firefox megállítja az órát

 ( Nextra | 2015. november 14., szombat - 11:57 )

Nem tudom miért de ha ráklikkelek a Firefox ikonra, akkor az bejön, lehet eele böngészni, de amíg használom addig a rendszer óra a Firefox indításának idejét mutatja. Amint bezárom az óra felveszi az aktuális értéket, és ketyeg tovább, S ekkor megjelenik egy ablak hogy a kdeinit nem tudta elindítani a Firefoxot. ... de hát elindult. Hol lehet a baj?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://www.imdb.com/title/tt0082729/
:D

Amúgy szerintem az lehet a probléma, hogy túl gyenge a táp a gépedben, és amikor elindul a firefox, az nagyon leterheli a tápot, és nem jut elég áram már az RTCC-nek, így az nem tud tovább számolni...

lol

Ez így színtiszta hülyeség.

Nemmondod???

A date parancs mit ad?

[off]
Én eddig nagyon megelégedett felhasználó voltam, és csak dicsérni tudtam.
De most a 42-es verzió (64bit) valamiért nagyon nem sikerült nekik. Hideg indítás után azonnal crashel. Utána már nagyjából működik, de az összeomlások száma feltűnően megnőtt.
[/off]

Ott lehet a baj, hogy nem sikerült elegendő részletet leírnod a környezetről. Hardver? OS (verzió, hány bites)? Firefox verzió? Mióta áll fenn a probléma? Történt valami változás a szoftverekben (például update-ek telepítése), ami kiválthatta? Az óra nem áll meg, legfeljebb a megjelenítése akadozik, próbáltad közben egy terminálban a date parancsot kiadni? Újraindítás volt már?

KDE bugnak tűnik. Próbáld ki, hogy a firefoxot máshogy, pl. parancssorból indítod.

A hardver, szoftver szvsz irreleváns ebben az esetben.
Viszont ha ráklikkelek egy index.html fájlra mely a gépen található, akkor nincs semmi gond. Megy az óra, és a 64 bites 42.0 róka is.
De nem látom a tálcán a róka ikont.

Ha az indítómenüben lévő róka ikonra kattintok, akkor a kattintás pillanatában megáll az óra, és az addig el sem indul újra, míg ki nem lépek a böngészőből, akkor az óra egyből felveszi az aktuális értéket.
Az indítómenüben lévő Firefox ikon /usr/bin/firefox-ként van megadva. Az pedig egy link az /usr/lib64/firefox-42.0/firefox-ra.

No kérem nem bug, hanem beállítás probléma. A Firefox-desktop speciális tulajdonságainál van olyasmi hogy D-Bus regisztráció.
Itt 4 lehetőség kínálkozik.
1, Nincs
2, Több példány
3, Egy példány
4, Futtatás egészen a befejezésig.
Nos itt 3-as lehetőség volt beál1ítva, de amint visszaraktam a "Nincs" lehetőséget, minden úgy megy mint régen.