Hulladék Linux 3

Fórumok


not even hyper-v

Hozzászólások

Az ata driver valamilyen vezérlő infó alapján hyper-v nek ismeri fel, és? Mi a probléma? + milyen cím ez egyáltalán? Szokták mondani, hogy "menjél ki és gyere be újra"... ez most eléggé ideillő.

Ezt sem értem, mit jelent ez, hogy "isiben" ? Iskolában, vagy mi?

Egyébként kiváncsiságból utánanéztem a kernel forrásban
drivers/ata/ara_piix.c

és egy CONFIG_HYPERV_STORAGE config paramétertől függően léptet életbe valami ki tudja milyen preferenciát, nem feltétlen hyper-v esetén, de ha nem okoz valódi hibát, akkor nem tudom, miért fontos ez.

Azért nem írtam ide, mert nem volt értelme a kérdésednek, ezért nem tudtam eldönteni, hogy releváns, vagy nem. :)

ha ignorálná a hddket, az szerintem eléggé okozna tényleg hibát... :D Erről szó sincs, valamilyen microsoft hackelés workaroundja ez, és valamilyen preferenciánál veszi ezt a tényt figyelembe, ha detektálta, hogy hyper-v (vagy virtual pc), szóval ettől még (gondolom) felismerné a hddket...

Milyen gép ez? Virtuális? Milyen kernel?

1.: a wikis cikked érdekes volt. Nem értem, hogy miért releváns, de lényegtelen. Ha esetleg arra célzol, hogy tagadom, hogy a Linux hibázHAT, akkor ez nem igaz. :)
2.: a másik fórumos linkedből kiderült, amit már eleve írhattál volna, hogy virtualpc ről van szó. Akkor viszont pontosan az a helyzet, amit írtam:

fentebb már elmített ata_piix.c @1598

/* On Hyper-V hypervisors the disks are exposed on
* both the emulated SATA controller and on the
* paravirtualised drivers. The CD/DVD devices
* are only exposed on the emulated controller.
* Request we ignore ATA devices on this host.
*/
.ident = "Hyper-V Virtual Machine",
.matches = {
DMI_MATCH(DMI_SYS_VENDOR,
"Microsoft Corporation"),
DMI_MATCH(DMI_PRODUCT_NAME, "Virtual Machine"),
},

+


/* In MS Virtual PC guests the DMI ident is nearly
* identical to a Hyper-V guest. One difference is the
* product version which is used here to identify
* a Virtual PC guest. This entry allows ata_piix to
* drive the emulated hardware.
*/

Ergó, valamilyen microsoft hekkelés workaroundja ez az egész, és mivel a hyper-v meg virtual pc megoldása ugyanolyan (nem szabványos??), ezért tökmind1, hogy a detectnél hyper-v t ír, vagy nem. Annyira azért nem lőtt mellé, hogy ennek nyiss egy linux fikázó témát. De én jól szórakoztam, szóval kösz. (különben nem írtam volna ide)

3.: mit jelent az, hogy added? Mert máshol is láttam, gondoltam valamilyen feketelistára kerültem, de akkor az added után írott hszemre miért válaszolsz még mindig? Vagy a kedvencek közé raktál? Ha így, ha úgy, ezt minek kell hszbe beírni? Nem értem. De ha ennyire ismered a lélektant, akkor biztos hamarabb találsz erre egy találó wiki oldalt, mint én.

>Hátha magamhoz térek

ez a lehetőség nyugodtan kizárhatő

>miért nem írod le

mert marha szórakoztató a vergődést nézni, t.i. a hibaüzenetből 5 másodperc alatt megtaláltam miről van szó - igaz ez a helyzeten nem segített, a hulladék továbbra sem hajlandó bootolni mondvacsinált okokra hivatkozva

Úgy látom, Gabunak komoly görcsei vannak. Erre csak azt tudom neki javallani, amit feleségem nagyanyja (nem teljesen képben lévén) mondott a feleségemnek a havi görcsök idején:
„Fingjál egyet, lyányom!”

Ezzel bassza el az idejét. Ügyes.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ja és mégegy, de csak, mert már vicces. Ugye nem arról van szó, hogy MS virtual pc, és ezt ismeri fel, és te röhögzsz, hogy nem is hyper-v ? (és közben valódi hiba nem történik, ha így, ha úgy)

Issue, explanation, solution, best part is:

"I’ve just found that the kernel parameter ata_piix.prefer_ms_hyperv=0 works, but it is a very inconvenient way to work around this problem.

On the other hand, who is still using PowerPC-based Macs with Microsoft Virtual PC 7.0 and with modern Linux distributions?"

https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=52821

Te se gondolhatod komolyan, hogy a fenti hozzászólások nélkül is értelmes választ kaptál volna... :D

Az az "el kéne olvasni a szöveget" duma, amit többször írtál, az erre vonatkozott?

"not even hyper-v"? Mert ez szerintem enyhén szólva nem volt elegendő, a megoldást beküldő is csak tippelt, vagy más fórum témából tudta, hogy powerpcn használsz virtual pct (omg..), nekem esélyem sem volt. Egyébként is az iszonyat primitív stílusoddal volt a fő gond, nem azzal, hogy egy analfabéta is konkrétabb adatokkal kér segítséget.