Etikus TOR szerver üzemeltetés

Fórumok

Az internet szabadsága jegyében szeretném a szabad sávszélességemet egy TOR szerver futtatására használni. Persze nem szívesen engednék teret a SPAM és egyéb kellemetlen tevékenységek terjesztésére.
Bevezettem egy szabályt: ExitPolicy accept *:80,reject *:* ami csak a 80 -as porton engedi ki a kéréseket.
Gondoltam, ezen a szinten senki semmilyen (magára valamit is adó rendszerGÉSA) azonosítást igénylő szervizt nem tesz elérhetővé. Valaki mégis jelezte, hogy telerakták a fórumát oda nem illő tartalommal (BEZZEG ha https -t használt volna, mindjárt nem nekem kellene itt.. )

Van valakinek valami használható ötlete, esetleg megoldása?

Hozzászólások

Etikus TOR? Ez nem oximoron?

Gondoltam, ezen a szinten senki semmilyen (magára valamit is adó rendszerGÉSA) azonosítást igénylő szervizt nem tesz elérhetővé. Valaki mégis jelezte, hogy telerakták a fórumát oda nem illő tartalommal (BEZZEG ha https -t használt volna, mindjárt nem nekem kellene itt.. )

Persze, egyértelműen a magkura semmit nem adó rendszergazdák a hibásak!!!4!4

(# telnet hup.hu 443
Trying 195.228.252.138...
Trying 2001:4c48:2:a33e::6...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection timed out)

Véleményem szerint, ha mindenképpen ki akarod járatni a szabad sávszélességedet, inkább seedelj iso-kat...

Inkabb dobald meg Nadella-t tojassal. :)

Etikus TOR? wut? Majd etikusan jön érted a rendőrség, mert gyerek pornót nyomott valaki rajtad keresztül

Ha mindenkepp a TOR-nak akarsz besegiteni, de nem akarsz kiengedni olyat amit nem kene akkor, ne exit relay-kent szalj be,van olyan is hogy "Middle relay" mert ez a korlatozott dolog nem jo megoldas ( szerintem )

Freenet is szóba jöhet
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

Az a probléma, hogy ma már majd minden szolgáltatás webes felületen (is) elérhető. (MySQL-t elég sokan használnak - a kényelmes élet érdekében pedig a második lépésben a phpmysqladmin pattan fel a gépre. Persze default beállításokkal, oldal külön védelme nélkül. Innen kezdve http kapcsolaton keresztül már az SQL adatbázis is nyomható - de persze használható más gonoszságra is a myadmin bugja.)
Ezen a ponton ha a 80-as porton nálad ki lehet lépni, akkor tőled támadható mindenféle webserver, sebezhetőséget keresve rajta - és persze ha a tort használó támadó talál valamit, akkor fel is nyomja. A TOR miatt a te IP-dről.
Azt ne felejtsd el soha, hogy nincs az a dolog, amit ne lehetne jóra és rosszra egyaránt használni. Ráadásul ezek a fogalmak még relatívak is, mert akinek jó, hogy más IP-jéről tud kisunnyogni, az másnak rossz, mert így nem tudja kideríteni, ki is járt nála. Nyilván nem azzal lesz a baj, aki a kellően paranoid beállítottsága miatt még az index.hu-t is TOR-on keresztül olvassa, hanem azzal, aki ezt a lehetőséget a mi szemszögünkből rosszra, támadásra használja. Ezt viszont te nem fogod tudni szűrni.