mire jo az email archivalas #2

Bizonyos antispam termekek biztositanak karantent, de mi van, ha a te megoldasod nem? Vegyuk pl. a spamassassint, ami allitolag a #1 spamszuro, de spam karantent nem tud. Emberunk azonban kreativ volt, es spam karantent csinalt az email archivumbol.

Azt csinalta, hogy a spameket az archivum fele route-olta (smtp-n), es rovid ttl-t (pl. 15 nap) allitott be a levelekre (=spamekre), igy a regi szemet automatikusan megy a levesbe, nem fog felgyulni idovel. Az eredmeny pedig egy szines-szagos, fully featured, curve jumping, paradigm shifting, ... (ok, eleg) karanten, ami gyors es relevans eredmenyeket ad akar nagy mennyisegu levelszemetben turkalas eseten is.

Hozzászólások

Hihhhhetetlen ez az email archivalas. Olyan sok rejtett es izgalmas lehetoseg van benne.
Lehet rsyncel menteni, tarral, cpvel, scpvel, exim unseen + routingal, ddvel, dbbe, es meg ki tudja mivel/mibe. Eszmeletlen. Mar annyira latni akarok bejegyzest mindegyik fajta archivalasrol, hiszen az interneten nincs sehol egyikrol sem.
Meg amugyis annyira erdekfeszito ez az egesz, hogy le tudna kotni hetekig. Bonyolultsaga lenyugozo. A szaktudas ami ehhez kell mar-mar emberfeletti, hiszen peldaul a kapcsolok is mindenfele sorrendben a parancsok utan irhatok.

Mas szoval:
i.e. 4. evezred: kerek, kozel-kelet
2014,2015,minden honap, minden nap: kerek, sj hup

Mas szoval:
Ki a faszt erdekel? Mintha egy kibaszott echo hasznalatat magyaraznad vaze.

ne vedd zokon, ha lolozok, amikor idejon par mamakedvence picsogni, merthogy irritalja oket a tema. Ha nem tetszik, nem olvasod. Ugye te se gondoltad komolyan, hogy majd te megmondod, hogy en mirol bloggolok, igaz? Persze, ettol meg picsoghatsz, mert szabad orszag, de hat az meg lol, akkor is, ha "emiatt mar tobben szoltak". Majd anyukatok szoknyajanal kisirjatok magatokat, kaptok egy kakaot, aztan megy tovabb a vilag, lolb+...

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

Szerintem nincs igaza. A saját blogjában ír a termékéről, az miért spam? Máshol nem olvastam, hogy odatereli a szót. Poliverzum volt ilyen, hogy nem lehetett semmilyen cikket olvasni, mert ahol megjelent a második mondata már fél oldalon a distrójáról, programnyelvéről szolt. sj-től máshol nem olvastam még a pilerről csak a blogjában. Azt meg ha nem érdekel nem olvasod. Persze lehet hogy tévedek.

majdnem igy volt, csak nem osztogattak, hanem fosztogattak, etc. A hircsarda kamuhirei kozelebb allnak a valosaghoz, mint ahogyan te talalod a dolgokat. Bar ez nem meglepo, ha figyelembe vesszuk, hogy ott is csak egetted magad (bar akkor meg kirsa74 fikamuveszneven), amikor a levelezesbe/spamszuresbe utotted az orrodat. Amihez mondjuk kb. annyi kozod volt, mint csiganak az F1-hez... :-)

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

engedj meg egy barati jo tanacsot, kisgyerek: ha valamihez hulye vagy (mint pl. az email archivalashoz), akkor ne szegyellj kerdezni. Mert a fogalom nelkul belevauzas (rsync, tar, cp, scp, etc, lol) helyett inkabb utana kene olvasnod, hogy eszik-e vagy isszak a topikot. Na de sebaj, kikupallak en teged...

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

Altalaban a spamassassint ritkan hasznaljak onmagaban, inkabb amavis-sal parhuzamosan, az pedig intez neki spam karantent. Szoval annyira nem rossz a helyzet.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()