access point: "kezdőlap" beállítás

Fórumok

Sziasztok.

(...nem, nem hagytam abba és semmit sem vertem szét.)

Szóval adott egy Arch-ra valahogyan felhegesztett hostapd, httpd, mysql, webmin, monitorix, phpmyadmin, ehhez szeretnék valahogy egy olyan beállítást barkácsolni, hogy ha az AP-ra (azaz az Arch-ra) wlan0-n felcsatlakozik egy kliens, akkor még ne kapja meg az AP wlan1 átjárót a külvilág felé (net.ipv4.ip_forward=0), hanem töltsön be egy weboldalt, ami mondjuk a domain1.com virtualhoston van php5.x (nem php7!) alatt megírva. (ott egy jelszóbekérés lenne és ha van egyezés egy mysql adatbázisban lévő adattal, akkor a júzernek ad teljes hozzáférést a localhosthoz és az Internethez, azaz ip forward=1)

Odáig eljutottam, hogy az /etc/hosts és a virtualdomainek be vannak állítva, de 5-letem sincs, milyen keresőszavakkal álljak neki kutakodni, vagy hogy milyen manualokat olvasgassak ezügyben.

Kösz minden javaslatot!

Hozzászólások

captive portal, erre keress rá.

Nem ismerem ezt a linuxos megoldást, úgyhogy a nevét ezúton is köszi:)
Azonban, ha ezzel valamiért nem sikerülne megoldanod, MikroTik-kel vagy virtuális gépre telepített RouterOS-sel is megoldható. 1 éve csináltam hasonlót.

Nem értettem félre.
Te értettél félre engem.
Ez egy favicc akart lenni, hogy derűt keltsek.

Amit belinkeltél, az meg engem lepett meg, mert ott is értettem a feliratkozást, de azt viszont nem, miért érdekli a tagot egy defektesre sikeredett topic.

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

szia, saját tapasztalat:

pfsense -t töltsd le.
ez egy freebsd alapú gateway appliance.
mindent tud, nagyon nagyon jól konfigolható!

a captive portal alapból benne van, kismillió lehetőség van testreszabni.

két nap alatt belejössz a pfsense -be, és utánna 15 perc alatt beállítod a captive portalt, megspórolva több napos szívást, és több hetes utánállítgatást.

(off: openvpn re is a pfsense -t ajánlom egyébként, tud olyat, hogy a beállítások alapján letöltesz belőle minden egyes kliensnek egy .exe -t, amit windowsra telepítve kap egy beállított(!) openvpn client-et.
nem kell cseszekedni a certekkel, beállításokkal, az usernek cak a név+jelszót kell beírni.
ugyanígy ios -ra, andriodra, viscosity-hez, meg csomó mindenhez le lehet ilyen bundle -t tölteni, nem csak windowsos .exe -t.)