ezit.hu c1 kiesett?

Sziasztok!

Tudtok erről valamit?
A c1 nem jön be, alatta a szerverek kiestek.

balazsasd

Hozzászólások

Kaptam választ facebook-on:

"

A szünetmentes tápegység karbantartása során probléma jelentkezett, de a hiba elhárításán már dolgoznak munkatársaink. Ez várhatóan 15-20 percet vesz igénybe.

Köszönjük türelmedet!

Üdvözlettel,
Az EZIT Kft. csapata

"

Szerintem a kovetkezo tortent: Bypass-ra tetettek a szunetmentest elvegeztek a karbantartast, majd mikor visszakapcsoltak( az amugy tulterhelt szunetmentes) kapott egy nagyobb loketet es leoldott. Mivel utana fokozatosan terheltek nem jelentkezett a hiba es kezdodhetett a normal szerverszoba inditas. Gondolom az indulas ott sem 10 perc alatt van meg.

Sziasztok,

ahogy Facebookon írtuk, illetve a telefonálóknak telefonon mondtuk azt itt is utólag megerősítem.
A Victor Hugo utcai, 5.emeleti szervertermünkben az egyik szünetmentes táp akkumulátor cseréje zajlott, külső mérnökiroda szakemberei által.
A karbantartás alatt természetesen bypasson üzemelt a rendszer. A visszaengedéskor (amikor elkezd szinkronizálni az UPS a hálózati feszültséghez, de még bypasson vannak a fogyasztók) kapcsolta le a betáp oldali biztosítékot az UPS és ezzel a szerveremben lévő eszközök kb. fele alól kiesett az áramellátás.
Most már minden gép kap áramot és a szerverek többsége el is indult hibamentesen.
Az érintett ügyfeleinknek 12 órán belül emailen küldünk egy részletesebb tájékoztatót.

A c1-ben a belső hálózat és a szerverek redundánsan vannak két UPS-re bekötve, a cloud szerverek ezért nem álltak le, nem indultak újra, de az internet felé néző switch egytápos és ezért az kiesett, az érintett szerverek ezért nem voltak elérhetőek.

Én nem tudom mi ez a c1 :> De akkor ezek szerint van akiknek olcsó access switchen megy ki a net, és vannak akiknek nem. Azt lehet tudni, hogy akik ilyen olcsóbb 1 tápos switchen keresztül kommunikálnak azoknak olcsóbb a szolgáltatásuk, valamint tudnak-e róla. Vagy elő van adva, hogy redundáns minden meg minden, aztán kiderül, hogy mégse annyira redundáns :>

Fedora 23, Thinkpad x220

Az árammal csak a baj van :D http://hup.hu/node/70184?page=1&comments_per_page=9999
De kb. minden nagy (meg nyilván kicsi is, hehe) cég előadta már az elmúlt tíz évben valamilyen variációját, ami azért elég lehangoló képet fest a teknikáról. Bár... a Dataplex nem rémlik, ők még tartoznak ezzel :D

Én vagyok túl analfabéta ehhez, de elolvastam a hozzászólásokat...

A biztonsági rendszer (UPS) karbantartása során az éles rendszert sikerült kinyírni? És ezt egy szakember cég csinálta, aki gondolom hetente több ilyet csinál. Jól értem?

A másik pedig, amikor a 230V visszajön és stabil (?), akkor a szerverek indítása olyan lassan haladt, hogy valaki több órára kiesett? VPShez vagyok szokva, ott egy restart alatt 3db ping marad ki (kb. 3 sec).

Tudom, hogy ez nem egy NASA központ, meg kis pénz kis foci...de akkor sem egy mikrovállalkozás irodai SMB megosztásairól van szó, ahol nem baj egy 15 perces leállás, majd az Excelben a CTRL+S-t ebéd után nyomják meg...

Félek internetes vállalkozásba vágni...vagy a clusterem álljon 5 gépből: linode+vulter+digitalocean+aws+akarki.szolgaltato.hu?

Egy szerver-szerver jellemzoen lassan bootol, hiszen arra tervezik hogy sosem all le vagy csak tervezetten. Elindul az out-of-band management es csak utana barmi mas vagy a bios kepernyonel varod a booting imc feliratot. Masreszt nem lehet, legalabbis nem ajanlott, durr elinditani minden gepet egyszerre, mert igen kemeny kilengesek lehetnek.