Pr0n és miegymás

Sziasztok HUPtársak!

Nagyon megköszönném, ha kitöltenétek a következő kérdőívet:
https://qtrial2013.qualtrics.com/SE/?SID=SV_0VOSf73OtpkhTaR

Téma: pornófogyasztás és párkapcsolat, valamint a munkahelyi körülmények. Teljesen anonim, és maximum 20 perc a kitöltés, csak klikkelgetős kérdésekkel.

Csak férfiak játszhatnak, akiknek van állandó munkahelye.

Előre is köszi mindenkinek!

Hozzászólások

Azért elgondolkodom azon, mi a fene motiválna arra, hogy bármilyen személyes, intim, akármilyen infót megosszak másokkal. De tényleg. Arról nem akarsz esetleg megkérdezni, hogy milyen irányú nyelvmozdulatokkal... ? Ja, vagy ez már a Facebook-nemzedék, akik minden reggel leírják fényképpel dokumentálva, mennyire barnát szartak, intimitásra, magánéletre igényük semmi, a privacy pedig számukra valami felesleges gáncsoskodás. Eh, hagyjuk. :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Aha, tehát ha valamire ráaggasztjuk a kutatás címkét, máris minden megváltozik egycsapásra, hirtelen megszűnik az ember intim szférája. Az, hogy mi mennyire anonim, szerintem megint csak szándék kérdése. A bűncselekmények is anonimek, aztán mégsem 0 % a felderítettség.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

a vizsgálatban való részvétel önkéntes és teljesen anonim, a résztvevőket semmilyen módon nem áll módomban és szándékom azonosítani.

Amennyiben hiszünk ennek, miért ne lehetne infót megosztani. Továbbá hiszek abban, hogy ez a dolgozat valamilyen módon előreviszi a tudományt.

A szociológiai kutatásokkal, társadalomtudományokkal az a problémám, hogy gyakran nem felelnek meg az objektív mérés kritériumainak. Eleve kitalálódik, mit kellene a mérésnek igazolnia, és akkor az tényleg azt is fogja alátámasztani. Ezen felül mi okom hinni a leírtakban? Az, hogy valaki leírta? Továbbra sem értem, miért adná valaki fel a személyes életterét, az intim szféráját. Pusztán az, hogy valaki erre kér, elegendő? Ha a vizsgálat tárgya az, hogy 20 m-ről fejjel a betonba ugrás esetén milyen messzire fröccsen az agyvelő, akkor nosza? Vagy hogy?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mert az, hogy a lakas negy fala kozott mi tortenik, az a legszemelyesebb maganugyed, amibe senkinek nincs joga beleavatkozni, vagy akar csak megfigyelni azt. Persze, vannak exchibicionistak, akik mindenkepp a vilag ele akarjak tarni a szennyest, de - legalabbis remelem - ez a kisebbseg.

De ha tenyleg ugy gondolod, akkor hivj meg sok embert estere, mikor lefekszel az asszonnyal, hadd nezzek, elvegre nem kell lefekudnod senkivel, az, hogy nezik, az meg nem beavatkozas az intim szferadba.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Itt nem arról van szó, hogy webkamerát raknak a hálószobádba.
Almát hasonlítotok a körtéhez. Ez egy személytelen információgyűjtés, feltételezhetően tudományos céllal. ÖNKÉNTES.
Nem értem a parát. Ha nem akarod, nem töltöd ki. Ha nem akarod, nem adsz meg valós adatokat.
Nagyon sántít a példád...

tul sokat varsz hrgy84-tol, ti. hogy ha le is irna a kerdoivben, hogy mivel enyhiti a maganyat, akkor sem tudja a szakdolgozo kiscsaj, hogy hrgy84 az a szanalmas tag, akinek a szokasosnal fejlettebb az egyik csukloja. Bocs hrgy84...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Megertem, hogy kenyesek a kerdesek, de talan a tema is egy kicsit exponalja az aggodasodat.
Az nem relevans egy kutatas szempontjabol, hogy x.y mennyit recskazik, mert ezen el lehet poenkodni, de egy diplomamunkat nehez megirni belole. Altalanos igazsagokat szeretne felderiteni, nem azt, hogy JoskaPista kivel hanyszor. Ezert is anonim, nem a konkret szemelyek a valaszai a lenyegesek, hanem egy megfeleloen nagy adathalmaz birtokaban a statisztikailag kimutathato hipotezisek.

Vesd ossze ezt egy allasinterju nulladik korevel, szerintem ott ezzel osszemerheto mennyisegu intim infot osztasz meg magadrol. Ott teljesen artatlannak tuno kerdesek alapjan ugy beprofiloznak _barkit_, hogy adott esetben kapasbol kizarnak mondjuk a fejlesztoi/vezetoi/uzemeltetoi munkakorok valamelyikebol. Ehhez kepest itt a te valaszaid 1 rekord lesz a 200-bol.

Azert koszonom a kommented, es kulon koszonet azoknak, akik kitoltik a kerdoivet. Nagyon sokat segitenek.

20 perc... aha... biztos sokan kitoltik majd (innen a huprol)...

--
"Van olyan ember sok az oldalon, akinek a kommentjeinek 100%-a zaj, oket miert nem kommentelitek ilyen lelkesen?" (hrgy84)

Én elakadtam az elején.
Azt kérdezi, hogy: "Életében hány személlyel létesített szexuális kapcsolatot?"

Namost pasiknál van egy olyan szabály, hogy személyek számát megszorozzuk kettővel.
Az itt is játszik?

1. Ghostery blokkolja a qualtrics.com-ot, ez a kérdőívvel szemben nem feltétlenül, de a site-tal kapcsolatban kételyeket ébreszt.

2. "A kutatás a pornófogyasztást és annak szubjektíven megélt hatását vizsgálja felnőtt férfiaknál, a párkapcsolati jellemzők és a munkahelyi körülmények összefüggésében."

Miért férfiaknál? Miért csak férfiaknál? Ez valami n+1. szükségtelen, a feminista imperatívusz alátámasztására szolgáló tanulmány lesz? Szeretnék egy hasonló tanulmányt látni a pornófogyasztási szokásokról és a női hipergámiára gyakorolt hatásukról.

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”