ssh kliens regi ipad/iOS-ra?

 ( apal | 2015. április 22., szerda - 8:07 )

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata hogy regi (1st gen, A1337, 5.1.1-es) ipad-ra egy relative normalis (jol hasznalhato) ssh klienst hogyan lehetne felvarazsolni most? Az iboltban nyilvan az up-to-date verziok vannak, amikhez ma'r inkabb 7es, de legalabb 6os kell...
A

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem 8.3-as iOS van a telefonomon és a vSSH Lite alkalmazást használom. Nem tudom, mennyire kompatibilis visszafelé, mindenesetre tennék egy próbát.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Igen, ezt neztem, 7es kell neki minimum...

iPhone 3G eseten felajanlja a store az appok regi verzioit, igy pl megprobalhatod az iSSH -t (ezt hasznaltam 3G-n, fizetos volt regen), Remoter (ez is fizetos, de egyben vnc/rdp/ssh, 3G-n megy), iOS5-on pedig a zaTelnet nevu valamit hasznaltam, igyen popupot dobal, de ha inappal megveszed, akkor elhallgat. Ha pedig egyik megoldas sem mukodik, akkor marad a jailbreak/developer alairas, es az appok regi verzioinak eloturasa az internet sotet bugyraibol.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

+1, iSSH-t használtam régen egy 3GS-en és egy iPad 2-n.
------------------------
Program terminated
{0} ok boto
boto ?

ha már jailbreak, akkor ott a terminal+openssh is.
tudom, egy app kényelmesebb :-)

touchterm v iSSH
az a kérdésed, hogy a régi csomagot oda tudja-e adni valaki?

Koszi mindenkinek az otleteket! Sajnos a "zatelnet"-re meg a "touchterm"-re semmit nem dob ki ennek a regi tabletnek az appstore-ja :/ Pedig az internet erejenek segitsegevel valoban meg lehet talalni... (lehet hogy ezeknek nem is voltak me'g az 5-os ios idejeben?)

Ez a tablet csak kolcsonben van nalam, szoval jailbreak meg ilyesmi nem jatszik.

Amit talaltam es latszolag menne is az a tinyterm. De a lite verzio stabilan es akkuratusan elhasal (vagyis felvillan egy ido"re valami terminalszeruseg, aztan annyi, vissza a fokepernyore), igy a fizetost meg se probaltam. Vsz 6, 7-es ios-en ma'r menne.

Ami viszont tenyleg eletkepesnek tunt, az egy "SSH control" nevu alkalmazas. Ennek a lite verzioja jol megy/ment, a fizetos is szepen mukodik (semmi reklam, tobb host-ot is lehet definialni, stb). Ez elsodlegesen nem egy terminal, hanem valami event-binder (kulonbozo widget-ek nyomkodasakor elore definialt shell-szkripteket futtat a hoston), de azert a terminalt is elo lehet csalogatni ha minden demo-widgetet elobb kitorlunk. A kulonbozo encodingokat is jol kezeli, az is pluszpont hogy nem csak utf8-ra optimalizalt. Ami a nehezites hogy noha papiron van betumeret-allitasra lehetoseg a konfig-menuben, relative kicsik (es halvanyak) maranak a betuk, barmit is allitok be...

Ha valamit nem talal meg az app store keresoje, akkor az mar nem letezik. Pl nem fizette tovabb a tagdijat a fejleszto, vagy torolte az appot. Ami crashel, az azert crashel mert bugos. Ha valamihez ujabb iOS kellene, akkor azt nem tudnad feltelepiteni.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű