Máshol írták a HUP-ról

Az androbit.net a Linuxos fórum oldalakról írt egy kis áttekintést.
A HUP-ról így összegzi a véleményét:
"A HUP igazi értékét a felhalmozott fórumozói tudás adja és ezzel lényegében be is biztosította magát egy meglehetősen hosszú időre, de a HWSW általi felvásárlás is sokat javított a működésbeli stabilitáson."

Én úgy tudtam, hogy csak partnerség van a HWSW és a HUP.hu között.

Hozzászólások

Drága kedves mr. mackay kolléga nem is tudja, hogy a Birodalom ismét működik.

Köszi a linket, ami megerősíti, hogy valóban nehéz ezt csinálni:

"Az eredmény: nincs szabadidő, sem pihenés, csak munka, sok kudarc és költség, valamint a remény, hogy ez az egész valaha megtérül."

(PS: cím végére nem teszünk pontot)

--
trey @ gépház

Igen, mert számtalan köszönőlevelet és hasonlót kaptam az évek alatt, amikben megköszönik a munkámat.

Nem, mert az erre fordított időt másra is fordíthattam volna. Talán olyasmire is, ami jobban megérte volna.

Talán, mert ki tudja, hogy hogyan alakult volna, ha máshogy csináltam volna.

--
trey @ gépház

Egy mondatot írtál, tele tárgyi tévedésekkel "tied", "eladod" stb. így csak arra reagálok, hogy már indulásakor is népszerűbb volt, bár a mondandómban nem is az volt a lényeg, hogy kié a népszerűbb, de ezt te is pontosan tudod.

--
trey @ gépház

Egy dolog nagyon hiányzik a cikkből: a tisztelet a régi oldalakkal és a karbantartójukkal szemben. Helyette úgy érzem, hogy "óvatos sárdobálgatás" megy, különösen mikor a Linux Fórumot a saját maga butított változatának írja. Gusztustalan.

Tisztára, mint egy Microsoft rendezvény. "Developers, Developers, Developers!"

Nem mondom, hogy nincs igaza abban, hogy az idő vasfoga rágcsálja az említett oldalakat, vagy hogy voltak/vannak gondjaik, de nem mindegy a stílus.

Kicsit OFF

Számomra nem derült ki, hogy most akkor a hup tényleg a hwsw-hez tartozik, vagy sem?

Különben elgondolkodtam azon, hogy nekem megérne mondjuk havi 10000 Ft-ot az, hogy trey ezt főállásban csinálja. Hátha van itt még annyi hasonló gondolkodású ember, hogy neki is megérje.

A HUP három emberhez tartozik. Hivatalosan három magánszemély a "tulajdonosa". Ezek közül az egyik én vagyok, a másik bra, a harmadik pedig egy magánszemély. Így néz ki a "tulajdonosi" háttér.

A HWSW kapcsolat a reklámokon keresztül érkezik. Nyilvánvaló, hogy a reklámok értékesítéséhez kell egy háttér. Számlázás, ügyfelekkel való kapcsolattartás és társai.

A HWSW nélkül már rég bezárt volna az oldal.

"Különben elgondolkodtam azon, hogy nekem megérne mondjuk havi 10000 Ft-ot az, hogy trey ezt főállásban csinálja. Hátha van itt még annyi hasonló gondolkodású ember, hogy neki is megérje."

Volt próbálkozás a támogatós dologra. Egy időben kinn volt az oldalon a Paypal donate gomb. Nem működött.

--
trey @ gépház

Nagyon köszönöm, ennyire részletesen nem kellett volna, egy sima nem is bőven elegendő lett volna, mert az is eloszlatta volna a legnagyobb félelmemet :)

A támogatáshoz : sajnálom, hogy az emberek nagy része mélykommunizmusban él még mindig ebben az országban, és szerintük mindenkinek minden ingyen jár. ("Miénk a gyár, vigyük haza")

És nagyon megköszönöm a munkátokat, mert az itt összehordott anyagokból a napi munkámhoz és szórakozásomhoz merítek információkat, amik nélkül vagy egy csomó időt kéne kéne eltöltenem vele, vagy nem is tudnék róla. Bár sajnos ez a sor is sajnos csak a "talán megéri"-t erősíti.

Illetve minden nap (hétvégét, karácsonyt, nyaralást beleértve) karbantartod a tartalmat minimum 7-8 éven keresztül. Napi 2-8 új cikkel, ügyes bajos dolgokkal. Ingyen (vagy rosszabb esetben, zsebbenyúlósan). Amit elfelejtettél megemlíteni.

Szólj, ha lehet regisztrálni az oldaladra. Addig nem tudtál eljutni, hogy a sajátodon kommentelni lehessen (fals magyarázat: pénzbe kerülne | valóság: akkor lehetne kommentelni).

Kérlek, ne.

--
trey @ gépház

>Illetve minden nap (hétvégét, karácsonyt, nyaralást beleértve) karbantartod a tartalmat minimum 7-8 éven keresztül.

>karbantartod
majdnemszartam olyan komoly ez a szó huhhh, annyi hogy az androidos/ájfonos angrybirds "hírek" repülnek, a mostani 5-50 napos késéssel idepastezott külföldi hírek meg hamarabb lesznek itt.

>Ingyen

miért, ingyen, csupán rosszindulatból adtad el a profession-nek a hirdetési rovatod?

>Szólj, ha lehet regisztrálni az oldaladra.

küldd a root passt, a mostani usereid meg is tarthatod, trinity

>Addig nem tudtál eljutni, hogy a sajátodon kommentelni lehessen

implying ez valaha is szóba került - amúgyse tudhatod hogy van-e, mert sorozatos állításaid szerint nem is látogatod ;/

Dehogy za övé. Az olvasóké. Eg yfórum a közösség tulajdona. Ha egy techblog lenne, akkor az treyé lenne, de a hup mint fórum a közösségé.

Persze treyre egyszer rájön a nagy ego és shutdown -h now lesz, majd azzal fogja bebizonyitani hogy mégis az övé.
-------------------------
Dropbox refer: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"majdnemszartam olyan komoly ez a szó huhhh, annyi hogy az androidos/ájfonos angrybirds "hírek" repülnek, a mostani 5-50 napos késéssel idepastezott külföldi hírek meg hamarabb lesznek itt."

Meg lehet mutatni, hogy te jobban tudod csinálni. Végül is mi kell hozzá? Egy webszerver.

"miért, ingyen, csupán rosszindulatból adtad el a profession-nek a hirdetési rovatod?"

Direkt az első 7-8 évet mondtam, különben 13-at mondtam volna.

"implying ez valaha is szóba került - amúgyse tudhatod hogy van-e, mert sorozatos állításaid szerint nem is látogatod ;/"

:(

Majd ha nem lesz más dolgom, megkeresem az idevágó kommenteket.

--
trey @ gépház