtam. És itt jött a meglepi. A BIOS-ban nincs lehetőség a bootolási sorrendet befolyásolni. Kvázi csak a gépben levő 40gb -os ssd-ről lehet bootolni. Google-n utánanéztem, megoldást nem találtam. A lenovo telefonos üfsz-t sem tud segíteni néhány hsz-szerint. Létezik ilyen? A BIOS a honlapjuk szerint a legfrisseb verzió...Na de innen akkor hogyan tovább?

Hozzászólások

Random gépen netinstall és utána vinyócsere.?
--
God bless you, Captain Hindsight..

Sziasztok

Megint régi topic, de az eszköz pont ugyanaz, a probléma pedig 1 hónapos, kár lenne újat csinálni.
A fent leírtak helyett csak a mostani lemezképet kellene lementeni, ugyanis előjött a W10 legújabb, itt is leírt 'szolgáltatása', a titkosítsuk le bitlockerrel a meghajtót, a tulajdonos beleegyezése nélkül, úgyse tudja a keyt

https://hup.hu/node/161634

Az askubuntu-s leírás bonyolult, csak egy Macrium Reflect v hasonló iso-t kéne bootolhatóvá tenni ezen az eszközön, hogy ha később lenne megoldás a feloldásra, vissza lehessen tükrözni.

https://sturmflut.github.io/linux/ubuntu/2015/02/04/installing-ubuntu-o…

Ez Live rendszer? Az kellene, amire fel lehetne telepíteni cclonezilla-t vagy hasonlót
Rufus, RMPrepUSB sem csinálja meg úgy hogy lássa is a laptop a pendrive-ot

kösz

Processor
Intel® Atom™ Z3735F Quad-Core Processor

Valoszinuleg I2C driver hianyzik, vagy azzal lesz gondja.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

A BIOS-banm a Secure Boot opciót kikapcsolva kapsz boot sorrendet, majd ha feltelepítetted a Windows-t vissza kell kapcsolni!

A telepítéshez használt pendriveot érdemes nem az M$ féle "Windows USB DVD Download Tool"-t használni, hanem van egy Rufus nevű jó kis progi ahol ki tudod válaszani, hogy MBR-es vagy UEFI-s (GPT) telepítőt akarsz létrehozni!

A Rufus-t itt találod meg:
https://rufus.akeo.ie/?locale=hu_HU

Oykawa

Not that this information helps, but I've been playing around with getting Linux running on the 100s. The basic steps are to create a 64 bit liveUSB and then download the 32 bit grub-efi binary (some manual config changes will be required). So I've managed to boot the thing into Linux but my problem is ... DRIVERS! The whole thing is pretty useless even once you manage to boot into Linux (in some kernels it doesn't even recognise the internal keyboard or that it has a battery!).

Ebből azt veszem ki, hogy olyasmi lehet mint a kis kínai Windows 10 Trail (not as in Intel, but as in mistyped Trial :)) dobozok.